Mit tegyek, hogy ne Istent hibáztassam?
Régóta nincs barátnőm. Nem 2-3 évről van szó, jóval többről.
Rengetegszer imádkoztam, hogy Isten adnom egy barátnőt nekem, de (egyenlőre) semmi.
Sok embertől hallottam, hogy Isten majd ad ha jónak látja, meg, hogy Ő jót akar nekem. Vagy, hogy Ő látja a jövőt.
Ezeket mint hiszem is és el is fogadom.
Ami fontos, hogy nagyon nehezen tudok ismerkedni-
Most úgy vagyok vele, hogy nem Isten nem ad mellém senkit, hanem én nem tudom megszerezni. Lugikus mivel nem igazán vagyok egy "csajozó gép".
Viszont ha így, magamat "hibáztatom", akkor is arra jutok, hogy engem Isten alkotott és Ő tett ilyen emberré.
Vagyis már megint Őt hibáztatom.
Tudom, ez nem jó, de valahogy mindig arra lyukadok ki, hogy Isten a hibás.
Miért van ez? Hogy tudnék ezen változtatni?
Felhívnám a fő kérdésre a figyelmedet és az alatta lévő szövegből egy részre:
"Mit tegyek, hogy ne Istent hibáztassam?"
"Hogy tudnék ezen változtatni?"
Hogy tudnál segíteni? Úgy értem mit kéne tennem szerinted?
Nekem se jó ez így!

# 21/
Lehet, hogy (nem véletlenül) elkerülte a figyelmedet, olvasd el még egyszer figyelmesen a válaszomat, # 10/21 Időpont jan. 4. 12:59 megismétlem:
“... mindig arra lyukadok ki, hogy Isten a hibás.
Miért van ez?”
Az eféle érvelés téves hitoktatásból származik. Mi Istennek nem teremtményei, hanem fejleményei vagyunk, mint ahogy a fának a levelei sem teremtményei a fának, hanem fejleményei.
Ha ezt eltudod fogadi, akkor továbbá nem Istent vádolod azért amilyennek teremtett, mert tudod, hogy nem teremtett téged, hanem egyik 'hajtása' azzá fejlődött aki te vagy.
Ezt megértve és elfogadva isteni kilétedre ébredhetsz. Egyenlőre felejtsd el a csajózást, első törekvesed legyen az önismeret, az önbecsülés, saját magad ismerete és elismerése !
Vedd tudomásul hogy te Isten egyszülött fia vagy, belőled csak ez az egyetlen van !
Ígytéve egy helyes önértékelésre tehetsz szert, ezt látni fogják mások is, a lányok is.
„Rengetegszer imádkoztam, ...”
Helytelenül... Imád legyen egy hálás lelkiállapot isteni kiléted iránt, nem szavak vagy szertartások sokasága ! Tudnod kell, hogy vágyaid valójában Isten akarata, de nem teljesülhet addig míg te el nem ismered. Bizz meg isteni kilétedben, ő tudja mire van szükséged, mire vágyakozol. Isteni kiléted már keze alá vette az ügyet és azonnal kézbesíti a kívánt dolgot mihelyt te készen vagy hogy átvegyed.

Nem számít mit mondasz neki.. Próbáltam elmagyarázni neki én is, többször tanáccsal.
De a kérdező bűnbakot keres mert neki így könnyebb ha másra keni. Ezért mondtam, hogy nincs értelme vele vitatkozni amíg be nem ismeri magának, mert csak ugyan azt hajtogatja.
pelgrim nevű felhasználó
Azt ne mond, hogy én vagyok Isten.

“Azt ne mond, hogy én vagyok Isten.”
Nem azt mondtam, hogy te az Isten vagy, Isten nálad sokkal több, mint ahogy a fa is több a leveleinél, Isten a feltétlen minden.
Lehet ezt nem így tanúltad a hitoktatóktól, de szerintem közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, (a Biblia szerzője az „ige” kifejezést használja), mindennek kezdete és forrása, a vezérlő Alapelv mindenben. Isten nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött, következetesen jelen van minden fejleményében mint a Vezérlő Alapelv. Mindenhatóság azt jelenti hogy mindenre kihat, hiszen minden belőle fejlődött ki és mindenben jelen van. Így ábrázolva mindenhatósága és az, hogy folyton mindenütt jelen van azonnal érthetőbb lesz. Az ihletre ugyanis a közlés, a kinyilatkozás, a kifejezés, a fejlődés a gyarapodás, stb. jellemző.
Fejleményei szükségleteik és képességeikhez mérten hozzáférnek az isteni forrás kiáradásához, az ember értelmi képességei révén szinte korlátlan hozzáférhetőséggel rendelkezik, amit csak érdeklődése határoz meg, ez lehetővé teszi, hogy igazi kiléte iránt kutasson, hogy változzon, hogy szellemi fejlődését saját kezébe vegye.
Isten tehát nem egy valaki, Isten egy valakinél, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, stb., stb. de nekünk nincs (és nem is lehet) megfelelő kifejezésünk amely Isten lényét teljes egészében ábrázolná, a legfennsőbb tekintély nekünk csak egy valaki, egy személy lehet.
De Isten válhat neked személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt Mennyei Atyának nevezte és úgy is szólította tudva, hogy saját isteni kilétével van dolga.
Hasonló képpen tudnod kell, hogy Isten jelen van benned mint a Vezérlő Alapelv, hogy te Istennek nem teremtménye vagy, hanem fejleménye, hogy isteni kilétedre ébredhetsz, ha akarod. Akkor Istent nem egy külön valakinek fogod tekinteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!