Ha ma valaki ugyanazt cselekedné, mint Ábrahám Izsákkal, mit gondolnátok róla?
Mielőtt konkrétan is válaszolnék a kédésre: én ma miért és hogy cselekednék pontosan úgy mint Ábrahám, néhány az eddigi kérdéseitekből kitűnő félreértést fontos tisztázni.
„Ábrahám miért gyilkolta volna meg ….?”
Miután valakit meggyilkolnak, az illető nem nagyon szokott családalapításon és még sok boldog földi esztendő eltöltésén gondolkodni így szó sem lehet gyilkosságról. Ábrahám azért döfte volna bele a kést Izsákba mert tudta, hogy fia birtokosa Isten azon ígéreteinek, hogy Izsáknak ennek ellenére gyermekei, unokái lesznek, akikből egy nép is ki fog alakulni és Izsák egyik leszármazottja [Jézus] lesz az akiben az összes többi nép is megáldatik. Ábrahámnak tehát az volt a kérdés, hogy Isten képes-e betartani-e ígéretét akár a halálból is feléleszteni bárkit.
„Hogyan tudta beledöfni a kést fiába?”
Pontosan úgy ahogy a színész is beledöfi a kést kollegájába ha megvan győződve, hogy az a kés ártalmatlan preparált kellék, bár a beavatatlan közönség számára ez ijesztő lehet de a kollega sem szokott tiltakozni ez ellen mert be van avatva. A jó erőben levő fiatal Izsák is hagyja magát megkötöztetni, felfektetni az oltárra mert neki Isten megígérte, hogy hamarosan gyerekei lesznek történjen bármi.
„Ábrahámnak egy hang azt mondta ...”
Ábrahám nem egy hanggal beszélt hanem vendégül látta személyesen az Urat.
Jézus is megerősíti ennek tényét amikor a zsidóknak arról beszél, hogy Ábrahám „látta az én napomat és örült nekem, ti viszont meg akartok ölni engem” . És amikor megkérdik hogyan lehetséges hogy az évezredekkel korábban élő Ábrahám látta Jézust aki még 50 éves sincs, elmondja híres mondatát:
„Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett (!), én VAGYOK.” /bizony mondom = komolyan mondom, szó szerint értendő nem képletesen --- Ábrahám lett ↔ Én nem lettem /leszek/voltam hanem VAGYOK (mindig) = a téridőn kívüli világból származom és jöttem ide/
Ábrahám saját 100 éves és 90 éves felesége testén megtapasztalja, hogy Istennek nem probléma ezeket a testeket 20 éves korúra visszaállítani.
Ábrahám és Izsák szempontjából nem nem volt jelentősége Isten kérésének hiszen ők birtokosai voltak már az ígéreteknek és Isten semmilyen jutalmat nem ígért ha teljesítik, és semmilyen büntetést nem helyezett kilátásba ha elutasítják kérését.
Ez csak Istennek és emberek milliárdjainak köztük az itt fórumozók mindegyikének élete szempontjából volt iszonyatosan fontos, amit fel sem bírnak fogni.
Ha ugyanis még Ábrahám sem tud abban igazán hinni, hogy Isten bárkit fel tud támasztani a halálból, amire a kereszténység épül, akkor senki. Akkor Isten nem engedi meg Jézusnak hogy emberként meg szülessen, megalázzák és halálra kínozzák feleslegesen fiát.
Akkor viszont nem jönnek be azok az elvek sem amit ez a vallás képvisel: Minden ember testvér, Isten előtt mindenki egyenlő, Ne ölj! Isten minden egyes ember vérét számon kéri a másikon, és előle még a halálba sem lehet elmenekülni.
Ha Római logika vált volna uralkodóvá akkor az itt fórumozók és kedves családjuk nagy része a „beszélő szerszám” státuszt viselné akikkel mindent meglehet tenni pld. kivenni a májukat ha gazdájuknak szüksége van rá mert elitta az övét, de remek gyógyszerkísérleteket is szabad rajtuk végezni stb. És miért ne?
Azért mert a Biblia Istene nem így gondolta! De nem járunk jobban az indiai kaszt rendszer vagy bármely más logikával sem.
Akkor a kérdésre a válaszom:
Ha egy hang azt mondaná döfjem bele a kést bárkibe is mert nem lesz annak attól baja, hiszen ő képes visszahozni a halálból barkit - és ezzel a tettemmel emberek millióin segítenék.
Azt mondanám: előtte azért szeretnék erről meggyőződni. Ott van a szomszéd 87 éves Mari néni. Nagy fájdalma, hogy nem lehetett gyermeke. Légyszi!
Ha azt látnám, hogy Mari néniiből csinos 20 éves hölgy lesz akkor elgondolkodnám.
Ellenkező esetben mindent megtennék, hogy megszabaduljak a hangtól, ha kell diliházba is záratnám magamat.
Ha mégis gyermekeket szülne Mari néni kérnék egy kis gondolkodási és megismerési időt mert ez eléggé eltér az eddigi nem hang utasításoktól. Valamint a másik oldal is képes nagy jeleket tenni.
Ábrahám erre 70 évet kapott !!!
"Pontosan úgy ahogy a színész is beledöfi a kést kollegájába ha megvan győződve, hogy az a kés ártalmatlan preparált kellék, bár a beavatatlan közönség számára ez ijesztő lehet de a kollega sem szokott tiltakozni ez ellen mert be van avatva. A jó erőben levő fiatal Izsák is hagyja magát megkötöztetni, felfektetni az oltárra mert neki Isten megígérte, hogy hamarosan gyerekei lesznek történjen bármi."
Miért is kellett megkötözni? Nehogy megszökjön.
Nem csak Izsák lett ennek az őrületnek az áldozata. Több millió ember életét követelte és követeli mai napig az elvakult hit. Főleg az ábrahámi vallásokban.
Kedves 22%
Úgy látóm ateista hitedből fakadó vallási fanatizmusod kissé korlátozza logikus gondolkodásodat
„Miért is kellett megkötözni? Nehogy megszökjön.”
Ha akar, akkor a több napos úton bármikor megszökik, ha nem akarja, nem tudja idős apja megkötözni.
Azért hagyta mert hitt apjában és Istenben, hogy nem akarnak neki rosszat.
Én is azért, hagytam egy orvosi beavatkozás elött leszíjazni magam, mert bíztam, hogy bár a doki belém döfi a szikét, a végén mégis jó lesz nekem.
„Nem csak Izsák lett ennek az őrületnek az áldozata”
Mivel Izsák nem lett áldozat, ezért ez nem őrület. Apja alaposan megvizsgálta és kipróbálta hitét mielőtt fiát a Te és kedves családod érdekében is kitette ennek.
Ez azonban nem mondható el az ateisták hitéről, akik olyan hangoknak adnak hitelt, hogy univerzumunkat nem tervezhette és hozhatta létre egy nálunk magasabb Inteligencia, hanem a Semmi nevű valami gondolt egyet és ide ősrobbantott több milliárd napot bolygó rendszereikkel.
Mennyire tesztelte ezt ki valaki? Esetleg van olyan prófétátok akinek sikerült a Semmiből, ha nem is egy napot bolygóival, de legalább egy rúd téliszalámit ide ősrobbantania.
Na én meg ezt nevezem elvakult hitnek.
És nem is sejted mennyire veszélyes! Hiszen ha nincs Isten akkor nincs Ne ölj! Az egyén röpke élete értelmetlen és bármikor feláldozható egy „magasabb cél, eszme” érdekében.
Az ilyen eszméknek csak a Biblia Istene által hirdett elvek Minden ember testvér mindenki élete egyformán fontos Isten előtt stb tudnak némileg ellentartani.
„Több millió ember életét követelte és követeli mai napig az elvakult hit.”
Ebben egyet értünk! Épp ezért hangsúlyoztam a történet ezt a részét is.
Érdemes ezt is eltanulni Ábrahámtól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!