Étteremben ha olcsó menüt eszek, akkor is illik borravalót adni?
Lehet hogy én vagyok maradi, de szerintem a borravaló pont azt a célt szolgálja, hogy kifejezze vele az ember hogy meg volt elégedve a szolgáltatással amit kapott. Ha nem elégedett az ember, akkor mire fel járna a borravaló?
Mondjuk ha a kaja nem volt jó, arról épp nem a pincér tehet.
A borravalót a pincérnek adják és a kiszolgálásért - ha az étel nem ízlik, akkor szólni kell érte, az ugyanis a szakács területe, és elvileg ilyenkor neki kellene tenni valamit azért, hoyg a vendég elégedett legyen - viszont ha a pincér udvarias, rendesen kiszolgál, akkor "jár neki" a borravaló.
A jár neki azért idézöjeles, mert természetesen nem kötelezö, de illik adni valamennyit.
Ez az ő bajuk, hogy nem fizetik meg őket rendesen.
Az meg az én bajom, hogy engem pedig még annyira se fizetnek meg, mint a pincéreket. És én még borravalót se kaptam soha, pedig ha rosszul dolgoznék, akkor azt bemutatnák a híradóban, mert tömegkatasztrófát jelentene.
Ha az ostoba minimálbéres vendégek is nem tartanák kötelezőnek magukra nézve, hogy adakozzanak, akkor a pincérek is rendes fizetést kapnának, különben nem menne senki pincérnek. Ilyen egyszerű.
Manapság sok vendéglőben fel is van tüntetve az étlapon, hogy a felszolgálási díj bele van foglalva az ételek árába, külön borravalót nem kérnek.
Ha elégedett vagy, akkor az ártól függetlenül adsz vagy nem.
De nem is értem, ha a menü drága lenne, akkor adnál, csak ha olcsó, akkor hezitálsz?
Gondolkodásod nem logikus.
Ha nem ízlik, akkor ne adj.
Bár, ha nekem nem ízlik, attól még adok valamennyit, mert a pincért honorálom, nem azt, hogy az adott ételt mennyire formálták az ízlésemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!