Szerintetek elfogadható ez a magyarázat és valóban ilyen gondolkodása van Istennek?
2Királyok 2,23-ról van szó:
23.
Felméne azután onnét Béthelbe; és mikor az úton felfelé méne, apró gyermekek jövének ki a városból, a kik őt csúfolják vala, ezt mondván: Jőjj fel, kopasz, jőjj fel, kopasz!
24.
És hátratekintvén és meglátván őket, megátkozá őket az Úr nevében, és az erdőből két nőstény medve jövén ki, szétszaggata közülök negyvenkét gyermeket.
Ez pedig a magyarázat a valakinek:
Ezek a gyerekek nem tisztelték sem Jehovát, sem a prófétáját, és nem a személyes sérelem volt itt a cél, hanem az, hogy Isten képviselője, akit ugyan úgy megvetettek.
Nem akarták, hogy Illésnek bármiféle utódja a környéken legyen. Azt akarták, hogy folytassa az útját Bételbe, vagy menjen fel szélviharban az egekbe, ahogyan a prófétai öltözet korábbi tulajdonosa is
Elizeus átkot szórt a csúfolódó csoportra Illés Istenének a nevében, hogy bizonyítsa, valóban ő Illés utódja, és hogy megtanítsa a fiataloknak és a szüleiknek, hogy kellő tiszteletet kell mutatniuk Jehova prófétája iránt. Ezzel próbára lett téve, hogy Elizeus valóban próféta-e.
Ez jó tanulság nem csak a gyerkeknek, hanem a szüleiknek is, hogy a gyermekket tiszteletre tanitsák mindenkivel szemben, Isten képviselőivel még inkább.
Ateista szemmel ez a történet egy tanmese. Tiszteld Isten embereit, mert ha nem teszed, akkor magadra vonod Isten haragját. Erről a történetről ordít, hogy emberek (papok, próféták) találták ki a saját érdekükben. Egy szimpla propagandaanyag, ami kizárólag bizonyos emberek érdekeit szolgálja.
Persze, ha hívő vagy és abból indulsz ki, hogy ez a történet - hisz a Bibliában van - csakis isteni ihletésű lehet, ezért vakarod a fejed, hogy vajon mit is akart ezzel közölni Isten? Miért akarja Isten, hogy egy szörnyetegnek tartsuk, aki gyerekeket gyilkol ilyen semmiségért? Miért akarja, hogy féljünk tőle?
Nos, talán nem is akarja. Talán csak a papok akarják...
@ "Hogy nem mernék lepatkányozni egy terroristát? Haha. Nos valóban, nem lepatkányoznàm hanem széttépném, mint egy medve."
Látom nagyon bátor vagy, biztos a sok film hatására, ahol szintén sok a bátor ember.
@ "Az istened elé meg odaállok és azt mondom neki: ide figyelj te kis patkány, te agymosó inkvizíciós féreg. A te szent szellemed sátán és ördög. Nem térek meg hozzád te romlás hegye, te átkozott lény, akinek a törvényei gonosz törvények. Nem uralkodsz felettem és nincs hatalmad fölöttem, hanem a te beszéded és a te neved a talpam alatt van. Most és mindörökké ámen. Hahaha."
Bátor, határozottan bátor. Az emberekért, a jó törvényekért, az elvekért, szembeszállnál minden gonosz hatalommal legyen az testi vagy szellemi. Ez tisztelendő. Akiben ekkora szív van, aki így szereti az embereket, s főleg a gyerekeket, akinek ennyire fáj minden igazságtalanság, aki ennyire együttérző az ártatlan szenvedőkkel, az biztos sokat jótékonykodik és nagy hasznára lesz az emberiségnek. Legyen úgy.
Majd ha az istenedet megítélted, akkor majd megítélhetsz engem is. Persze relevanciája akkor se lesz.
Egyébként nwm sok filmet nézek, vicces hogy megpróbálod kitalálni vajon miért vagyok /bátor/.
@ "Ateista szemmel ez a történet egy tanmese."
Lehetséges, hogy nem valódi történet, hanem csak legenda.
@ "Tiszteld Isten embereit, mert ha nem teszed, akkor magadra vonod Isten haragját."
A történet úgy gondolom, hogy egy kicsit mélyebb mondanivalót hordoz. Aki nem az egy igaz Istent szolgálja, aki úgy neveli a gyerekeit, hogy kicsúfolják azokat, akik ezt képviselik, azok egy olyan szellemi hatalom szolgálatában állnak, amely nagyon nem válik a javukra, hanem csapást csapásra fognak halmoznak. Most még csak egy medveszerencsétlenséget, de jöhet ennél rosszabb is.
@ "Erről a történetről ordít, hogy emberek (papok, próféták) találták ki a saját érdekükben. Egy szimpla propagandaanyag, ami kizárólag bizonyos emberek érdekeit szolgálja."
Azért a régi emberek sem voltak teljesen hülyék, nem hiszem hogy pusztán ettől a történettől félnének a papoktól. A próféták tisztelete pedig sajnálatos módon mindig azután nőtt meg, amikor igazuk lett. A bibliai próféták legtöbbször nagy ellenállásba ütköztek, s a próféták közmondásos sorsa jutott nekik.
@ "Persze, ha hívő vagy és abból indulsz ki, hogy ez a történet - hisz a Bibliában van - csakis isteni ihletésű lehet, ezért vakarod a fejed, hogy vajon mit is akart ezzel közölni Isten?"
Valóban vannak részek, ahol vakarjuk a fejünket. A Biblia megértéséhez szükséges az alázat, s valamire csak később jövünk rá, vagy értjük meg mélyebben. Én speciel azonban nem gondolom, hogy a Bibliában csak valós történetek lennének, nem csak a szigorúan történelmi elbeszéléseknek lehet mondanivalója.
@ "Miért akarja Isten, hogy egy szörnyetegnek tartsuk, aki gyerekeket gyilkol ilyen semmiségért? Miért akarja, hogy féljünk tőle?"
Ha a történet valóban csak erről szólna, akkor az nem lehet kinyilatkoztatás, az tényleg csak egy patkány isten lenne. Sajnos azonban medveszerencsétlenségek vannak voltak és lesznek, sajnos számos csapás és szenvedés létezik, ami a gyerekeket sem kíméli. Mi ennek az oka? Van-e lehetőség ennek az elkerülésére? Az ateisták szerint a csapások az anyagi világ szükségszerű velejárói, amelyeket a vak véletlen generál, s amiket elkerülni csak az anyagi világ alaposabb vizsgálatával és megismerésével lehetséges.
A keresztény hit szerint a csapások nem pusztán a vak véletlen művei, hanem mögöttük szellemi valóságok állnak, amelyek az egy igaz Isten tiszteletével, aki mindenható és jó többé-kevésbé elkerülhető, illetve eljön az idő, amikor végre minden jóra fordul. A keresztény abban hisz, hogy a világ alapvetően jó, s minden jóra fordul. Az ateista abban hisz, hogy minden vak véletlen műve, s talán jobb lesz, mint volt, de nem mindenkinek, hanem csak azoknak, akik a vak véletlen útján szerencsésebb helyre és korban születtek.
@ "Majd ha az istenedet megítélted, akkor majd megítélhetsz engem is."
Miért megítéltelek? Csak feltételeztem, hogy esetleg csak a szád nagy, de állítani nem állítottam.
@ "Egyébként nwm sok filmet nézek, vicces hogy megpróbálod kitalálni vajon miért vagyok /bátor/."
Vicces? Jó, mert viccnek is szántam. Elismerem, hogy kételkedek a bátorságodban, persze tévedhetek. Szerintem csak a szád nagy, a képzeletvilágában mindenki nagyon bátor, de a valóságos helyzet azért más.
Persze megkérdezheted csak nem válaszolok, haha.
Amúgy én nem képviselek egyetlen szellemi irányzatot sem. Én a belső iránytűt követem ami függetlenítve van minden erőtértől, még az istennek az agymosásától, hipnózisától is. Ahogy az ige mondja, nem megtartója, hanem bírája vagyok a törvénynek. De attól még látom és tudom hogy mi bibliai, és mi jön máshonnan, mert amíg keresztény voltam, egy párszor kiolvastam a bibliát. Azt is látom hogy az isten nevű félhülye, skizofréniás lény valóban komolyan gondolja ezt az evangélium nevű borzalmat, csak éppen én azt mondtam neki, sok idő után, hogy >tudod kit nézzél te bohócnak<.
Úgyhogy ha majd odaállok az úr ítélőszéke elé akkor majd jól megbámulom, aztán elvigyorodok és azt mondom: teee, te gyökér.
Ha az istenhez való hozzáállásom tachográfra lenne írva, nagy szinuszhullámok és lengések lennének láthatók rajta. Ez többek között azért van, mert az istenkáromlás része annak a szellemi harcnak, amit a római szellemi centrum, vagy a hit gyülekezete, (vagy mások) ellen kell folytatni, hogy ne tudjon azok befolyása érvényesülni, akik istentől valónak mondják a saját befolyásukat és uralkodási szándékukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!