Bunkó vagyok, ha nem adok borravalót?
Több helyen tapasztaltam, hogy a pincérnek vagy eszébe sincs visszaadni, vagy olyan arccal adja vissza a visszajárót mint aki meg tudna ölni.
Nyilván nem 10 forintról van szó, hanem mondjuk rendelek egy kaját és tegyük fel, hogy 1700 forint.Akkor ha 2ezrest adok sokszor vissza se adnak..Ha meg kiszámolom akkor úgy néznek mint a véres rongyra.
Ők nem kapnak fizetést? Gondolom 440-nél kevesebbet nem kaphatnak, szóval van valamennyi órabérük.Miért én adjak neki kiegészítést?
Ott van pl a szakács aki a konyhában szenved 10-16 órákat.Neki senki nem ad borravalót, pedig rajta múlik a kaja sikeressége.A pincér csak kihozza.
Ugyanez a helyzet a felszolgáóknál, pultosoknál.
Bunkó is, keveset is ad, és különben is kifizettem az árát.Akkor miért kéne pluszban adni?Miért engem néznek parasztnak?
biztos van ahol szétosztják a borravalót a dolgozók, de van ahol csak a pincér/pultos/pizzafutár teszi el
és az nem az én hibám, hogy nincsenek jól megfizetve..más sincsen
neten is olvastam egy blogban , hogy mekkora parasztok az emberek, hogy nem adnak borravalót.
"Üzenem a sok jattot nem adónak meg 10-20-50 forintos majmoknak hogy legközelebb a rendelt pizzát jól néze meg mert tele lesz baszva minden félével!Én pizzériába dolgoztam 3 évet és volt olyan hogy nyáron a fehére szárat kutya szart régi rossz reszelővel reszelték rá műanyag kesztyűvel fogva a pizzára és a futár ugy vitte ki a nö/férfi meg jó ízűen zabálta!Ez egy olyan cim volt aki mindig rendelt de soha nem adot egy fillért se!Megéri 200 forintot adni,ha meg nincs pénzed ne rendelj ,tanulj meg anyádtól fözni ha tud!!"
itt egy gyöngyszem egy másik kérdéstől
"Aki olyan sóher, hogy csak egy százast ad, annak a futárok a következő alkalommal belekenik a taknyukat a pizzájába, csak szólok."
itt egy másik..
Hát szerintem egyáltalán nem vagy bunkó, ha nem adsz.
Ha nem vagy megelégedve a kapott szolgáltatással, akkor meg főleg.
Ha vissza járó vendég akarok lenni, vagy a kiszolgálás tetszik, vagy látom, hogy gyakornok pincér van, adok.
Más esetben nem. Ma pl kovi ubi helyett csemegét hozott ki, lemaradt a borravalóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!