3 éve vagyunk házasok az arab muszlim férjemmel, itthon élünk, itt volt a polgári esküvőnk, de mecsetben nem volt nem tudom, hogy "utólag" lehetséges-e?
"Én stabilan keresztény vagyok..."
Egy stabilan kereszténynek eszébe sem jut muszlimmal összeházasodni!
Ne áltasd magad, hogy keresztény vagy.
Istenem, miért nem tudtok válaszolni vagy csendben maradni a rosszindulatú beszólások helyett?
Utolsó. Te jársz templomba, tartottad a nagyböjtöt, karácsonykor adakoztál, gyóntál, első áldoztál, bérmáltál és minden nap imádkozol?
Ha nem akkor te sem vagy hívő keresztény, ennyi.
Nikkelbolha, elég szomorú életed lehet ha te még azt is garantálni tudod hogy tíz év múlva is itt fogod verni magad a gyakorin. Sajnállak. Szerintem hagyd békén a kérdezőt. Neki veled ellentétben van egy boldog és kiegyensúlyozott élete amiről nem kért véleményt, főleg nem a tiédet.
"törvényesen házasodtunk"
Nem én ítéllek el, és megértem a haragodat, de szólok, hogy a muszlim vallás szerint ti NEM házasságban éltek, hanem törvénytelen kapcsolatban. Most akarsz házasodni, ugye, a vallás szabályai szerint.
Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy képes leszel-e az egy hónapos különélésre előtte, ahogy valaki írta. Ha nem, akkor nem gondolod komolyan a dolgot, csak a külsőségekre mész.
Egyébként igen, ha lehetséges, 10 év múlva kíváncsi leszek arra, mi történt veled.
És amúgy nem lógok állandóan itt. Van életem, köszönöm.
Remélem, addigra már ez a hely normálisabb lesz, mert ennyi gyűlöletet, lenézést, gúnyt, agresszivitást és rombolást 20 év alatt nem kaptam senkitől, mint amit most itt néhány embertől. Van egy olyan érzésem, hogy ha ezeknek az embereknek hatalma lett volna fölöttem, megoldották volna, hogy már ne éljek - pedig én sem durva, sem agresszív nem voltam, és nem rossz szándékkal jöttem ide. Ez sem érdekelte őket.
Nyugodj meg, kérdező, ne őrjöngj.
Nem én szidtalak, ha nem vetted észre.
Én örülni fogok, ha sikeres lesz az életed.
Csak azért, mert a Bibliában nincs leírva szó szerint az, hogy keresztény ne házasodjon muszlimmal, nem jelenti azt, hogy nem tiltja.
Persze, kedved szerint kiforgathatod a Bibliát, hogy neked megfeleljen.
De ha alaposan megvizsgálnád a Biblia tanítását és az iszlám tanítását, rájönnél, hogy azok valójában nem egyeztethetők össze. Pl. a keresztény életének középpontjában Jézus Krisztus áll, az Isten egyszülött fia, aki egyszerre Isten és ember, a mi megváltónk.
A muszlimok vallják azt, hogy Jézus Isten fia? Valják azt, hogy Jézus egyben Isten is? Stb. Tehát mi köze lenne a világosságnak a sötétséghez, ahogyan a Biblia is írja.
Ennyit a "stabil kereszténységről".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!