Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 3 éve vagyunk házasok az arab...

Legkisebb meny kérdése:

3 éve vagyunk házasok az arab muszlim férjemmel, itthon élünk, itt volt a polgári esküvőnk, de mecsetben nem volt nem tudom, hogy "utólag" lehetséges-e?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk egy átlagos pár, 3 éve együtt élünk (előtte másféli évig tartott az udvarlás), én özvegy voltam, van egy 15 éves fiam, közös gyereket nem tervezünk, úgyhogy lehet, hogy ez nem is venné jól ki magát, amikor az imám a születendő gyerekek vallására utal. :( Ismerem a feltételeket, wali, 2 tanú, öltözék stb, mahr csak jelképesen, mert nem ezen múlik már nálunk, inkább erre nem olvastam sehol választ, hogy a polgári esküvőt követően van-e mód mecsetben is megházasodni? Meglepetésnek szánnám, ezért nem a férjemet nyúzom vele. Tudom, hogy jelképes, a magyar jog szerint semmis az értéke, csak a férjemnek fontos talán, részemről meg gesztus. Én stabilan keresztény vagyok, nem térek be, nem hordok kendőt sem, de a férjemen érzem, hogy nem teljes neki a dolog, szívesen megtenném érte, ha van rá mód. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?Köszönöm, ha valaki megosztja velem az információját!

#arab #muszlim #mecset #muszlimesküvő
2017. jún. 5. 21:13
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Nyugalom, nyugalom. :)

"Miért is kellene a Koránnak Jézust Isten egyszülött fiának elfogadnia?"

Nem azt mondtam, hogy a Koránnak el kellene ismernie Jézust Isten egyszülött fiának, hanem azt írtam, hogy nem ismeri el - és ezzel éppen a kereszténység lényegét veti el. Ha pedig te "stabilan keresztény" vagy, akkor nem vállalsz közösséget (pl. házasságot) olyannal, aki a te vallásodnak a lényegét tagadja.

Ennyi.

És nem kell őrjöngeni. Krisztus békességet ígért, remélem, egyszer megmutatkozik ez a reakciódban is.

Áldás, békesség.

2017. jún. 9. 19:01
 32/47 anonim ***** válasza:

"igen, nekem is furcsa volt, hogy szerintük Mária egy rossz nő volt és nem volt férje és ki az a József és egyáltalán, de rengeteg a hasonlóság."

Ezen megakadt a szemem. Iszlám szerint Mária egy rossz nő? Ez biztos nincs így. Pont azt írja a korán hogy Mária érintetlen volt és mégis így született meg Jézus.

"A muszlimok vallják azt, hogy Jézus Isten fia? Valják azt, hogy Jézus egyben Isten is? Stb. Tehát mi köze lenne a világosságnak a sötétséghez, ahogyan a Biblia is írja. "

Ezen meg jót nevettem :) A Korán sötétség? Miért is az?

Jézus Isten fia? Ezt Jézus egyszer sem mondta.

Én úgy tudom egyébként hogy a házasság csak akkor lehetséges más vallásúakkal ha az illető egyistenhívő. Keresztények nagyrésze viszont a szentháromságot vallja ami kizáró ok. Esetleg egy mecsetben megkérdezheted, ott biztosan pontos választ adnak.

2017. jún. 9. 20:35
 33/47 anonim ***** válasza:

Igen, Jézus Isten egyszülött fia.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16)

Aki ezt nem vallja, az a kereszténység lényegét tagadja.

Nevethetsz, de ettől még igaz marad.

2017. jún. 9. 20:40
 34/47 anonim ***** válasza:
Ezek nem Jézus szavai. Jézus nem mondja hogy ő Isten.
2017. jún. 9. 21:49
 35/47 anonim ***** válasza:

János 10:30 "Az Atya és én egyek vagyunk.”

Ez alapján akkor Isten nem Isten? Vagy Jézus mégis Isten?

2017. jún. 9. 22:07
 36/47 anonim ***** válasza:

Lemaradt ez:

A János 10:30 pedig Jézus szavai.

2017. jún. 9. 22:07
 37/47 anonim ***** válasza:
János 10:30 nem azt jelenti hogy Jézus Isten. Jézus a tanítványainak is azt mondja hogy ők egyek vele. Ez alapján akkor ő is istenek.
2017. jún. 9. 22:54
 38/47 anonim ***** válasza:
Akkor mit mondott, hogy értette szerinted?! Erre kíváncsi vagyok!
2017. jún. 9. 23:05
 39/47 A kérdező kommentje:
rt gusztustalan hitvita kerekedett egy viszonylag ártalmatlan kérdésből, amire én konkrétan technikai dolgokat érintő válaszokat vártam, néhányan így is tettek, de vannak itt nagyon okos disputázók, csak azt nem értem, miért pont itt? Nem őrjöngök, ahogy a sötétséget stb boncolgató sértegető kommentelő írta, egyszerűen az emberi sötétséget nem bírom. Újra megpróbálom törölni, ugyanis nincsen több kioktatásra szükségem a sötét oldalról. KÖSZI.
2017. jún. 10. 16:17
 40/47 anonim ***** válasza:

Szóval van valaki aki összeházasodott egy muszlimmal (utólag is sok boldogságot), valaki aki vegyes családból jön és valaki aki annyit tud az iszlámról amennyit a kuruc.info hasonló híresen szavahihető oldalak leírnak, de nem baj ő majd mindenkinél jobban ismeri az iszlámot, persze z mindig így van.

Na én pl muszlim vagyok, és nem a nő egyeltalan nem lesz muszlim ha muszlim férfihoz megy hozzá, muszlim férfi házasodtak keresztény, zsidó, és szabbeus (ez mondjuk a "nagykeresztény" válaszolonknak már túl magas) nővel, pl hinduval vagy budhistával már nem.

Muszlim országban élek, muszlim is vagyok, az egyházi általában a polgári elott szokott lenni, és semmi extra azaz nem akkor van a nagy ünnepség, ismerek olyan párt akik szintén csak később csinálták az egyházit, hasonló okokból, ők annó csak össze költöztek majd mikor komolyabb lett elmentek az imámhoz és megcsinaltatták, az imámok álralában szeretik az ilyet, mert ez azt jelenti ha később is de legalább megvan az egyházi része azaz vallásilag is törvényessé teszik a házasságot. Szóval nem hiszem hogy lenne belőle gond, főleg nyugaton fordul elő, hogy a férj évek mulva jön rá lehet mégis kéne ez, nem vagytok ezzel egyedül

Az önjelölt iszlám szakértőkkel meg nem kell foglalkozni, borzasztóan szeretem mikor olyan emberek akik még egy Pál utcai fiúk szintű könyvet se olvastak soha életükben elkezdik nekem magyarázni azt a vallást amibe bele születtem, na ilyen emberekből mindig lesz épp elég....

2017. jún. 12. 05:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!