Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Elvárható, hogy babakocsival...

Elvárható, hogy babakocsival előre engedjenek a sorban?

Figyelt kérdés
Pl nagy a sor a boltban és beállok egy 2km sor végébe babakocsival akkor senki nem enged előre .Titeket szoktak ilyen esetben előre engedni vagy bunkóság elvárni ? Ez nem olyan mint kismamának ,öregeknek átadni a helyet ?
2018. dec. 20. 20:27
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
92%
Nem most kell lökdösődni a tömegben. Mi 3 hete mindent megvettünk, max a közeli kisboltba kell elmenni friss felvágottért.
2018. dec. 20. 20:43
 12/64 anonim ***** válasza:
98%

Én kifejezetten kellemetlenül éreztem magam, mikor előre akartak engedni (akár terhesen is).

Miért lenne elvárható? Miközben vásároltál üres volt a bolt? És mi köze van ennek az ünnephez?

2018. dec. 20. 20:44
 13/64 anonim ***** válasza:
98%
Biztos nem engednelek elore, max ha orditana a gyereked. Senkit nem engedek elore, legfeljebb, ha a kozvetlen mogottem allonak mondjuk csak 2 db dolga van, nekem meg sok.
2018. dec. 20. 20:46
 14/64 anonim ***** válasza:
98%

Nem elvárható mit képzelsz magadról... :D Mondom ezt úgy, hogy rendszeresen babakocsival állok sorba és még ha felajánlják, hogy menjek előre is megköszönöm de nem megyek. Ki nem állhatom az olyan embereket akik ezekkel a “kisgyerekes előjogokkal” dobálóznak mert nem, nincs olyan úgyhogy igen, tahóság elvárni, hogy mindenki azt lesse mikor tehet neked szívességet.

Az meg alapvető intelligencia, hogy a várandós kismamának, öregnek, betegnek átadom a helyem de te tán beteg vagy? Ja, nem? Akkor álljál sorba barátom mert a te időd nem feljebbvaló senkiénél. ;)

2018. dec. 20. 20:47
 15/64 anonim válasza:
83%

Volt már hogy elöre akartak engedni,3 gyerekkel voltam 5-2 éves és 5 hónapossal de nekem szerencse lányaim vannak,teljesen jól elvannak.mondtam a néninek,hogy inkább a mögöttem lévő kis gézenguzt engedjük előre. 😬

Szerintem nem elvárhato,de jól eső dolog.

2018. dec. 20. 20:49
 16/64 anonim ***** válasza:
93%
Más is siethet valahova, másnak is lehet sürgős,nem csak annak, akinek gyereke van. Nemrég volt hasonló velem, visító gyerek, mindenki engedte előre, az anyuka már szinte automatikusan állt volna elém is be. Meglepődött, mikor mégis odaálltam a kasszához és nem tudott betolakodni elém is. Fizettem és volt képe mikor pakoltam, még be is szólni, hogy "de sürgős valakinek, majd ha gyereked lesz (letegezett, bár 40 múltam és vadidegen)majd megtudod". Mosolyogva közöltem vele, hogy van, mégpedig kettő, akik otthon várnak és nem a nagyira lőcsöltem rá őket,hanem fizetett segítségre, ergo nekem semennyivel nem kevésbé sürgős mint neki, de ha semmi dolgom sem lenne sem lenne sem illendő, sem elvárható előre engedni. Számtalan ilyen alkalom van rengeteg helyen, a maguknak privilégiumokat elváró emberek tojnak rá magasról, hogy másnak is dolga van, velük ott a kölök, akkor alkalmazkodjon hozzájuk mindenki. Hát a fenéket. Van olyan helyzet, amikor igenis segít az ember,akár idős, beteg, gyerekes, várandós valaki, én toleráns, empatikus fajta vagyok, de azt nagyon nem szeretem, ha valaki jobban akarja tudni mit kéne tennem.
2018. dec. 20. 20:51
 17/64 anonim ***** válasza:
87%
Nem, nem elvárható. Inkább az lenne elvarhato, hogy a legnagyobb tömegbe ne gyerekkel még babakocsival menj bevasarolni
2018. dec. 20. 20:54
 18/64 anonim válasza:
100%

Szerintem sem elvárható.

Nem látod az emberek sorsát. Az egyik a munkahelyére siet, ha késik, kirúgják. A másik a beteg édesanyjához megy, de otthon várja még a család, a háztartás, nincs ideje. A harmadik épp két szoptatás közben ugrott ki vásárolni, a férjére hagyta 7 hetes kisfiát. A negyedik épp gerincműtétre vár, alig tud közlekedni, állni, de muszáj.

Sorolhatnám estig.

Nem, nem elvárható, de jól esik bárkinek.

3 gyerekem van, én is mindig sietek haza, nem engednélek előre amiatt, mert babakocsival vagy.

2018. dec. 20. 21:02
 19/64 anonim ***** válasza:
89%
"Elvárható lenne, hogy a ráérős, gyeses anyukákat ne engedjék be csúcsforgalomban, karacsony előtt a boltokba babakocsival, meg üvöltő gyerekkel?"
2018. dec. 20. 21:05
 20/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem elvárható.
2018. dec. 20. 21:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!