Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Elvárható, hogy babakocsival...

Elvárható, hogy babakocsival előre engedjenek a sorban?

Figyelt kérdés
Pl nagy a sor a boltban és beállok egy 2km sor végébe babakocsival akkor senki nem enged előre .Titeket szoktak ilyen esetben előre engedni vagy bunkóság elvárni ? Ez nem olyan mint kismamának ,öregeknek átadni a helyet ?
2018. dec. 20. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
96%

"Szerintem itt a válaszolók 80%-a gyerektelen, rosszindulatú"

Mellé. Nagyon mellé, mert a gyerekvállalás topikból került át a kérdést, azaz feltételezhető, hogy a válaszolók nagy hányada maga is kisgyerekes.

Én is, plusz terhes is: és soha nem vártam el, hogy bármikor előre engedjenek a boltban, orvosnál, bárhol a gyerekre hivatkozva.

Az annál inkább jól esne, hogy a buszon, villamoson legyen helyünk, mert a 2 éves még nem tud kapaszkodni, nagy pocakkal pedig szintén nem jó állni, de mégse állítok fel senkit erővel, hogy márpedig ez jár.

2018. dec. 21. 09:45
 42/64 anonim ***** válasza:
6%
Hány éves a gyermek?
2018. dec. 21. 10:23
 43/64 anonim ***** válasza:
20%
nem, ugyanúgy ahogy öregeknek sem adom át a helyem. Ők is voltak fiatalak egyzer.
2018. dec. 21. 10:36
 44/64 anonim ***** válasza:
6%

Pont, hogy ebbe a topikba írogat sok gyerektelen megmondóember. Nem kötelező sem átadni a helyet, sem előreengedni, ez pusztán emberség, jólneveltség kérdése. Nyilván sokan el sem fogadják. Az pedig, hogy egyesek azon hőbörögnek, hogy a nyugdíjas, aki egész életében tízszer annyit dolgozott és letett az asztalra, mint az itt írogató, lelketlen libák, hogy merészel délután vásárolni, orvoshoz menni, utazni, az lépjen ki a szűk világából és fogja fel, hogy nem mindenki 8-tól 4-ig dolgozik, van, aki éjjel is, vagy több műszakban, ezzel a logikával a nyugdíjas dögöljön meg és ki se tegye a lábát, nehogy zavarjon embereket, akik épp akkor jönnek haza....

Aki így gpondolkodik, egy végtelenül Önző, lelketlen ember, tipikus példája az ablakon kibámulóknak, ha felszáll egy terhes nő. Sok öreg reggel azért utazik, mert a dolgozó gyerekét segíti, ő vigyáz az unokára. Ha te olyan fáradt vagy munka után, hogy nem tudsz egy kisbabás anyukát előre engedni, rendelj te a netről és ne oszd az észt, kinek mit és hogy, mikor kéne tenni, csinálni.

2018. dec. 21. 10:40
 45/64 anonim ***** válasza:
11%
Egyébként, amikor van egy természeti katasztrófa, akkor is a kisgyermekeseket, időseket, betegeket mentik először. Nem kívánom, hogy megtapasztald, de jó lecke lenne számodra, ha megtanulnád, a gyengébbeket igenis megilleti az előny, a több segítség!
2018. dec. 21. 10:46
 46/64 anonim ***** válasza:
97%

45!

A bevásárlás nem természeti katasztrófa, hanem önként vállalt tevékenység, ergo senkit nem kell sehonnan kimenteni. Nem engedem előre a kasszánál, mert a világon semmi oka nincs annak, hogy ő hamarabb kellene hogy végezzen. Orvosnál se fogom előre engedni, hacsak nem láthatóan nagyon rosszul van, mert én se viccből megyek oda. Buszon általában átadom a helyet, de volt már, hogy épp kórházból tartottam haza, mankóval, amit nem látott a bunkója, mégsem gondoltam, hogy at kellene adnom a 3 év körüli makkegészséges, hisztiző gyereknek a helyemet.

2018. dec. 21. 11:23
 47/64 anonim ***** válasza:
84%
M3lleselg senki sem mondta, hogy a nyugdíjas mega kismama ne menjen ki, csupán próbáltam rávilágítani, higy a dolgozó ember ideje kötve van, a nem dolgozóé nincs, ergo ép ésszel gondolkodva lehetősége van rá, higy ne csúcsidőben menjen vásárolni.
2018. dec. 21. 11:25
 48/64 anonim ***** válasza:
0%
Már volt szó erről, hogy nyugdíjasnak, stb. csúcsidőben ne legyen előnye. Elég vegyesek voltak a vélemények.
2018. dec. 21. 11:44
 49/64 anonim ***** válasza:
20%

Azért, mert valaki otthon van és nem kötött munkaidőben dolgozik, lehet, hogy ezerszer többet gürizik egy irodai alkalmazottnál, csak ezt a kevésbé intelligens emberek nem fogják fel. Egy két-, háromgyermekes anyának nemhogy pihenőnapja nincs, de szabad, felesleges órái sem igen. Nincs minden gyerekre ráírva, hogy beteg-e, jön a foga, fáj a hasa, vagy éppen fejlesztésre szorul és az sem, hogy éjjel ötször ébred és még sorolhatnám. A magadfajta egyszerű ember mindent elintéz azzal, hogy otthon van, ráér! Hát nem ér rá és még többet gürizik otthon, mint egy munkahelyen! Az idősek nagy része is orvostól orvosig jár, ha úgy kap időpontot, el fog menni és hiába van otthon, ezer dolga van, segíti a családját, a gyerekeit, unokáit, amihez menni kell boltba, utazni kell stb.

A jóindulat, a kedvesség, a figyelmesség nem ártott még meg senkinek, ellentétben a rosszindulattal és az önzőséggel. Nekem nem esik nehezemre egy idős embert előre engedni, mert az én édesanyám is gerincsérvvel küzd, magas a vérnyomása, rossz a vércukra, tudom jól, hogy egy sima vásárlás is megterheli, mégha ez nem is látszik rajta. És ne gyere most azzal, hogy miért nem én vásárolok helyette... azért, mert ő akarja így, megvan a napi feladata, a kötelező sétája. Ha reggel megy, az éjszakai műszakos morog, ha délelőtt, akkor a munkába, iskolába igyekvők, ha délután, a hazafelé tartók, este már nem fog menni, hogy a magadfajtákat ne idegesítse.

2018. dec. 21. 12:05
 50/64 anonim ***** válasza:
82%

45ös, azért mert valaki szült miért lenne gyengébb? Simán ráérne reggel vagy zárás előtt vásárolgatni, nem kell csúcsidőben meg hétvégén mennie mikor a DOLGOZÓ embernek. Jó hogy nem már boruljunk térdre mindenki előtt aki szült. Mondom ezt úgy, hogy nekem is van gyerekem, sőt, egy immunbetegségem is, ami miatt sokkal könnyebben elkapok bármit. Akkor a te logikáddal élve engem is mindenkinek előre kellene engednie?

Te és a kérdező talán minden dolgozó embert előre engedtek? Vagy csak a szent gyermeket szülő istenasszonyoknak van joguk bepofátlankodni?

2018. dec. 21. 12:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!