Étteremben, ha hitelkártyával/bankkártyával akarok fizetni és nem készpénzben, akkor hogyan és milyen módon adjak borravalót? Azt külön kell kérni, hogy annyival többet vonjanak le?
A legegyszerűbb módja az, hogy szolidan megkérdezed a pincért. Ő megmondja neked a garantált helyes választ!
-illéspityu-
Az Olaszország.
itt meg a felszolgáló "fizetésébe" eleve bekalkulálják..
Elvileg a gépen, amin a PIN kódot beütöd, van lehetőséged az összeget kijavítani.
Helyes? - zöld gomb, asszem a sárga a javítás.
Szóval a múltkor egy ismerősömmel voltam és amikor jött a pincér és hozta a számlát, akkor ő odaadta a kártyáját. A pincér elvitte, pár perc múlva visszahozta két papirral együtt. Az egyik volt az, amit alá kell irni. A másik egy számla féleség volt, azon rá volt már géppel irva, tehát a kártyaleolvasó adta ki, hogy mennyi volt a fizetendő és alatta egy pontozott vonal. Oda az ismerősöm beirta, hogy 800 Ft. Ez lett volna a borravaló. És eljöttünk. Most akkor ez a 800 Ft, hogyan kerül le a kártyáról? Hiszen a pincér amikor először elvitte a kártyát, nem tudta előre, hogy mi mennyit szánunk borravalónak.
Vagy először csak a kártya adatait olvasta le a gép és utánna fogják sz összeget levenni, amikor már mi eljöttünk. Kérdeztem a barátomat, hogy hogy is van ez, de nem tudta megmagyarázni. Csak annyit mondott, hogy mindig igy szokta.
Hát én meg nem értem.
21:44-kor válaszoló. Te biztos minden pincér álma vagy. Ugyanis ma Közép-Európában arról szól a történet, hogy a pincérek a borravalóból élnek.
Bár a Te országodban természetes! Azért, ha Szicília felé jársz, ügyelj!
Jó macerás ez a bankkártáyával való fizetés, ennyi erővel, mivel nem Te "OK"-zod le a fizetendő összeget, bármit bepötyögtethet a muksó, Te meg aláírod, hogy kifosztott.
Ez a "kipontozott részre írd az összeget" meg elég nagy bunkóság az ő részükről, arról nem is beszélve, hogy azt az összeget már le se tudja venni a számládról, mert ahhoz kellene a kártyád, amit ugyebár visszaadott.
Ergo:sumákból beírt egy összeget, ez meg amolyan formaság volt.Na, én olyan vízszintest húztam volna oda, mint a szél!
Igen, a vendég tartja el a pincéreket,ez igaz, de a nagyrészük simlis g*ci,nem érdemli meg a "bónuszt".
És különben is: nem én vagyok a munkaadója, ha kevesli a bérét, menjen el robotolni oda, ahol többet kap.
Mellesleg ezzel annyit feketéznek, amennyit nem szégyellnek,mert azért ne felejtsük el, hogy a borravaló mégiscsak adómentes pénz, míg engem ezer forint után is adóztat a multi...Ennyit erről!
Lehet spamolni nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!