Ha ma valaki ugyanazt cselekedné, mint Ábrahám Izsákkal, mit gondolnátok róla?
1
Mellébeszélés ezerrel. :D
Kérdező!
Ma elmeháborodottnak nyilvánítanák.
A keresztények is kérik Istent, hogy áldozza fel a fiát, de ők nem állnak meg...
Egyébként a történet lényege annyi, hogy Isten nem kér emberi áldozatokat és Ábrahám bízott Isten tervében.
Én persze nemet mondtam volna neki, mert nem vagyok pszichopata, hogy egy másik családdal kárpótoljon.
Lehet, hogy Isten a szíve mélyen azt várta, hogy Ábrahám majd ellenkezni fog.
Minde, akkor sikerült megállítanom a bolondot, még jó hogy bevette, hogy én vagyok Isten:
Mózes első könyve - A teremtésről » 22. fejezet
"11 Akkor kiálta néki az Úrnak Angyala az égből, és monda: Ábrahám! Ábrahám! Ő pedig felele: Ímhol vagyok.
12 És monda: Ne nyujtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd őt: mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem kedvezél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek én érettem."
Másodiknál a pont. Hivatkozhat az ember bármelyik istenre, természetesen elmeháborodottként fogják kezelni.
most az a vicces helyzet állt elő: tkp. az összes hozzászólónak igaza van. Miért?
Gyorsan alakul az ember, az ősrobbant-evolúcionált ember, még pár év és egy Ady verset sem fog megérteni - aki megérti bezárják börtönbe, vagy diliházba.
Ma még vannak olyan őslények, akik értik:
"12 És monda: Ne nyujtsd ki a te kezedet a gyermekre, és ne bántsd őt: mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem kedvezél a te fiadnak, a te egyetlenegyednek én érettem."
Vagyis eddig nem tudta, hogy istenfélő, tehát nem ő mindenható, hanem egy nála is nagyobb isten, akinek nem kellenek az ilyen próbatételek.
Ez egyértelműen jelzi, hogy az emberiség áldozott az isteneknek, emberáldozattal is, amely a zsidók számára is természetes volt, hiszen meg sem lepődik Ábrahám a szörnyű kérésen.
A görögök mítoszaiban is van emberáldozat és tudjuk, egy időben végezték is ezeket a szertartásokat, de a Baal kultuszból is ismert a gyermekek feláldozása, amely emberáldozat a legtöbb ókori vallásban szerepet kap.
A korai zsidók is valószínűleg követték ezt a szokást, ez jelenítődik meg a Bibliában, csak itt már az Isten nem fogadja végül el az áldozatot, csak kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!