Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 3 éve vagyunk házasok az arab...

Legkisebb meny kérdése:

3 éve vagyunk házasok az arab muszlim férjemmel, itthon élünk, itt volt a polgári esküvőnk, de mecsetben nem volt nem tudom, hogy "utólag" lehetséges-e?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk egy átlagos pár, 3 éve együtt élünk (előtte másféli évig tartott az udvarlás), én özvegy voltam, van egy 15 éves fiam, közös gyereket nem tervezünk, úgyhogy lehet, hogy ez nem is venné jól ki magát, amikor az imám a születendő gyerekek vallására utal. :( Ismerem a feltételeket, wali, 2 tanú, öltözék stb, mahr csak jelképesen, mert nem ezen múlik már nálunk, inkább erre nem olvastam sehol választ, hogy a polgári esküvőt követően van-e mód mecsetben is megházasodni? Meglepetésnek szánnám, ezért nem a férjemet nyúzom vele. Tudom, hogy jelképes, a magyar jog szerint semmis az értéke, csak a férjemnek fontos talán, részemről meg gesztus. Én stabilan keresztény vagyok, nem térek be, nem hordok kendőt sem, de a férjemen érzem, hogy nem teljes neki a dolog, szívesen megtenném érte, ha van rá mód. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata?Köszönöm, ha valaki megosztja velem az információját!

#arab #muszlim #mecset #muszlimesküvő
2017. jún. 5. 21:13
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
40%

"Én stabilan keresztény vagyok..."

Egy stabilan kereszténynek eszébe sem jut muszlimmal összeházasodni!

Ne áltasd magad, hogy keresztény vagy.

2017. jún. 8. 18:18
 22/47 anonim ***** válasza:
43%

Istenem, miért nem tudtok válaszolni vagy csendben maradni a rosszindulatú beszólások helyett?

Utolsó. Te jársz templomba, tartottad a nagyböjtöt, karácsonykor adakoztál, gyóntál, első áldoztál, bérmáltál és minden nap imádkozol?

Ha nem akkor te sem vagy hívő keresztény, ennyi.

Nikkelbolha, elég szomorú életed lehet ha te még azt is garantálni tudod hogy tíz év múlva is itt fogod verni magad a gyakorin. Sajnállak. Szerintem hagyd békén a kérdezőt. Neki veled ellentétben van egy boldog és kiegyensúlyozott élete amiről nem kért véleményt, főleg nem a tiédet.

2017. jún. 8. 19:08
 23/47 A kérdező kommentje:
HOGY MERED TE BÁRKI KÉTSÉGBE VONNI AZ ÉN HITEMET? MIT KÉPZELSZ TE MAGADRÓL????????????? És mi az, hogy nem házasodna muszlimmal?!? Idéznéd a Bibliából azt a verset, amit ezt tiltja?!? A jövőben légy szíves kímélj meg a szélsőséges, bunkó megnyilvánulásaidtól köszi, nem is ebben kérdeztem a NORMÁLIS kommentelők véleményét. Ze amúgy már láttál élőben muszlimot?!, Képzeld, pont úgy néznek ki, mint egy ember, nem az ördögtől valók!!!! És voltál Pünkösdkor templomban? Ha igen, remélem nem az a fajta vagy, aki azért megy oda, hogy a többi nő ruháját vegye szemügyre.... HOGY MERED KIJELENTENI RÓLAM, HOGY NEM VAGYOK KERESZTÉNY??? Nálad van a bölcsek köve és van valami fokmérőd erre? Aki mondjuk a templom mellett lakik vagy a harangozó a haverja, az jobban az, aki meg magának imádkozik az egy sátánfajzat? Kímélj meg légy szíves, köszi.
2017. jún. 8. 21:40
 24/47 A kérdező kommentje:
A STABILAN keresztény pedig azt jelenti Te nagyon muszlimellenes, hogy a vallásomat soha el nem hagynám, soha nem lennék sem muszlimmá, sem hinduvá se semmi, kereszteltek, azt úgy gondolom, nem tehetném le anélkül, hogy az Isten haragját magamra ne vonnám, egyházi gimnáziumba jártam, vannak lelkész barátaim stb. Ja, és képzeld, egyik lelkész Barátom sem tartott nekem hegyi beszédet, hogy na de azért mégis, hát milyen keresztény vagy Te? Még egyszer mondom: STABIL. Aki ugyanúgy beleszületett a hitébe, mint a muszlimok az övékbe és ahhoz tartja magát. Képzeld el, hogy van olyan család, a MIÉNK, ahol akkor a vallási tolerancia, hogy rendszeresen összehasonlítjuk a Koránt és a Bibliát, voltunk már egymás templomaiban, tudjuk, mi fontos a másiknak és miért. Azért, mert mindketten STABILAN állunk a saját hitünkben, onnan a másik Atya Úr Istene sem billenthetne ki! Nem fontos a vallásaink neve, csak a HIT és s STABILITÁS. Komolyan el vagyok hűlve ezektől a kommentektől.
2017. jún. 8. 21:51
 25/47 A kérdező kommentje:
Ja, és egy utolsó. ISTEN megítélhet engem, NEKI van "beépített fokmérője", te, ember NEM jelentheted ki a másikról, hogy mennyire hívő vagy sem. Ezt gondolom ahhoz is hozzáfűzni, aki privátban írt nekem, hogy egy muszlim napi hányszor imádkozik vagy sem. At én FÉRJEM, igen, NEM A BARÁTOM, ahogy írtad, törvényesen házasodtunk, SZERINTEM ez is ér annyit, de se baj, szerinted, az NEM muszlim, aki nem imádkozik napi 5-ször, hanem összevonja. Te is hogy gondolod? Én úgy pl., hogy NE ÍTÉLJ, HOGY NE ÍTÉLTESS! Az én (szerinted nyilván gagyi és nem gyakorlott) vallásom spec ezt tanítja. A bátorságot nem venném magamnak másról kijelenteni, saccolgatni, mennyire hívő. Amúgy az én FÉRJEM egy nemzetközi gigánál dolgozik, ahol ugyan van rajta kívül még néhány muszlim, de azért elég furán venné ki magát, ha bontana egy nemzetközi beszélgetést, ahol mondjuk épp most bukik az olasz tőzsdén valaki és nekiállna imádkozni olyan emberek előtt, akiknek gőzük nincs mi ez... Gondolom az étkezőbe, mosdóba csak nem lenne illendő elvonulnia.... Meg kell érteni, hogy sok muszlim már nem muszlim országban él és, hát ha Rómában vagy, akkor viselkedj ugyebár úgy, mint a rómaiak... Én pl imádom hallgatni odakint a müezzin zümmögését, de Pesten nem valósítható meg az, ami ott.
2017. jún. 8. 22:07
 26/47 anonim ***** válasza:
0%

"törvényesen házasodtunk"

Nem én ítéllek el, és megértem a haragodat, de szólok, hogy a muszlim vallás szerint ti NEM házasságban éltek, hanem törvénytelen kapcsolatban. Most akarsz házasodni, ugye, a vallás szabályai szerint.

Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok, hogy képes leszel-e az egy hónapos különélésre előtte, ahogy valaki írta. Ha nem, akkor nem gondolod komolyan a dolgot, csak a külsőségekre mész.

Egyébként igen, ha lehetséges, 10 év múlva kíváncsi leszek arra, mi történt veled.

És amúgy nem lógok állandóan itt. Van életem, köszönöm.

Remélem, addigra már ez a hely normálisabb lesz, mert ennyi gyűlöletet, lenézést, gúnyt, agresszivitást és rombolást 20 év alatt nem kaptam senkitől, mint amit most itt néhány embertől. Van egy olyan érzésem, hogy ha ezeknek az embereknek hatalma lett volna fölöttem, megoldották volna, hogy már ne éljek - pedig én sem durva, sem agresszív nem voltam, és nem rossz szándékkal jöttem ide. Ez sem érdekelte őket.

2017. jún. 8. 22:26
 27/47 A kérdező kommentje:
Miből gondolod, hogy nem menne nekem külön a 30 nap? Talán így a soraimon át egy nimfomániás dögnek nézek ki? Ki kell ábrándítsalak, MOST IS KÜLÖN ÉLÜNK, hiszen a Ramadan alatt a férjem mindig bent alszik a városban a honfitársánál, így megússza az ingázást holt éhesen a 35 fokban a munkahely és az otthon között. 30 nap nem a világ, nem is értem.... Igen is házasok vagyunk és kb nem is annyira érdekel, hogy az iszlám hit szerint igen vagy nem, mivel én nem vagyok muszlim, nem is leszek, nem is akarom, hogy azok a szabályok vonatkozzanak rám. Vagy lesz esküvő, vagy nem, nyilván okkal nem volt eddig sem, mert hisszük, hogy nem ettől lesz tartós a házasság vagynem. Nem muszlim és nem vallási alapú országban élünk, ha ott élnénk, akkor biztos olyan lenne, ami ott állja meg a helyét. Itt meg egy muszlim esküről szóló papírral röhögnének körbe bármelyik hivatalban. Nem érint már engem, minket, mert van ház is, gyerek is, de kíváncsi lennék egy bankban a CSOK igényléskor mekkora hátast dobnának, hogy kérem szépen házasok vagyunk ki, igaz, hogy egy büdös szót nem értettem abból, amit alá kellett írni, mert ugye nem beszélek arabul, de el tetszene mégis fogadni? Hát, NEM. És neked, embernek, nincsen jogod el és megítélni az érzelmeink intenzitását a gondolatainkat stb. Miért is lennél rám kíváncsi 10 év múlva? Hogy muszlimmá leszek-e? ogy netán elválok és jól megöl valaki? Hogy a férjem hagyja-e el a hitét, Ezek közül bármelyik is törvényszerű. Aligha. Ha a férjem országában vagyunk, áhítattal szemlélem a mecseteket, mert mind egy építészeti csoda, lenyűgöz a müezzin, tisztelem az imaidőt, megtanultam sok mindent, de egyszer sem támadt hiányérzetem, hogy nekem is ezt kéne.... Az esküvő egy olyan felemelő és semmihez nem hasonlítható gesztus, amit, ha szeretnénk, akkor meg is lesz, nem tudom, miből gondoltad, hogy na kíváncsi lennél 30 nap különélésre. Képzeld, éltünk már külön 7 hónapot is. Hűűűhaaaa....
2017. jún. 8. 22:52
 28/47 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg, kérdező, ne őrjöngj.

Nem én szidtalak, ha nem vetted észre.

Én örülni fogok, ha sikeres lesz az életed.

2017. jún. 8. 23:00
 29/47 anonim ***** válasza:

Csak azért, mert a Bibliában nincs leírva szó szerint az, hogy keresztény ne házasodjon muszlimmal, nem jelenti azt, hogy nem tiltja.

Persze, kedved szerint kiforgathatod a Bibliát, hogy neked megfeleljen.

De ha alaposan megvizsgálnád a Biblia tanítását és az iszlám tanítását, rájönnél, hogy azok valójában nem egyeztethetők össze. Pl. a keresztény életének középpontjában Jézus Krisztus áll, az Isten egyszülött fia, aki egyszerre Isten és ember, a mi megváltónk.

A muszlimok vallják azt, hogy Jézus Isten fia? Valják azt, hogy Jézus egyben Isten is? Stb. Tehát mi köze lenne a világosságnak a sötétséghez, ahogyan a Biblia is írja.

Ennyit a "stabil kereszténységről".

2017. jún. 8. 23:05
 30/47 A kérdező kommentje:
Úr Isten, ne haragudj, Te nagyon egy másik adást nézel. Miért is kellene a Koránnak Jézust Isten egyszülött fiának elfogadnia? Atya Ég. Az egy másik vallás... igen, nekem is furcsa volt, hogy szerintük Mária egy rossz nő volt és nem volt férje és ki az a József és egyáltalán, de rengeteg a hasonlóság. Én ezt tanítom is, úgyhogy nekem nagy élmény úgy bevinnem a Koránt a diákoknak, hogy nézzétek, és itt van benne Jézus.... Jól értem, attól nem lennék stabil keresztény, mert a Korán másképp tartja nyilván Jézust? Ejha. Ezt eddig nem is tudtam.... ÉN forgatom ki a Bibliát???? Én közöltem, hogy NINCS benne ilyen vers. Te közölted, hogy ott van az leírva, csak úgy kell értelmezni. Akkor i forgat ki mit? Szent ég...
2017. jún. 8. 23:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!