Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Bunkó vagyok, ha nem adok...

Bunkó vagyok, ha nem adok borravalót?

Figyelt kérdés

Több helyen tapasztaltam, hogy a pincérnek vagy eszébe sincs visszaadni, vagy olyan arccal adja vissza a visszajárót mint aki meg tudna ölni.

Nyilván nem 10 forintról van szó, hanem mondjuk rendelek egy kaját és tegyük fel, hogy 1700 forint.Akkor ha 2ezrest adok sokszor vissza se adnak..Ha meg kiszámolom akkor úgy néznek mint a véres rongyra.

Ők nem kapnak fizetést? Gondolom 440-nél kevesebbet nem kaphatnak, szóval van valamennyi órabérük.Miért én adjak neki kiegészítést?

Ott van pl a szakács aki a konyhában szenved 10-16 órákat.Neki senki nem ad borravalót, pedig rajta múlik a kaja sikeressége.A pincér csak kihozza.

Ugyanez a helyzet a felszolgáóknál, pultosoknál.

Bunkó is, keveset is ad, és különben is kifizettem az árát.Akkor miért kéne pluszban adni?Miért engem néznek parasztnak?

2015. júl. 3. 07:10
1 2
 11/12 anonim válasza:
0%

Kedves mindenki!

Ne dobalozzon senki azzal hogy "en nem kapok azert borravalot mert az irodaban ulok stb stb stb"

A borravalos szakma az borravalos szakma tessek felfogni hogy vannak jattos es nem jattos munkak...

...nem feltetlenul a rossz fizu miatt van jatt ez egy fassag pl taxisok egesz jol keresnek megis jattolnak neki meg a pincer...

...tessek felfogni hogy aki a vendeglatas/kereskedelem/szolgaltatas olyan teruleten dolgozik, mar csak etikettbol is illendo minimalisan honoralni az igyekezetet kar hogy par ember nem fogja fel egyszeruen es konnyebb szamara hideg etelt enni es hulyesegekkel dobalozni minthogy adna 100-200 ft-ot nem halna bele mert akinek van penze kajat rendelni annak van penze jattolni is

Futar vagyok 16 eve nem mondom hogy nem eri meg csinalni de pont az ilyen soher filler****ok miatt megy a stresszeles hogy vajon meg lesz e a mai adag?! Es kedves elozo valamelyik nem csak a 70 es IQ ju futarok "bosszulnak" ez nem bosszu csupan honoracio a nem jattolasotokert mert a futar ugy mukszik hogy felirjuk a jattos es nem jattos helyeket es a jattoshoz fog kierni elsokent a kaja a leg gyorsabban es ahol egyaltalan nem jattolnak oda er ki utoljara szoval ne lepodjon meg senki nem jattolokent ha a kajajat kihulve esetleg szarazon masfel ora kesessel kapja meg esetleg belekopve osszerazva vagy nem odaillo apro eles targy van benne stb es hidd el tudnek meg meselni sokkal cifrabbakat :) az ilyen fillerb***ok konnyen leszoknak az ilyenrol vagy nem is rendelnek tobbet! Es lehet betelefonalgatni panaszkodni semmire nem mentek vele :) max nem rendeltek tobbet onnan az meg a futarnak meg jo is :)

Ezek utan mindenki gondolja at azt a 200 ft ot hala isten beloketek nem sok van!!!

2018. jan. 5. 16:08
 12/12 anonim ***** válasza:
Nálunk a futár egyenesen meglepődött, amikor borravalót adtam. Lehet ő nem fillérek szexuális zaklatását tartotta a legnagyobb erénynek.
2018. jan. 5. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!