Ha meg vagyok keresztelve, de nem hiszek benne, nem vallom kereszténynek magam attol meg az vagyok?
Nem vagy kereszteny, csak megkeresztelt.
Attol a kis viztol nem valtozott semmi, ha nem hiszel benne, nem vagy vallasos, akkor keresztenysegrol beszelni sincs ertelme.
Nem vagy keresztyén.
Én ateista vagyok,de mégis meg vagyok keresztelve.
Ez a téma már 12-szer volt, nem kéne visszanézni?
Hivatalosan a keresztény egyház kötelékébe tartozol.
Ha ez neked nem tetszik, akkor menj el oda, ahol kereszteltek, és érvénytelenítsd a keresztelési könyvben.
A pap megpróbál majd lebeszélni róla, hogy ezt nem lehet.
De lehet.
Továbbra sincs ilyen. Legfeljebb olyan lehet, hogy 2 tanú jelenlétében kijelenti a pap előtt, hogy megtagadja hitét vagy ilyesmi. De akkor se lesz "kikeresztelve", legfeljebb hitehagyó lesz és kap valami megjegyzést a könyvben.
A keresztség az egy eltörölhetetlen jegy az Egyház hite szerint, nem lehet visszavonni, letörölni, se bűvésztrükkökkel, ügyeskedéssel leszedni.
Továbbra sem lehet érvénytelenné tenni a keresztséget. Ha nekem nem hiszel, olvasd el az Egyház katekizmusát, abban szerepel és talán sokkal hivatalosabb forrás is.
Legfeljebb a hitet lehet megtagadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!