Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha meg vagyok keresztelve, de...

Ha meg vagyok keresztelve, de nem hiszek benne, nem vallom kereszténynek magam attol meg az vagyok?

Figyelt kérdés
Szuleim azt mondjak igen, de én nem hiszek a vallásban,de szerintuk a keresztelestol kereszteny lettem.
2019. dec. 23. 11:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy kereszteny, csak megkeresztelt.

Attol a kis viztol nem valtozott semmi, ha nem hiszel benne, nem vagy vallasos, akkor keresztenysegrol beszelni sincs ertelme.

2019. dec. 23. 11:26
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
A keresztény szó azt jelenti krisztusi ember, Krisztust követő ember. Aki nem hisz Krisztusban, hogy lehetne már keresztény?
2019. dec. 23. 11:27
 3/15 anonim ***** válasza:
21%
Engem is megkereszteltetett a nagyanyám, biztos, ami biztos. Én úgy veszem, hogy a Mindenhatónak ezt azért figyelembe kell vennie. Talán veszi is, de nem könnyű időnként felfedezni.
2019. dec. 23. 11:46
 4/15 anonim ***** válasza:
48%
Nem . Eredetileg érett tapasztalt ratermett emberek követték a vallást és a rítusokat . Ezeket avatták be vettek fel kenetet .Állami vallasok a tömegeknek es tudatlanoknak elnyomásra lett bevezetve . A vatikan féle gyerekek keresztelése azt jelenti vízbefúlt és szolga ,ezt Bonifác vezette be .
2019. dec. 23. 12:10
 5/15 Oszkár, a pozsgafa ***** válasza:
100%

Nem vagy keresztyén.

Én ateista vagyok,de mégis meg vagyok keresztelve.

2019. dec. 23. 12:13
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagy az.
2019. dec. 23. 12:40
 7/15 anonim ***** válasza:
39%

Ez a téma már 12-szer volt, nem kéne visszanézni?

Hivatalosan a keresztény egyház kötelékébe tartozol.

Ha ez neked nem tetszik, akkor menj el oda, ahol kereszteltek, és érvénytelenítsd a keresztelési könyvben.

A pap megpróbál majd lebeszélni róla, hogy ezt nem lehet.

De lehet.

2019. dec. 23. 13:48
 8/15 anonim ***** válasza:
29%

Továbbra sincs ilyen. Legfeljebb olyan lehet, hogy 2 tanú jelenlétében kijelenti a pap előtt, hogy megtagadja hitét vagy ilyesmi. De akkor se lesz "kikeresztelve", legfeljebb hitehagyó lesz és kap valami megjegyzést a könyvben.

A keresztség az egy eltörölhetetlen jegy az Egyház hite szerint, nem lehet visszavonni, letörölni, se bűvésztrükkökkel, ügyeskedéssel leszedni.

2019. dec. 23. 16:10
 9/15 anonim ***** válasza:
22%
Mint említettem: érvényteleníteni lehet.
2019. dec. 23. 16:14
 10/15 anonim ***** válasza:
22%

Továbbra sem lehet érvénytelenné tenni a keresztséget. Ha nekem nem hiszel, olvasd el az Egyház katekizmusát, abban szerepel és talán sokkal hivatalosabb forrás is.

Legfeljebb a hitet lehet megtagadni.

2019. dec. 23. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!