Én, mint budai, személy szerint nem nézem le a pesti oldalon élőket, viszont nem szeretem, ha "pestinek" titulálnak.
2011. jan. 3. 18:14
2/14 anonim válasza:
ÓÓóóóóó...Én nagyon jókat nevetek ezen:DD Én Pesti oldalon élek,de BUDAPESTINEK!! tartom magam:))) Szerintem nincs külömbség emberileg,mindenki azon az oldalt él amit anyagilag megengedhet magának. A Budai oldalon (II.ker) dolgozom,de nem látom jobbnak mint ahol élek Zugló).:))
2011. jan. 3. 18:19
3/14 anonim válasza:
Ugyan az, mint amit az előző írt.
2011. jan. 3. 18:20
4/14 anonim válasza:
Mármint az első.
2011. jan. 3. 18:20
5/14 anonim válasza:
ma 18:14:
A "pesti" kifejezés kintről általában jelenti a budapestieket. Ha ez téged idegesít, akkor valamilyen szinten mégiscsak lenézed a pesti oldalon élőket.
Egyébként a pesti(értsd budapesti) kultúrsznobok szokták lenézni a vidékieket, függetlenül attól hogy a Duna melyik oldalán laknak. Normális emberek nem.
2011. jan. 3. 18:28
6/14 A kérdező kommentje:
Kicsit sarkított a kérdés tudom,de nekem személyes tapasztalatom van,hogy igenis a budai kerületek(2,3,11,12kerület)lakói egy része kicsit különbnek tartja az Ő lakóhelyét a Pesti kerületeknél. És elfogultság nélkül mondom,hogy a Budai kerületek levegője jobb minőségű,több zöld területe,parkja van. Annyira szeretnék pro és kontra véleményeket is hallani,de tényleg őszíntén!!!!!
2011. jan. 3. 18:29
7/14 anonim válasza:
:) csak a vidékiek nézik kutyába sem a lakótelepi kasztot, ami egy külön állatfaj.:)
2011. jan. 3. 18:30
8/14 anonim válasza:
Van azért némi igazság abban, amit a kérdező kérdez.
Igen, de csak a tősgyökeres budaiak, szóval a "bennszülöttek".
Vidékikeket leginkább a munkaadók nézik le + diszkriminálják a mai napig.Jópár ilyen hírdetést láttam már: Csak pestiek / budaiak jelentkezését várom.
2011. jan. 3. 18:44
9/14 anonim válasza:
3. vagyok. Engem nem azért zavar, mikor pestinek hívnak, mert nem szeretnék az lenni. Egyszerűen csak legyünk pontosak, akkor már inkább Budapest, az teljesen megfelel. :)
2011. jan. 3. 23:46
10/14 anonim válasza:
nem nézem le a pestieket, de semmi pénzért nem költöznék át a Duna túlpartjára, még elitnek mondott részre se.
próbáltam már bizonygatni pár embernek, hogy igenis van különbség, de ők ezt valahogy nem akarják beismerni.
a vidékiek nagy részét meg különösen kedvelem, ők még nem olyan elfajzott taplók, mint a BP-iek nagy része.
szeretek velük dumálni az állattartásról, mezőgazdaságról, az ottani életről. mondjuk az nekem unalmas lenne...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!