Feléd is él az a szokás, hogy tányért nem illik üresen visszaadni?
Figyelt kérdés
Engem mindig arra tanítottak otthon, ha kapunk egy tányér süteményt, vagy valami ajándék kóstolót, nem illik üresen visszaadni, hanem illik nekem is valamivel viszonozni. Azt vettem észre, hogy ez a szokás már kezd kikopni a köztudatból.2019. jún. 20. 14:47
11/14 TappancsMancs válasza:
Most nézem, én úgy értettem, hogy vendégségben megkínálnak süteménnyel. :P
12/14 TappancsMancs válasza:
Mi is szoktunk a szomszéddal sütit adni egymásnak, és mindig az üres tányért adjuk vissza. Persze elmosva.
13/14 TappancsMancs válasza:
Ja, és hozzáteszem, nem azért adjuk, hogy csak illedelmeskedve elfogadja, hanem "mer tessék, itt a nyami, mehet pociba". :)
14/14 anonim válasza:
Én ismerem ezt a szokást, de nagyon szoros kapcsolatban nem szoktunk vele törődni. Tehát mondjuk anyáméktól ha kapunk valamit (vagy ők tőlünk), akkor nyugodt szívvel adjuk vissza üresen is a tányért (dobozt, edényt...). Vagy az egyik szomszéddal is ez megy, a gyerekeink úgyis együtt bandáznak, hol náluk esznek, hol nálunk, ez már szoros kapcsolatnak mondható.
De a másik szomszéddal tartjuk az illemet, ők ha áthoznak valami kóstolót, akkor nem lenne pofám üresen visszaadni a tányért, velük "visszasütizünk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!