Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bunkó vagyok, ha nem adok...

Bunkó vagyok, ha nem adok borravalót?

Figyelt kérdés
Általában rendelem az ebédemet étteremből. Mindig előre ki van számolva a pénz, hiszen tudom, hogy siet a futár. Általában pont annyit adok amennyibe az étel kerül. De ha netán úgy adódik hogy nincs apróm sem adok 60ftnál több borravalót. Maga az ebéd általában 1500Ft körül van.
2017. júl. 3. 14:03
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
54%
Ha 20 ezressel fizetsz es nem jelzed elore akkor old meg te. Kb minden etlapra rávan irva,hogy nagy cimletet elorre jelezzék. Az sincs benne a futár munkakörébe, hogy 4. Emeletre vigye fel neked. Te házhoz rendeled nem ajtóhoz. Foleg nem ingyen. Futarnak az sincs benne a munkakorebe, hogy hivogasson ha annyi eszed nincs, hogy a pontos cimed add meg. Nem dolga teged megkeresni foleg nem ingyen.
2018. jan. 5. 16:05
 12/26 anonim ***** válasza:
0%

Ennyi elozo valaszolo jol irta le

-miert vigyem fel neked jatt nelkul?

-miert hivjalak fel jatt nelkul?

-miert tegyek barmi erofeszitest jatt nelkul??

Kulonben is torveny van ra hogy ilyen egy ket ezres tetelt ha fizetsz es 20ezressel fizetsz nem koteles elfogadni aki kezeli a penzt

Szvl meg is tehetnem hozzateszem jogosan hogy a tranzakciot nagy cimlet miatt megtagadva a kajat vissza viszem az etterembe a kasszankon van is ilyen gomb a stornoban

De nem szoktuk megtenni mi is emberek vagyunk sokkal nagyobb orom szamunkra hogy a kocsibol nezzuk hogy eszitek a megbuheralt kajat :) mert nem jattoltok!!!

Van olyan futar kollegam, aki feherre szaradt kutyaszart egy sajtreszelovel reszel keveset a kajaba... ha ez nektek jo, aldasom ratok jatt helyett ingyen humor forras es elvezzuk is :))

2018. jan. 5. 16:16
 13/26 anonim ***** válasza:
90%

10# Te azt sem tudod, hogy mi az a borravaló.

Én egy szolgáltásért fizetek egy előre megbeszélt összeget, amiben sokszor benne is van a kiszállítási díj (nem minden helyen). Magyarul én nem vagyok köteles pluszt fizetni...

Arról, hogy te keveset keresel nem én tehetek, hanem a munkáltatód. Ha nem tetszik, hogy 1880 forintot fizetek és tényleg azon a 120 forinton múlik, hogy aznap enni fogsz vagy nem, akkor a munkáltatódat kérd meg, hogy 2000 forintért adjátok azt az dolgot...

Én azt is kifizetem ... itt nem a pénzről van szó.

Amúgy legtöbbször olyan helyről rendelek ahol kártyával a neten kilehet fizetni és csak átveszem a dologkat.

2018. jan. 5. 16:42
 14/26 anonim ***** válasza:
25%

10 es vagyok

Ha elore fizetsz akkor is illik es tudsz is jattolni

De ha nem jattolsz akkor ne lepodj meg ha erdekes dolgok tortennek a csomagoddal/kajaddal :) minden futar megbuheralja a kajat en lightosan osszerazom direkt legkesobb viszem lehutom belekopok de a nagyok mast is tesznek bele :) jo etvagyat hozza :)

2018. jan. 5. 16:45
 15/26 anonim ***** válasza:
90%

Ezzel bebízonyítotad, hogy téged egyátalán nem érdekel, hogy mi a helyes vagy minek van értelme...

Te csak azt látod, hogy így többet keresel, ezért nem tetszik ha valaki "nem akar ingyen pénzt vágni az arodba" úgy hogy valószínűleg érettségid sincs...

2018. jan. 5. 16:51
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

Miert ne lenne erettsegim? :D ez erettseginek semmi koze ehez

Igen a jatt az JÁR akar tetszik akar nem! Es ha nem adsz akkor ne lepodj meg ha atrocitasok ernek kulonbozo formaban mert az ilyen winchester zabalok nem jattolnak mint te akik meg a rendelest is online intezik...

No comment amit muvelsz undorito es gusztustalan...

Azert vagyok futar mert megeri csinalni a penzert es a szorakozasert amit az ad hogy korlatlanil ge**skedhezek a magadfajta emberek kajajaval :) es hidd el a tobbi futar is ilyen sot... durvabb :)

2018. jan. 5. 17:05
 17/26 anonim ***** válasza:

12#

"-miert vigyem fel neked jatt nelkul? "

Csináld azt amiért megfizetnek. Ha az a munkád, hogy felhozd a kaját a lakásom elé, akkor hozd fel ... ha az étteremben azt mondják, neked, hogy "nem kell felvinned, elég ha lent becsöngetsz és vársz", akkor csináld azt (bár ez nem hiszem, hogy bárhol elfogadható lenne).

"-miert hivjalak fel jatt nelkul?"

Ha a munkakörileírásodban benne van, akkor hívj fel, de amúgy nem kell.. Itt is ugyan az. Azt csináld amiért kapod a fizetésedet. Ha nem tudsz bejutni a házba, mert a kaputelefon nem jó és még tudatni sem tudod, hogy megjöttél ... akkor csak egy hívással tudod a munkádat elvégezni.

-miert tegyek barmi erofeszitest jatt nelkul??

Nem kell, csak csináld a munkádat. Magyarul jelenj meg a lakásom előtt az étellel. Ennyi ... Nem akarom, hogy mosolyogj vagy barátiasan elbeszélgess velem, csak végezd el a munkádat.

2018. jan. 5. 17:06
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 17 es

A munkakori leirasomban es egyik futar munkakori leirasaba nincs benne hogy telefonalnom kell es hogy felvigyem a kajat!!!

Nekem hazhoz kell vinnem nem ajtohoz!

Ha szar a kapucsengo akkor jojjon le nem all modomban csorgetni

Ha szar a kapucsengo azt a rendelo tudja nagyon jol...

Nekem az a dolgom hogy a HÁZ elott megjelenjek a kajaval nem az hogy fel vigyem neki!!! Es ha szar a kaputelefon azt a rendelo tisztaba van vele NEM KOTELESSEGEM TELEFONALNI!!!

Es ha nem jattolsz szar lesz a kajad!!!

2018. jan. 5. 17:13
 19/26 anonim ***** válasza:

18# Ahogy mondtam ... csináld azt ami a leírásodban van és ha valami nagyon extra dolgot csinálsz akkor lehet gondolkodni a létjogosultságán a borravalónak... de csak azért mert te futár vagy és keveset keresel nem jár...

Étterem válogatja, hogy mi az elvárás.

2018. jan. 5. 17:17
 20/26 anonim ***** válasza:

Amúgy a pincérnek sem az a feladata, hogy vegye fel a rendelés és hozza ki az ételt.

Ha egy pincér bunkó és mogorva még az első hónapot sem éli meg.

2018. jan. 5. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!