Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézusnak volt-e testvére?

Jézusnak volt-e testvére?

Figyelt kérdés
Avagy Máriának volt-e más gyereke?

2019. szept. 18. 10:46
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
27%

Sziasztok,

Hát ezek nagyon gyenge érvek, ugyanis pont, hogy nem kellett, hogy ott legyen a többi gyerek! A zsidóknál a tizenkettedik életév volt a választóvonal a gyermekkor és az ifjúkor között. Amikor egy héber fiú betöltötte ezt az életkort, a törvény fiának és Isten fiának nevezték. Különleges lehetőségeket kapott a vallásos oktatásra, és elvárták tőle, hogy részt vegyen a szent ünnepeken és szertartásokon. Ennek a szokásnak megfelelően látogatott el a gyermek Jézus húsvétkor Jeruzsálembe. József és Mária - csakúgy, mint a többi hű izraelita - minden évben elmentek, hogy részt vegyenek a húsvéti ünnepen. Amikor Jézus elérte az előírt életkort, őt is magukkal vitték. Nyilván a kisebbek maradtak, ezért nem ír róluk Lukács!

Üdv. Péter

2019. szept. 19. 08:37
 22/34 anonim ***** válasza:
57%

Az adelphos szó egyébként nem csak a Bibliában, hanem pl. Homerosnál is (Az Iliasban és az Odysseiaban) sem csak édestestvért jelentett, hanem a családhoz tartozó férfirokont, olyan formában, hogy hangsúlyozni kívánta, hogy a két ember lelkileg is közel áll egymáshoz.

Arról meg nem beszélve, hogy az 1Kor 15,6-ban, mikor az szerepel, hogy Jézus megjelent több, mint 500 testvérnek egyszerre, ott a szerző szintén az adolphos szót használja. Utána lehet nézni: [link] Gondolom, senki nem érti ezt a részt úgy, hogy egy nő 500 gyereket szült volna... :))

Még egy érdekes, átgondolni való dolog (de jehovisták, adventisták úgyis nekem fognak támadni): érdemes megnézni a zsidóságot és a gondolkodásukat ebben a korban. Várták a Messiást, aki megígért az Isten. Egy hithű zsidó ismerte a próféciákat, ha úgy tetszik, Dávid-házában potenciálisan bármikor megszülethet a Messiás, hogy meg is történt. József kételkedik is, de aztán álmában megjelenik neki az angyal és ezt mondja: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami őbenne fogantatott, a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, és a Jézus nevet adod neki, mert ő szabadítja meg népét bűneitől." (Mt 1,20-21) Kizártnak tartható, hogy egy hívő zsidó férfi, aki a Magasságbelinek a nevét sem mondja ki, később hozzányúlna egy olyan nőhöz, aki a Szentlélek ily módon lefoglalt magának.

2019. szept. 19. 09:41
 23/34 szp72 ***** válasza:
37%

@ "A zsidóknál a tizenkettedik életév volt a választóvonal a gyermekkor és az ifjúkor között."

A bar-micvó egyébként 13 éves korban van.

2019. szept. 19. 21:17
 24/34 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
50%

Miert fontos allast foglalni? Legalabbis olyan szempontbol hogy semmin sem valtoztat volt-e vagy sem.

Viszont valakik ezekbe belelatnak dolgokat mint ahogy mindenbe.

Valakik szerint gyereke is volt (Jezusnak!)

erdekelne tehat a "miert?".

2019. szept. 20. 12:38
 25/34 anonim ***** válasza:
81%

Minden szövegértelmezési lehetőséget és belemagyarázást félretéve értelmezzük a kérdést.

A test vér az, akiknek azonosak a szülei.

Na most ha nem hiszünk Jézus istenfiaságában, akkor egyáltalán minek agyalunk ezen.

Ha hisszük, hogy Jézus isten fia, nyilvánvaló*, hogy legfeljebb féltestvérei lehettek, egyébként eléggé elvadult teóriákhoz jutunk.

Tehát legfeljebb a második kérdés helyénvaló:

Máriának volt-e más gyereke? És ez meg kit érdekel? Az evangéliumok írói nem tartották fontosnak, hogy tisztázzák részletesebben a kérdést. Mert valójában nincs is jelentősége a tanítás szempontjából, a vallás alapjainak szempontjából.

* persze a szerintem helyénvaló magyarázat az amit Jézus is tanított. Mindnyájan isten gyermekei vagyunk. Azaz testvérek. Ezt erősíti az utolsó vacsora tanítása: ez az én TESTem... ez az én VÉRem = TESTVÉR

2019. szept. 20. 15:46
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

Jézus mondta

Ki az én anyám és kik az én testvéreim?” 34Aztán végighordozta tekintetét a körülötte ülőkön, s csak ennyit mondott: „Ezek az én anyám és testvéreim! 35Aki teljesíti az Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám.”

2019. szept. 20. 19:10
 27/34 szp72 ***** válasza:
31%

"Szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor tizenkét éves lett, szintén fölmentek, az ünnepi szokás szerint. (Lk 2,41-42)

Lelki szemeim előtt megjelenik, hogy Mária rendszeresen feljár az ünnepekre Jeruzsálembe a gyerekek nélkül. Gondolom felfogadott egy szoptatós dajkát.

2019. szept. 20. 20:02
 28/34 anonim ***** válasza:
0%

Ezek az én anyám és testvéreim! 35

Aki teljesíti az Isten akaratát, az az én testvérem, nővérem és anyám.”

Jezus mondta ezt.

Tehat teis.lehetsz az ö testvere,nem csodallatos?

Teljesitsd az Isten akaratat es az övé leszel, az akit ismer es akirol tud Jezus, a vilagmindenseg es az UNIVERZUM KIRALYA.

Szeretem Jezust ?

"Aki engem szeret szereti azt az Atyam es kijelentem magamat annak."

Jezus neked is kijelentheti magat ha ot valasztod. Valaszd ma mert a holnal LEHET SOAEM JON EL?

2019. szept. 22. 12:17
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

bocs a helyesirasert akkor megegyszer:

VÁLASZD JEZUST MA (FOGADD EL A BUNBOCSANATOT, LEGYEN AZ ÉLETED URA) MERT LEHET A HOLNAP SOSEM JÖN EL ES AKKOR A BŰNÖDBEN FOGSZ MEGHALLNI.

2019. szept. 22. 12:19
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
A 28ös válasszal értek teljesen egyet.
2019. szept. 23. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!