Rockcsempész kérdése:
Nem vagyok megkeresztelve, szüleim nem hisznek a keresztény vallásban, de én igen és kereszténynek tartom magam, akkor valójában keresztény vagyok, vagy csak az lehet keresztény aki meg van keresztelve?
Figyelt kérdés
2015. júl. 17. 15:15
12/17 anonim válasza:
Létezik olyan, hogy vágykeresztség: Ez azt jelenti, hogy ha te nem vagy keresztény, de az szeretnél lenni, és nagyon vágysz rá, akkor az leszel. Persze, amint lehetőséged van rá, akkor a lehető leghamarabb meg kell keresztelkedned a hagyományos módon is.
Egyes országokban ez nehéz, de Magyarországon ennek nemigazán lehet akadálya.
13/17 anonim válasza:
Akkor vagy keresztény ha azt mondod. Ugyanígy judaista, muszlim, hindu, biddhista, ateista...
A keresztelés puszta formalitás, csakis ahhoz kell hogy hivatalosan jegyzékbe vegyenek.
Persze nem árt tudni hogy magyar állampolgár Alaptörvény szerint csak keresztény személy lehet!
14/17 anonim válasza:
(kérdező az otromba materialisták válaszait hanyagold )
15/17 anonim válasza:
Jaja, kérdező, feledkezz el olyan "apróságokról" mint törvények, vagy pusztán a szavak szótári definiciója. Elvégre mit számít az? Nosza, égessünk eretnekeket az utcán!
16/17 anonim válasza:
A szó szoros értelmében nem vagy keresztény, de ha szereted Istent, és követed őt, akkor hidd el, máris keresztényebb vagy mint sok "papíron is" keresztény. :)
17/17 anonim válasza:
(és főleg elmebájos materialistákkal ne foglalkozz, mint a 15, csak itt mérgezi a levegőt, ahelyett, menne nyaralni:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!