Ha több tanár is azt mondja, hogy többet kellene tanulnia az adott diáknak, mint a többieknek, de nagyon lusta és ezért rosszak jegyei, nem lehet, hogy igazuk is van?! Miért nem néznek magukba, mielőtt a tanárt szapulják?
Nem, nem rólam van szó. A magam 4-4,2 körüli átlagaimmal az osztály egyik legjobb tanulója vagyok
Több tanárunk is van, aki 1-2 diáknak az osztályból azt mondja, hogy az a baj, hogy nagyon lusták, pedig pont, hogy nekik kellene többet foglalkozni a tanulással, mert látszik rajtuk, hogy nehezebben megy nekik. Van, aki pl. akármeddig tanul egy verset, egyszerűen nem tudja szépen elmondani, bele-bele kell néznie és még így sem pontosan mondja, "őő"-zik közbe stb.
Ma megint egy elég érdekes helyzet állt elő.
Feleltünk órán és pont azok, akiknek többet kellene foglalkozni a tanulással nem tanultak semmit. Persze, ők is feleltek, megkapták a maguk egyesét és mellé a fejmosást. Erre óra után mondja az osztálytársam, hogy az a h*lye f*sz ne oltogassa, meg ne szívassa, mert nem lesz jó vége, mert hogy ő nem hülye, csak kisebb dolga is nagyobb, mint megtanulni azt a 8 oldalt. Meg hogy az rengeteg. Oké, tényleg sok, de nem egyik napról a másikra kellett megtanulni, egész szeptemberben ezt tanultuk, meg egyébként is egy diáknak mi a dolga, nem a tanulás?
És akkor mindig azt mondják, hogy mert "pikkel rám a tanár", "nem bírja a búrám, ezért szívat" stb.
Ha még egy tanár mondana ilyeneket és egy tanárnál kapnának sokszor 1-est, 2-est, talán elgondolkoznék, hogy lehet, hogy tényleg kiszúrta az illetőt. De nem a helyzet.
Van 2-3 tanárunk tuti, akik így látják a dolgot és ha már több tanár is úgy látja, hogy lusták, akkor miért nem néznek magukba? Miért gondolják, hogy pont őket szívatja a tanár?
Ráadásul egy 22 fős osztályba nagyon feltűnő lenne, ha 5-6 tanulót kiszemelne magának 2-3 tanár és őket szívatná. Arról nem beszélve, hogy mind a 2-3 tanár pont ugyanazokat szívatja.
Mit gondoltok erről?
Már megbocsáss, de ha nem rólad van szó akkor még is minek ütöd bele az orrodat? Ér téged bármennyire is hátrány, mert ők kvázi sz@rnak a tanulásra? Egyébként meg sosem tudhatod, hogy ennek mi van a hátterében, lehet otthon súlyos, családi problémák vannak, amelyek egyre gyakoribbak manapság és simán elképzelhető, hogy akár 5 gyereknek is problémája van otthon egy osztályban.
(Én nem tudom manapság mi számít jó átlagnak, én konkrétan tavaly érettségiztem, jeles rendű tanuló voltam és mégsem voltam a legjobb az osztályban...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!