Elvárható, hogy babakocsival előre engedjenek a sorban?
Nem az édesanya miatt engednek előre, hanem a baba miatt! Ne legyél már ennyire korlátolt!
Egy normális társadalomban megbecsülik és tisztelik az időseket, a várandósokat, vagy a kisgyermekes szülőket, bármilyen meglepő is ez sokak számára és nem tehernek tekintik őket.
Mi a jonépet kellene nekem megbecsülni egy várandós nőn?????? Mit csinált azon kívül, hogy teherbe esett? Ezert önmagában nem érdemel tobb megbecsulest, se több tiszteletet mint a 16 éves srác, vagy a 40 éves férfi. Voltam én is terhes, van gyerekem is, de mivel van agyam is mellé, egy percig nem képzeltem magam valami különleges lénynek emiatt, azt meg pláne nem vártam el, hogy bárki is előre engedjen a kasszánál.
Nem kötelez ő 3 gyereket vállalni, sőt, egyet se kell és máris meg lehet oldani, higy legyen szabadidő. Engedj előre mindenkit, akit csak akarsz, a te dolgod, de ez max egy gesztus, amiről az ember maga dönt és semmiképpen nem elvarhato
#57 Ez komolyan magyarázatra szorul?
A babának nyilván nehezebb kivárni a sort, ha nyűgös, valami baja van éppen, keservesen sír, stb.
Nyilván ilyenkor sem elvárható, csak célszerű/illendő, ha előreengedik.
Ha nevetgél, jó a kedve, netán alszik a babakocsiban, szerintem az anyukák többsége nem is várná el, végigállja nyugodtan. (Értsd, ő mind2 esetben gyakorlatilag ugyanannyit vár, csak nem mindegy, az hogyan telik, leginkább a gyerek miatt.)
A terhes nő meg más. Nem azért kell előre engedni, mert ezzel fejezzük ki a tiszteletet iránta, amiért széttette a lábát (néhány rosszindulatú megjegyzésre reagálva.)
Nekem pl terhesen volt kb 85-ös vérnyomásom.
2 percet nem bírtam egyhuzamban állni, mert az ájulás kerülgetett. Ha lattam, nagy sor áll a boltban, akkor volt, hogy inkább kijöttem... Járművön is ha nem volt hely, vagy nem adták át, inkább leszálltam, de nem bírtam állni, egyből ment ki a vér a fejemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!