Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meg vagyok keresztelve, de...

Ha meg vagyok keresztelve, de nem hiszek benne, nem vallom kereszténynek magam attol meg az vagyok?

Figyelt kérdés
Szuleim azt mondjak igen, de én nem hiszek a vallásban,de szerintuk a keresztelestol kereszteny lettem.
2019. dec. 23. 11:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Lehet, hogy nem fogtad fel: nem magát a keresztelést lehet érvényteleníteni.

Az ugye megtörtént.

A kereszténység érvénytelenítése azt jelenti, hogy hivatalosan 𝐬𝐞𝐦 vagy többé keresztény.

És ezt hiába próbálod különféle csalárd módokon meggátolni.

2019. dec. 23. 16:24
 12/15 anonim ***** válasza:
31%

Nem. A szüleidnek is rosszul tanitották.

A keresztény kifejezés Jelentése, Krisztust követő, utánzó.

A keresztény szó a Krisztus szóból ered, és nem a Kereszt szóból. A keresztelkedés pedig nyilvános kijelentése annak, hogy valaki vállalja a keresztény életet.

Ezért sem helyén való a csecsemő keresztelkedés, sajnos ebben is eltértek az eredeti jelentésétől.

A Keresztelkedés senkinek nem menti meg az életét.

2019. dec. 23. 17:51
 13/15 anonim ***** válasza:
23%

A Római Katolikus Egyház a csecsemőként megkeresztelt/meglocsolt de hitetlen tagjait is kereszténynek tekinti, ahogy a 11 gyermekes pápát (egyik a nővérével való frigyből származott!) is Krisztus Földi Helytartójának tekintik.

Nem veszik figyelembe, hogy az Újszövetségben minden áldás hit által vehető át, nem automatikusan, a klérus mágikus ceremóniái, meg egyéb bűvésztrükkök által.

2019. dec. 23. 19:41
 14/15 anonim ***** válasza:
31%
Ki lehet lepni ervenytelenné lehet tenni a keresztelked3st erre a kanonjog ad lehetős3get . 2056os cikkely ki kell jelenteni hogy elő szabad ember vagy írasban a megfel3lő papírokkal és el kell küldeni a vatikánba . Sajnos a római jog emellett a kánon és a tengeri jog szabályoz minket . Az allam ezzel tart sakkban .
2019. dec. 23. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:
31%

A gyermekkori keresztelés felér egy nemi erőszakkal.

A magatehetetlen még tudattalan gyermeket olyan helyzetbe kényszerítik amit nem akar.

Nem vagy keresztény nyugodj meg. Az ország 60-65% vagy ateista vagy valamilyen vallás követője.

2019. dec. 24. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!