Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolnátok egy megtért...

Mit gondolnátok egy megtért tömeggyilkosról?

Figyelt kérdés
Mit gondolnátok egy olyan emberről aki ártatlanok tucatjait mészárolta le, utána megtérne?

2019. aug. 17. 14:17
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
29%
8-as két mondata közt ellentmondás feszül.
2019. aug. 17. 15:12
 12/44 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező:

A 2-es válaszoló vagyok.

Nem, én ateista vagyok. Viszont figyeled, milyen érdekes, hogy akikről írok, azok pontozgatnak engem lefelé, mert nem merik felvállalni, azt, amit felfedtem velük kapcsolatban?

Lényegében ezzel tükröt tartok nekik, hogy milyen aljas dolog szeretettel, testvérként üdvözölni egy tömeggyilkost.

2019. aug. 17. 15:48
 13/44 A kérdező kommentje:
Egyébként Pál apostolról jutott eszembe a kérdés, aki mielőtt megtért sok sok keresztényt mészárolt le.
2019. aug. 17. 16:19
 14/44 anonim ***** válasza:
50%
12 nem fedtél te fel semmit, keresztény szempontból szimplán butaságot írsz. Miért háborogsz, ha ezért a keresztények lepontoznak? Szerintük nem hasznos a válaszod, ennyi.
2019. aug. 17. 16:19
 15/44 anonim ***** válasza:

sok sok keresztényt mészárolt le

Ezt hol olvastad?

2019. aug. 17. 16:20
 16/44 anonim ***** válasza:
4%
Ha tényleg megtért,akkor boldog lennék.Mind követünk el hibákat.Én,úgy gondolom,hogy,ha valaki lelki sebet ejt valakin az keményebb,mint,egy gyilkosság.Azért,mert azáltal szenved az illető.Tehát,még talán rosszabb is a megtért gyilkosnak,ha életben marad,mert lelki sebet ejthet saját magán.Viszont,én,szerintem aki ilyet tett,az hamar feldolgozza ezt.A kommentelők nagy része meg számomra fura.Nem,arra tanított,minket Krisztus,hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek?Ez tudom,hogy nehezen esik a hozzátartozóknak,de talán ők is megbocsáthatnak nagy nehezen jó pár év/évtized múlva.
2019. aug. 17. 16:34
 17/44 anonim ***** válasza:
57%

"12 nem fedtél te fel semmit, keresztény szempontból szimplán butaságot írsz. Miért háborogsz, ha ezért a keresztények lepontoznak? Szerintük nem hasznos a válaszod, ennyi."

Ha figyelmesen elolvastad volna a válaszomat, akkor nyilvánvaló lenne előtted, hogy a keresztény fundamentalistákról beszéltem.

Lepontozni meg azért pontoznak le, mert vívódnak magukban. Mert tudják, hogy erkölcsileg nem helyes megbocsátani egy tömeggyilkosnak, de a vallás azt parancsolta, hogy kötelességük megbocsátani, és ez a feszültség oda vezet, hogy nem is akarják olvasni, amit írtam.

Bizony nagy a vallás hatalma!

2019. aug. 17. 16:37
 18/44 anonim ***** válasza:
Tán csak nem maga az Úristen vagy, hogy mindenkiről tudod, mit gondol?
2019. aug. 17. 16:46
 19/44 A kérdező kommentje:

"

sok sok keresztényt mészárolt le

Ezt hol olvastad?"

Ha nem is mindig közvetlen, de börtönbe vetett, megkínoztatott sok ártatlant és szavazatával sokszor halálba küldte őket.

2019. aug. 17. 16:49
 20/44 anonim ***** válasza:
49%

Nem. És egyébként is, Isten valószínűleg nem létezik.

Viszont van vallásos múltam, ezért jól tudom, hogy kb. hogy gondolkodik egy mélyen hívő keresztény.

2019. aug. 17. 16:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!