Nem vagyok megkeresztelve, szüleim nem hisznek a keresztény vallásban, de én igen és kereszténynek tartom magam, akkor valójában keresztény vagyok, vagy csak az lehet keresztény aki meg van keresztelve?
Kedves utolsó!
Igen majd mindenféle képpen szeretnék megkeresztelkedni, mert én csak templomban fogok házasdoni, szépen hagyományosan ahogyan azt kell.
mondhatod magad annak, de mindenképpen kereszteljkedj meg
mikor én keresztény lettem engem csesztetett a család ,hogy "jajj nem attól van jó keresztény, hogy sokszor olvasod a bibliát/megkeresztelkedsz/gyakran jársz templomba/pénzt adsz másoknak/eljársz ingyen segíteni az öregeknek" stb
és ha egyenként kivesszük hát tényleg, aki meg van keresztelve még nem biztos, hogy jó keresztény, aki gyakran elmegy templomba még lehet alja ember, stb stb, de valahol mégis ilyen dolgok(is) kellenek hozzá
a kereszténység nem (csak) azt jeletni, hogy "elhinni" h pl van Isten hanem hinni és megélni az eszméket
Kedves Kérdező!
Ha hiszel Istenben, akkor térdelj le mikor visszavonulsz a szobádba és mondd el ezt neki imában. Nyugodtan.
Majd add át neki az életedet, ugyanis EZ a kereszténység, ha befogadod, de szó szerint.
Kérhetsz Istentől támogatást, segítséget, hogy lehessen hitéleted és megtalálhasd azt a közösséget, gyülekezetet, amit ő szán neked és ahol akár be is merítkezhetsz (számomra ez a keresztség, de erről megoszlanak a vélemények).
De a legfontosabb az, hogy átadd magad neki, megbánd bűneid, ugyanis bűnbánat nélkül nincs semmim, csak felszínes vallásosság. Isten senkit nem utasít el és szeret téged is. :)
Ebből lehet nagyon jó, Pocki. A formai dolgokat majd megteszed, sokan teszik felnőtten, éretten.
Keresztény az, aki hiszi, hogy Jézus Krisztus teljesen ember és teljesen Isten. És jó keresztény az, aki követi Krisztust. Ehhez elmélyedni az Újszövetségben és kivált a János evangéliumban kell a gyakorlati követéshez jó segítség: KEMPIS TAMÁS: Krisztus követése
Ehhez a nehéz és szép szellemi úthoz adjon nekünk erőt az Isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!