Tényleg ennyire sötétek az emberek? Most ezért nácinak néznek?
0-ás hajam van. Nem azért, mert náci vagyok. Egyrészt csak baromi jól áll, másrészt nincs vele gond, és eléggé kopaszodom, de így nem látszik. Ám ma mentem az utcán, és láttam, hogy 2 cigány srác, és 1 csaj a buszról elkezd mutogatni rám, röhögnek, bemutattak. Leolvastam a szájukról a náci és kopasz szavakat.
És akkor elgondolkodtam. Vajon hány ember gondolhatja azt, hogy náci vagyok? Úgy, hogy a hajon kívül semmi más nem utal rá. Farmerba járok, normális cipőm van, nem bakancs. Na jó, fekete bőrkabátba járok, de az azért mégse bomberdzseki,vagy mit hordanak a nácik.
Azóta, ha néz valaki, megfordul a fejembe, hogy vajon azért bámul-e, mert azon gondolkodik, hogy "ez most náci?", vagy csak simán megnéz, mint ahogyan az emberek egymást szokták.
Ezért is vagyok kíváncsi, hogy ha ti megláttok egy kopaszt, akkor mennyire gondolkodtok, és ítélitek el, hogy "biztos náci"? Nem vagyok az, és nem is szeretnék annak tűnni.
A második téved.
Vannak, csak neonácinak hívják őket. De lényegében ugyanaz.
Amúgy nekem is megfordul egy-két dolog a fejemben, hogyha egy borotvált fejű kigyúrt alakot látok, de ez alapvetően még nem jelent semmit.
Szerintem ez csak az ő hülyeségüket bizonyítja
Nekem semmilyen előítéleteim nincsenek a bőrkabátos kopaszokkal szemben. Gondolom nincs hitleres kis bajszod és nem hordasz náci szimbólumokat sem.
A cigányok…… igen, biztos most tanulták a nácizmust az iskolában és a bőrkabát plusz a kopaszság, mint jelkép megakadt valamelyik agysejt kezdeményükben.
Másra nem tudok gondolni, szerintem normális 8 ált. végzett emberekben ez fel sem merül, hogy te "náci" lennél.
nem náci hanem bonehead vagy ahogy magyarországon rosszul ismerik skinhead(a skinhead egy zeneirányzat, a bonehead meg a rasszista kopaszok.)
azoknak meg a buszon nem tanította meg az anyukályuk hogy nem illik mutogatni és előítéletesnek lenni.
Bezzeg ha fordítva lett volna... mingyárt tudnák mit kell mondani a rendőrnek.
Ez is az előitélet esete volt mert ugye vannak nem náci kopaszok és rendes cigányok. ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!