Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Elvárható, hogy babakocsival...

Elvárható, hogy babakocsival előre engedjenek a sorban?

Figyelt kérdés
Pl nagy a sor a boltban és beállok egy 2km sor végébe babakocsival akkor senki nem enged előre .Titeket szoktak ilyen esetben előre engedni vagy bunkóság elvárni ? Ez nem olyan mint kismamának ,öregeknek átadni a helyet ?
2018. dec. 20. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
5%

Nem az édesanya miatt engednek előre, hanem a baba miatt! Ne legyél már ennyire korlátolt!

Egy normális társadalomban megbecsülik és tisztelik az időseket, a várandósokat, vagy a kisgyermekes szülőket, bármilyen meglepő is ez sokak számára és nem tehernek tekintik őket.

2018. dec. 21. 12:21
 52/64 anonim ***** válasza:
79%

Mi a jonépet kellene nekem megbecsülni egy várandós nőn?????? Mit csinált azon kívül, hogy teherbe esett? Ezert önmagában nem érdemel tobb megbecsulest, se több tiszteletet mint a 16 éves srác, vagy a 40 éves férfi. Voltam én is terhes, van gyerekem is, de mivel van agyam is mellé, egy percig nem képzeltem magam valami különleges lénynek emiatt, azt meg pláne nem vártam el, hogy bárki is előre engedjen a kasszánál.

Nem kötelez ő 3 gyereket vállalni, sőt, egyet se kell és máris meg lehet oldani, higy legyen szabadidő. Engedj előre mindenkit, akit csak akarsz, a te dolgod, de ez max egy gesztus, amiről az ember maga dönt és semmiképpen nem elvarhato

2018. dec. 21. 12:58
 53/64 anonim ***** válasza:
1%
Nem csak rosszindulatú, de végtelenül ostoba. Nem valami szerencsés párosítás.
2018. dec. 21. 13:18
 54/64 anonim ***** válasza:
8%
Az ilyenek miatt vannak kitáblázva a buszok, metrók azzal, hogy add át a helyed! Le is van rajzolva, hogy a kretének is megértsék. A metrón mégis az erre kijelölt helyeken terpeszkednek telefont nyomogatva az agyatlanok. Van, hogy a pénztáros szól a sorban állóknak, legyenek kedvesek előre engedni a kisbabás anyukát. De egy sima laborvizsgálatnál is előre veszik a várandósokat. Úgy látszik, ez csak itt pár embernek újdonság.
2018. dec. 21. 13:57
 55/64 anonim ***** válasza:
84%
Nyuszika, bakker vásárlástól volt szó, nem buszról, nem laborról. VÁSÁRLÁSRÓL
2018. dec. 21. 14:09
 56/64 anonim ***** válasza:
87%
54es, mert az agyatlan "jajszültemegygyereket istencsászár vagyok" anyucikák elvárják a különleges bánásmódot. Gyereket csinálni nem kell ész. Mit becsüljek meg egy olyan nőn aki szül 5 gyereket de egy napot se dolgozott hanem mi tartjuk el? Nálunk meg a pénztáros volt hogy beszólt a vergődő anyucikának hogy hogy neki is ugyan annyi kivárni a sort mint a többieknek ne hisztizzen mert nem engedték előre.
2018. dec. 21. 15:01
 57/64 anonim válasza:
50%
“Nem az édesanya miatt engednek előre, hanem a baba miatt!” ezt kifejtenéd?
2018. dec. 21. 15:57
 58/64 anonim ***** válasza:
19%

#57 Ez komolyan magyarázatra szorul?

A babának nyilván nehezebb kivárni a sort, ha nyűgös, valami baja van éppen, keservesen sír, stb.

Nyilván ilyenkor sem elvárható, csak célszerű/illendő, ha előreengedik.

Ha nevetgél, jó a kedve, netán alszik a babakocsiban, szerintem az anyukák többsége nem is várná el, végigállja nyugodtan. (Értsd, ő mind2 esetben gyakorlatilag ugyanannyit vár, csak nem mindegy, az hogyan telik, leginkább a gyerek miatt.)

A terhes nő meg más. Nem azért kell előre engedni, mert ezzel fejezzük ki a tiszteletet iránta, amiért széttette a lábát (néhány rosszindulatú megjegyzésre reagálva.)

Nekem pl terhesen volt kb 85-ös vérnyomásom.

2 percet nem bírtam egyhuzamban állni, mert az ájulás kerülgetett. Ha lattam, nagy sor áll a boltban, akkor volt, hogy inkább kijöttem... Járművön is ha nem volt hely, vagy nem adták át, inkább leszálltam, de nem bírtam állni, egyből ment ki a vér a fejemből.

2018. dec. 21. 16:20
 59/64 anonim ***** válasza:
92%
Miért lenne elvárható? Más embernek is ugyanúgy lehet más dolga, ami miatt sietne. A sor azért van, mert próbálunk viszonylag kulturáltan nem eltaposni egymást. Eszembe sem jutna ilyen miatt háborogni, hogy nem engednek előre babakocsival. Az nem ugyanaz, mintha mozgássérült lennél.
2018. dec. 22. 00:00
 60/64 anonim ***** válasza:
68%
Tudtommal emancipáció van. Sem azért, mert nő, sem azért, mert anya vagy, nem jár semmilyen előjog. A terhesség, és az anyaság állapot, nem kiváltság.
2018. dec. 22. 16:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!