Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Elvárható, hogy babakocsival...

Elvárható, hogy babakocsival előre engedjenek a sorban?

Figyelt kérdés
Pl nagy a sor a boltban és beállok egy 2km sor végébe babakocsival akkor senki nem enged előre .Titeket szoktak ilyen esetben előre engedni vagy bunkóság elvárni ? Ez nem olyan mint kismamának ,öregeknek átadni a helyet ?
2018. dec. 20. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
96%
2km... 😂😂😂 Még 200 méter se nagyon van egy hipermarket.
2018. dec. 20. 22:27
 32/64 anonim ***** válasza:
90%

Nem elvárható. Ha nem szeretsz sorban állni, akkor vásárolj be online. Nem is értem, miért kéne előre engednie mindenkinek. Milyen jogon? Mert te egy gyermek világrahozásával akartad teljessé tenni az életed? Nem mártír vagy, hogy megtapsoljanak a Tescoban, amiért a betoltad az üzletbe a babakocsit, vásároltál 1,5-2 órán keresztül, de 15 percet már nem tudsz várni.

Egyébként jó látni, hogy milyen éretten kezeled a neked nem tetsző válaszokat. 😉

2018. dec. 20. 23:24
 33/64 anonim ***** válasza:
88%

Ezt a típust hívják ősanyának.

Nem várható el, képzeld. Neked több időd van, és mint írták is: van, akit nálad sokkal jobban szorít az idő. Az ilyet te előreengeded?

A babakocsit nem kell cipelni, gurul magától is.

2018. dec. 21. 00:33
 34/64 anonim ***** válasza:
91%

Levezetnéd, milyen jogon várnál el ilyesmit?

Miért élveznél bármiféle előnyt a fájós lábú öregúrral, vagy a 12 órát lehúzó, fáradt melóssal szemben? Miért érne kevesebbet annak az ideje, aki pont munkába siet, vagy aki csak egy elfelejtett pohár tejfölért ugrott le gyorsan a vacsorához?

Meg tudod indokolni, vagy csak szereted magadat többnek képzelni másoknál?

2018. dec. 21. 01:32
 35/64 anonim ***** válasza:
80%

Itt a gyk-n sok a keserű ember, ne az itteni kifejezések akasszanak ki.

De nem elvárható, hogy előreengedjenek. Én sem jókedvemből viszem a lányomat magammal vásárolni, de kétévest nyilvánvalóan nem hagyok egyedül otthon. Ha előreengednek, jól esik, de nem várom el. Amit tudok, megteszek én is, mint mondtam, otthonhagyni nem tudom, ez részemről szintén nem elvárható, de igyekszem úgy alakítani, hogy jóllakottan és kialudva viszem magammal, úgyhogy máris növeltem az esélyét annak, hogy türelmesebben várakozzon. Van, amikor nem sikerül úgy időzítenem, de többségében igen. Persze a nagy, kövér hisztik időszaka általában később kezdődik, szóval arról még nem tudok nyilatkozni.

2018. dec. 21. 04:33
 36/64 anonim ***** válasza:
92%
Nem várható el. Ha idős vagy épp mozgássérült van a sorban, ők sem szoktak kekeckedni emiatt. Max. olyannak szoktam kedvezni, akinek nálamnál kevesebb cucca van a kosarában.
2018. dec. 21. 07:38
 37/64 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem itt a válaszolók 80%-a gyerektelen, rosszindulatú, minden gyerekes témához odaböfögő: "ősanya", "azért, mert kipottyantottál egy gyereket...." stílusú, megkeseredett nők, akik csípőből utálnak minden anyát és kisgyereket.

A gyenge felfogásúak kedvéért: nem magának szeretne előnyt, hanem elvárna egy kis figyelmet, amikor pici babával áll a hosszú sorban! Kizárólag a baba érdeke miatt! Meddig tart előre engedni? 2 perc? Máris jobbá tetted valaki napját. Máris odafigyeltél magadon kívül kicsit másokra is. Régebben ez hozzá tartozott az alapvető udvariassághoz, de ezt nem tanították meg az itt válaszolóknak. Igen, az idősek, mozgássérültek, kisgyermekesek és várandósok előnyt kell, hogy élvezzenek.

2018. dec. 21. 08:05
 38/64 anonim ***** válasza:
84%

Utolso!

Az idős, a kisgyermekes, a mozgássérült 99%a Nem dolgozik, rpergk egész nap ráér vásárolni, nem a legnagyobb tömegben kell mennie. Nem, nem élvez a világon semmi előnyt egy bevásárlóközpont kasszájánál.

2018. dec. 21. 08:30
 39/64 anonim ***** válasza:
15%
Utolsó! Azért, mert valaki nem dolgozik, mert pl mozgássérült, kerülnie kéne téged, aki dolgozik?? Te kire vagy tekintettel? Azért, mert dolgozol, téged megillet minden előny??
2018. dec. 21. 08:53
 40/64 anonim ***** válasza:
90%
Pontosan milyen előnyre gondolsz , utolsó? Az hol előny, hogy én korábban érek oda a kasszához, mint a kismama/mozgasserult/kisbabas/nyugdíjas ? Könyörgöm, ők egész nap raernek vásárolni, aki dolgozik, az csak munkaidő után. Ennyi az "előnye" a dolgozó embernek: akkor megy, amikor nem dolgozik és ez általában a 8 órás munkaidő után van, míg a felsoroltak a reggeli nyitástól az esti zárásig bármikor menni tudnak. Nem, nem engedek előre a kasszánál senkit azért mert terhes/gyerekkel van/idős/fogyatékos. Akkor engedek előre valakit, ha annál egy dolog van, nálam meg több és ez esetben pont magasról teszek rá hogy 80 éves vagy 16, van e gyereke vagy sem, fogyatékos vagy sem. Ennyi.
2018. dec. 21. 08:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!