Mit tegyek, hogy ne Istent hibáztassam?
Régóta nincs barátnőm. Nem 2-3 évről van szó, jóval többről.
Rengetegszer imádkoztam, hogy Isten adnom egy barátnőt nekem, de (egyenlőre) semmi.
Sok embertől hallottam, hogy Isten majd ad ha jónak látja, meg, hogy Ő jót akar nekem. Vagy, hogy Ő látja a jövőt.
Ezeket mint hiszem is és el is fogadom.
Ami fontos, hogy nagyon nehezen tudok ismerkedni-
Most úgy vagyok vele, hogy nem Isten nem ad mellém senkit, hanem én nem tudom megszerezni. Lugikus mivel nem igazán vagyok egy "csajozó gép".
Viszont ha így, magamat "hibáztatom", akkor is arra jutok, hogy engem Isten alkotott és Ő tett ilyen emberré.
Vagyis már megint Őt hibáztatom.
Tudom, ez nem jó, de valahogy mindig arra lyukadok ki, hogy Isten a hibás.
Miért van ez? Hogy tudnék ezen változtatni?

Isten nem egy automata gép, amibe ha bedobod az imát, máris kiadja a kívánt "terméket". "az Ő gondolatai magasabbak a mi gondolatainknál".
Először is Isten azt akarja: "hogy, minden ember üdvözüljön, és az igazság ismeretére eljusson." "az pedig az örök élet, hogy megismerjenek Téged, és akit elküldtél a Jézus Krisztust."
Biztos, hogy az a problémád, hogy nincs senkid? Nem az, hogy nincs örök életed?
Tudom miről beszélek, mivel én is ebben vagyok. Nincs barátnőm, de még az Úré sem vagyok. De tudom, hogy az a legfontosabb, hogy minél hamarabb az Úré legyek, mert tudom, hogy ilyen gonosz szívvel, ami most van, azzal csak tönkre tenném a másiknak az életét.
És, hogy mit tegyél: olvasd a Bibliát, próbálj meg a szerint élni, mivel " a törvény Krisztusra vezérlő mester". "közel van az Úr a megtört szívűekhez".
Közveszélyes Kontár
Ne haragudj, de te miről beszélsz?

#12 mi nem vilagos? Keresel egy bunbakot Isten helyett es azt szidod, amihez barmikor visszajarhatsz mikor igenyled.
El is gobdolkodhatsz ezen...
masok is levezetik feszuletseguket ha valami nem jon ossze, es hasznossal is lehet
Halmozhatsz vagyont (valoban rengeteget! "eleg van mar", abbol sosem eleg! eppen ezert nem helyes az Isten-telen elet) es akkor szelesednek lehetosegeid.
Kozben "agyon" (de egeszseges keretek kozt! - ahogy vagyonszerzest is)) edzed magadat minden testreszedet.
ezekbol karod nem lesz.
Ha egyik se megy akkor mas dolgot keresel, szolgalatba fogsz (barmilyen!), vagy gondolkodo leszel stb.
ha te vagy az aki mar a sokadik kerdeset irja ki akkor mar az is haladas ha ezek helyett hasznos dologba fogsz (mas szamara hasznos is hasznos!)
emelett korod nem tudom emlitetted e de sokaknak oregsegukre lesz csak csaladja, szoval annyira nagy gond nem feltetlen lesz
addig pedig probalj szoros baratsagot kotni
foleg novel, akinek lehet csaladja stb. De ha nagyon joban vagytok rengeteg segitseget tud adni hiszen kozvetlenul legjobban ismerne, es te is jol megismerhetned noket (akiket ugyveled nem ismersz)
gondolom irtak es lehet en is ha megszakitja veled mindenki a baratsagat(!) is akkor veled van valami komoly problema, lehet tudod is, ezen kenytelen vagy valtoztatni, akarmenyire is faj, mert fuggoje vagy annak (tevekenysegnek vagy barmi is az, szokas, tulajdonsag)

Szia!
Kérlek érts meg egy dolgot, hogy átlást vagy átérezd az én nézőpontomat is.
Vannak a világon bénán. Nem mozog a lábuk, vagy esetleg úgy születtek, hogy egyik vagy másik lábuk nincs is.
Nos, az én helyzetem is ilyen, csak nem fizikailag.
Nem én tehetek róla, hogy nehezen ismerkedek. Isten engem ilyennek teremtett. Ezt el is fogadom, és kérem, hogy Isten adjon nekem valakit.
De Ő nem ad.
Ha azt mondom, hogy nem Ő tehet róla, hogy nehezen ismerkedek, akkor ott vanaz, hogy kérek de nem ad.
Ha meg elfogadom azt (teljesen jogosan), hogy Isten nem egy kérek-kapok "autómata", akkor meg az jut eszembe, hogy Ő teremtett ilyen félénknek és nehezen ismerkedőnek.
Mindig arra lyukadok ki, hogy Isten tehet az én bajomról.
Tudom, hogy ez nem jó, és szerintem érted is, hogy hogy jár az agyam, de ezen nem tudok változtatni.
Mint a kérdésben is írtam, nem nem 2-3 éve szeretnék valakit, hanem jóval régebb óta.
Kicsit (vagy inkább nagyon) kétségbe vagyok esve, és azt hiszen teljesen jogosan érzem azt, hogy Isten nem segít. (Vagy nem akar.)

Ebben igazad van, kérdező, de ettől még semmi sem lesz jobb számodra.
Senki sem mondta, hogy az emberek egyenlő eséllyel indulnak.
Ha pedig magadnak több esélyt szeretnél, akkor 𝐧𝐞𝐤𝐞𝐝 kell tenned valamit!
Isten csak akkor fog segíteni, ha te magad is mindent megteszel, amire képes vagy.
És még akkor sem azonnal.

Rossz az alap felvetésed. Az ember születhet fél lábbal, de félénknek senki sem születik. Amint mondtam: nem fog helyetted senki sem oda menni és csajozni. Ha te sem, akkor nem lesz csaj.
Egyébként egy kérdés: Te mindent megteszel amit Isten elvár tőled? Hogyha nem, akkor te miért várod el tőle ugyan ezt?
Melyik szülő várja el a (tizenéves) gyerekétől, hogy dolgozzon?
Melyik szülő követeli meg a tini gyerekétől, hogy ő vezessen?
Vagy van olyan aki elküldi a gyerekét, hogy befizesse 3-4. osztályos létére a számlákat?
NEM, nincs ilyen!
Isten tökéletes és hibátlan!
Én nem vagyok az.
Igyekszem megfelelni Istennek, de ez nem meg 100%-ban.
És szerintem senkinek nem megy. Mindenki hibázik.
Lehet, hogy van aki 100x kevesebbet, de akkor is.
Azért várom el, mert Ő jót akar nekünk.
Ahogy a gyerekes példákat is írtam.
Egy anya sem várja el a kisgyerekétől, hogy magának keresse meg a pénzt az ételre.
A gyerek kér enni és a szülő ad neki.
(Ja, tudom.. vannak kivételek, de az ilyen szülő nem szereti a saját gyerekét.)
Isten szeretete végtelen!

Amint mondtam, rossz az alap felvetésed amire építesz. De most látszik az is, hogy nem ismered a hitet aminek az Istenét hibáztatod.
Már alapból magadnak mondasz ellent azzal, hogy állítólag igyekszel megfelelni, hogyha őt hibáztatod. Gondolom a bibliát sem szoktad elővenni. Nem szoktad keresni, hogy mit akarhat tőled. Hogyha ő azt akarja tőled, hogy ne legyen senkid, akkor mi van?
Te a saját akaratodat helyezed előtérbe és nem Istenét. Így aztán ne csodálkozz semmin...
Szerintem itt csak egyszerűen arról van szó, hogy bűnbakot keresel. Ebből is látszik, hogy gyáva vagy és gyerekes. Hiszen nem bírsz szembenézni a ténnyel, hogy képtelen vagy kicsit oda tenni magad és változtatni az életeden és sokkal egyszerűbb valaki másra kenni az egészet, mint férfiasan beleállni, szembe nézni a problémával és megoldani. Megsúgom, a lányok ezt nem szeretik... A lányok azt szeretik, ha egy férfi férfias, erős, megbízható. Mindezek tudatában most már teljesen megértem, hogy miért nincs barátnőd és azt kell mondanom meg is érdemled. Így csak max valami balekot foghatsz ki, de azok elhagynak hamar.
Szerintem innentől tovább nincs miről beszélni. Hogyha úgy érzed változtatnál írhatsz nyugodtan és segítek változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!