Miért zavar egyes ateistákat annyira az, hogy meg vannak keresztelve?
Biztos mindenkinél más miatt. Sokszor "urban legend" szintű pletykák miatt esetleg veszélyben érzik magukat, hogy
1. népszámláláson ők is beleszámítanak az adott felekezetbe - ami hülyeség, mert annak vallod magad, aminek akarod és a megkérdezés alapján áll össze a statisztika
2. valaki nyilvántartást vezet róluk az adott felekezetnél - szektáknál nem tudom, de ahol anyakönyvet vezetnek ott nyilván szerepel az illető az anyakönyvi adatokkal, viszont ez nem adható ki 3. személynek.
3. adót kap utána az adott felekezet - van olyan ország, ahol igen, Magyarországon nincs ilyen. Az adó 1% felajánlás még mindig önkéntes, az egyházi adó meg szintén önkéntes alapon megy, nem fognak utánajárni, hogy ki fizetett és ki nem.
én, bár nem vagyok ateista, de nem gyakorlom azt a keresztény hitet amit rámerőltettek lehetek hasonló helyzetben, egyrészt szerintem az zavarja őket ami bennük is megvan és nyilvánvaló dologként élik meg hogy őket senki nem kérdezte meg, nem olyan korszakban történt a dolog mikor dönthettek volna róla hogy ők akarják-e ezt az egészet. valakinek igenis fontos, és egy modern szemléletnek tartják azzal szemben mikor még hagyományból automatice megtettek dolgokat a szülők. (máig jellemző, de a szabad döntéshozás esélye is elég felfelé ível)
másik talán a következmények. az egyházközség tagja minden évben felkeresi a családot "egyházadót" beszedni, ami egyrészt régen nem kötelező, csak egy önkéntes hozzájárulás napjainkra, mégis úgy állítják be, és folyton én vagyok a rosszfiú hogy én ugyan nem adok semmit, mert nem szeretnék, én nem tartom ezzel az egyházközséggel a kapcsolatot. (anyámék illemből, megszokásból az ő részük kifizetik) többek között ilyenekre hat ki ami csecsemőkorukban történt. még az sem mindegy mennyit adsz, mert húztak egy értékhatárt amit illik....nem kommentálom mennyire nem értek ezzel egyet. természetesen hiába fizetik mert a temetésekre, keresztelőkre ugyanúgy kell fizetni külön a papnak. szóval a más világszemlélet miatt lehet zavaró, ahogy te sem szívesen mászkálnál egy olyan beléd égetett bélyeggel amit akaratod ellenére sütöttek rád kicsiként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!