Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy lehetek keresztény...

Hogy lehetek keresztény szerzetes ha nem vagyok megkeresztelve?

Figyelt kérdés
2011. nov. 22. 18:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Meg kell keresztelkedned, aztán kérelmezned a felvételedet. Másképp nem lehetséges. Azt ajánlom, keress fel egy papot, ő majd elmondja, egészen pontosan mit is kell tenned.
2011. nov. 22. 19:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi am elmentem ma egy paphoz de épp szabin volt úgyhogy azt mondták hogy írjak neki e-mailt.
2011. nov. 22. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Menete: keresztségre felkészítő hittan, keresztség, további hittan, elsőáldozás, majd bérmálás (bár van, ahol egyszerre van mind3). Legtöbb rend újonnan keresztelkedetteket még nem enged belépni, tarthatja velük a kapcsolatot, de kb, 3 év után léphet csak be az illető. Ez azért van, mert sokan a megtérés nagy lelki élményét összekeverik a hivatással.

A papnak meg bátran írj mailt.

Különben miért akarsz szerzetes lenni?

2011. nov. 22. 19:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagy álmom de csak most jöttem rá
2011. nov. 22. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Érdekesen hangzik, sok sikert!
2011. nov. 22. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2011. nov. 22. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!