A pesti emberek tényleg lenézik a vidékieket?
Szerintem nem 2 kategória van, pesti meg vidéki, hanem 3: pesti, városi, falusi.
Nagy a különbség már akár a városi és a falusi között is, ezért a "vidéknek" mondott városi is furcsán nézhet egy falusira. Pesten, a "legnagyobb faluban" pedig hajlamosak a "vidéket" a "falusival" azonosítani. Pedig nagyon nem ugyanaz. Simán kihagyják ezzel a lépéssel a városokat, ahol ugyanazok a lehetőségek megvannak, mint Pesten (lásd pl Szegedet), csak éppen a szmogban való fulladozás, és a bűnözésveszély jelentős kockázata nélkül.
A vidéki tehát nem azt jelenti, hogy kilóg a szádból a kapanyél, de még a falusi sem feltétlenül. Mindamellett hogy megnézném én, hogy ki mit enne, ha nem lennének falvak, nem lennének agrárgazdálkodó területek, mint pl az Alföldön. Azt hiszem, leginkább egymást.
Szerintem ezt a vidékiek fújják fel. Gimiben sok vidéki osztálytársam volt, de nem ilyen eldugott falusiak hanem Vecsésről meg Gyálról pl.
Pl a vecsési mindig sértésnek vette ha azt mondták rá, hogy vecsési. Nálunk soha sem volt lenézés emiatt, na mondjuk nekem az anyukám és az anyai rokonaim falusiak, és egész nyarakat töltöttem falun. Én nem nézem le őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!