Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos szülők! Mit tennétek/...

Vallásos szülők! Mit tennétek/gondolnátok, ha gyermeketek házasság előtt veszti el a szüzességét, tizenévesen?

Figyelt kérdés
2016. jan. 8. 01:05
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Azt gondolnam, hogy mivel nem lehet a dolgokat meg nem tortentte tenni, visszaforditani, legalabb a veszekedesemmel nem teszem pokolla az eletet. Inkabb beszelgetek vele, megkerem, mutassa be nekem a baratjat, megbeszelnem vele, hogy hasznaljanak ovszert a fertozesek es a nem kivant terhesseg elkerulesere, es ugyanugy vegtelen szeretetemmel vennem korul, mintha mi sem tortent volna.

Ugyanis ellenkezo esetben elveszitenem a gyermekemet, erzelmileg, es fizikailag is, mert elmenekulne a hazbol tul koran.

Az, hogy vallasosak vagyunk, az nem azt jelenti, hogy a kozepkorban elunk! Hogy meg kel kovezni azt, aki vetett.

Ha a te gyermeked veszitette el hazassag elott a szuzesseget, szeresd ugyanugy, mint azelott, es ne tedd pokolla a viselkedeseddel az eletet.

2016. jan. 8. 01:31
 2/5 anonim ***** válasza:
34%

Én gyerekeim tudják, hogy Isten miért kéri, hogy tartsuk magunkat tisztán házasságig, tehát a feladatom elvégeztem. Viszont ők nincsenek megtérve, akkor meg hogy várhatnám el tőlük, hogy Istennek tetsző életet éljenek és az ő irányítását kérjék? Ha ez lenne a döntésük, akkor nem tudok mit tenni, az én felelősségem erre nem terjed ki, az már az övéké.

Persze nem tudom mit tenne egy vallásos, mert én hívő vagyok.

2016. jan. 8. 05:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyszerű: Fiatalok - hadd élvezzék az életet.
2016. jan. 8. 08:02
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

nem örülnék neki, de ők is emberek, és végső soron ez az ő döntésük, kényszeríteni egy bizonyos szint után a szülőnek sem szabad semmit is ez már ez a szint

Nekem eleve nem lett mind a 3 gyerekem vallásos, ezért nem is kérem rajtuk ugyan úgy számon az ilyesmit

Azt is figyelembe veszem hogyan történik a dolog, mert pl a legidősebb fiam aki 4 éve együtt van a barátnőjével, szerintem kisebb dolgot követ el ha csinálják mint ha mondjuk részegen valami szórakozóhely mosdójában történne meg

2016. jan. 8. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez egy teljesen természetes dolog. Semmi baj vele ha házzasság előtt veszti el. Inkább arra kell fordítani a hangsújt hogy ne adja oda akárkinek felelőtlenül és persze saját akaratából történjen senki ne kényszerítse rá.
2016. jan. 15. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!