Ha étteremben bankkártyával fizetek, akkor tudok adni valahogy borravalót?
Utolsó ez baromság. A pincér forgalma -amit aznap eladott- úgy jön ki hogy összeadja a kártyás fizetéseit és a fent maradó összeget leadja kp-ban.
Azaz pl 10 ezer a forgalma. Van nála 2 ezer kártyás fizetés akkor 8 ezret lead kp-ban, a többi az övé. Magyarul a tulaj az étel és ital árát megkapja, a jatt meg a pincéré, tök mindegy hogy kártyás vagy kp.
Ahol ez nem így van ott valami nagyon nincs rendben és nem kell ott dolgozni.
Jaj ne csináld már ez a modern világ műsort.
Nem hiszem el,hogy valaki képtelen pár ezer Ft kp-t magával hordani.
Ilyen egyszerű a megoldás.
Nekem nem egyszer volt már,hogy az egyik üzletben jó volt a kártyám,5 perc múlva hazafele menet egy másik üzletben nem fogadta el.
Az új világ elektronikai vackai...
Nálam mindig van 10-20 ezer.
Gondoltam hogy valaki betolja ezt az ócska választ.
Mert hogy gondolom nekem írtad,4-es vagyok.
:)
En egyszer fizettem kartyaval egy etteremben, a csavo elment, lehuzta a kartyat, majd visszjott es odaadta a blokkot amit ala kellett irnom. Az alairas vonal felett volt meg 2 ures vonal. Az egyikre rairtam a jatt osszeget, a masik vonalra (az alatta levore) pedig rairtam a teljes osszeget, az uccso vonalon pedig alairtam. Igy:
fogyasztas 1000
borravalo 200
teljes 1200
alairas en
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!