Miért néznek le ezért?
Ha az embernek egyszer csak Hézsidó lesz a keresztneve, akkor annyira nem egyszerű szellemesen reagálni, kísérletezzetek csak gondolatban! "Anyád a zsidó!" - vicces lenne. "Mit kell zsidózni, neked hogy esne, ha..." - talán egyszer bejöhet. "Tán megtiszteltetésnek vennéd a gój bélyeget?" "Megtennéd, hogy visszaemlékszel a magyar nevemre és használod is?" - egy ideig lehet léccizni, ha tényleg belevaló, agyatlan mocskos idióta partipatkány a könnyelmű piszkálódás szellemi atyja/anyja. Meg persze lehet természetesnek tekinteni, vagy keménykedni, hogy "Igen? Miért? Hogy hívtál? A varázsszót is!", meg még sok szükségtelen reakciót egy nyilván teljesen szükségtelen hadüzenetre.
Nem vagyok zsidó (vagy hát tudja a nagylábujjam), nem is szeretem az ilyesfajta "essünk inkább át a lovon" egyenlőségesdit, miközben ősgyengém a sokszínűségen ámuldozás, a gyakorlati hasznáról meg ne is beszéljünk. Az együgyűekkel meg nincs mit tenni. Lefertőzte őket ez a fura vírus, alszik a tetterejük, még +1 gondolat kiötlésére is ösztönözni kéne legtöbbjüket, hála pl a jó öreg egyértelmű megoldásos feladatoknak a nyavalyás proliképzőkben. Nincs mit tenni, tehát maradhatsz tök nyugodt is, igazán nem számít, neked viszont tisztább lesz a tudatod, és plusz sok gondolat sziporkázhat a csendedben. Ilyesmi a bölcsesség alapállása :) És jó észbe vésni: ezek az emberek egymásnak és másoknak is hajlamosak pont hasonló súlyú húrfeszegetősdit gyártani, mint akinek kötelező. Mi a teendő? Még szép: semmi. Nekik lesz dolguk ezzel, talán nem is kevés. Majd elérnek a valódi útjuk elejére egyszer.
Az izraeli vagyok
Sajnos egyenlore az egyetlen teljes megoldas Izraelben elni. De addig is: a legfontosabb, hogy tudd, hogy ez az egesz NEM TOLED ered, semmilyen szempontbol sem.
Az antiszemitizmus eredendo oka, hogy a zsidok mogott az utobbi masfel ezer evben sosem allt katonai ero. Vagyis a zsido becsulete, targyai, elete konnyu preda volt. Erre a tenyre rakodott aztan ra az osszes tobbi indok (nem valodi ok). Sajnos ez a "lenezes" teljesen fuggetlen attol, hogy TE KI VAGY. Raadasul ugy nezem, a kozvetlen kornyezetedben sok az antiszemita (nem minden nem-zsido antiszemita).
Egyenlore a legjobb megoldas - ahogy elottem mar irtak - mas kornyezetet keresni.
Mert ilyenek a kamaszok. Mert valakit mindig ki kell közösíteni. Mert látják rajtad, hogy megbántódsz rajt. Mert divat gyűlölni, aki más. ... Sok oka van, de ha te nem emlegeted úton-útfélen, hogy zsidó vagy (és írtad is, hogy nem teszed), akkor bizony nem te vagy a hibás. Sok a primitív ember, na. Előbb-utóbb vége lesz a középiskolának, és ha valami jó egyetemre kerülsz, vagy szimplán csak értelmes emberek közé, már nem lesz ebből probléma. Tudom, tudom, ez most nem vigasztal. :(
(Talán ez sem, de azért leírom: engem meg pont, hogy nagyon érdekel a zsidó vallás, mint ahogy az összes többi is. Kifejezetten örültem volna neki, ha lett volna zsidó osztálytársam, akinek nagyobb rálátása van a dologra. Normális emberek emiatt nem bélyegeznek meg.)
Keress barátokat akár a neten, hidd el, manapság nagyon sok a nyitott szellemiségű fiatal. Akár külföldön is. És ne félj! Emiatt nem vagy rosszabb vagy kevesebb, mint bárki más... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!