Ha biztosan lehetne tudni, hogy ha minden vallás megszűnne a Földön, titkon se hinne többé senki otthon se, de cserébe minden háború, értelmetlen öldöklés és ebből fakadó szenvedés megszűnne, vajon mit mondana rá a pápa és a dalai láma?
Bár a kettő közt nincs semmi összefüggés, játszunk el a gondolattal...
A kereszténység számára talán a legfontosabb az örök élet reménysége, ami többet ér bármilyen földi kincsnél, még a földi életnél is. Az eltelt sok évszázad sokrán sok százezer mártír és vértanú volt, aki életét adta ezért. Így gondolom ezt nem áldoznák fel semmiért.
A buddhizmust nem tudom.
Ezt mondanák:
- Akkor menjek el dolgozni?
Nem gondolom,hogy bármelyik vallás vezetője lemondana hívei feletti hatalmáról,s így együtt a világ dolgai feletti hatalmáról bármilyen célért.
A hit"kitiltása" a világban,egy általános emberiség elleni bűncselekmény lenne,és irtózatosan nagy baromság.
Hit nélkül lehetetlen élni!
Hinni kell a házastársban,a menetrendekben,a nemzeti jogrendszerben,az Alkotóban,s annak szeretetében,stb.
Értelmes ember nem vágyik általános hitetlenség bármilyen hasznában.
Gondolj csak bele!
Életem eddigi szakaszában temérdekszer tapasztaltam személyes életemben Isten félreérthetetlen kondviselését,s holnaptól valami hígagyú társaság megtiltaná nekem,hogy higgyek Isten jövőbeli oltalmában?....Ki ellenőrizné?Talán valami gondolatrendőrség?
A felvetés értelmetlenségét fokozza,hogy pl.Krisztus visszautasította az erőszak minden formáját,s követői vele együtt megvetnek minden erőszakot.
Aki a szeretet Istenében való hitet meg akarná tiltani,gyakorlatilag az erőszak rendszerét legalizálná.
Erőszakkal SEMMI JÓT nem lehet bevezetni!
Minden erőszak rossz!
Önellentmondás a kérdésben!
Ha minden vallás megsszünne, akkor sem Pápa, sem Dalai Láma nem lenne.
Tehát nem mondanának semmit!
Katolikus álláspont:
Kérdés, mi teremtene ilyen helyzetet, mivel a tudomány éppen az ellentétét bizonyította. Igaz, hogy a vallás nem teremt békét, de nem az egyetlen akadálya a világbékének. Egy szimuláció lehet leegyszerűsítve, biztos nem volt benne más ellentét, például erőforrások miatt, ezért ennek nem lehet hinni.
Ha egy erő ezt ajánlja, akkor attól óvakodni kell. Egy ilyen alku csak a Sátántól eredhet, neki lenne hozzá ereje és hatalma. Lásd az Antikrisztust a Bibliában a pecsétjével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!