3 éve vagyunk házasok az arab muszlim férjemmel, itthon élünk, itt volt a polgári esküvőnk, de mecsetben nem volt nem tudom, hogy "utólag" lehetséges-e?
Csak szólok, hogy a törvények szerint a házasságban automatikusan muszlim leszel.
Mondjuk ez nem tragédia, csak ha ki akarsz térni. Azért ugyanis halálbüntetés jár.
Kilépés az is, ha netán újra megházasodsz, kereszténnyel.
A halálbüntetést pedig nálunk lehet, hogy nem hajtják végre (talán egy elvakult rokon megteszi) - viszont, ha kimész egy muszlim országba, ott megtörténhet.
Én nem erőltetném annyira ezt.
Utolsó, hülyeséget minek írsz?
Jó lenne ha felfognád(mert már nem először traktálsz itt mást ezzel a baromsággal), hogy a házasságban a más vallású nő NEM lesz automatikusan muszlim. A születendő gyerek(ha lenne) az lenne hivatalosan muszlim, de a neveltetésbeli kérdést is a Szülők döntik el és nem más.
Nem véletlen, hogy muszlim férfi elvehet keresztény és zsidó nőt is. Csak a született/betért muszlima nem házasodhat más vallásúval.
Kérdező, én úgy tudom lehet. A budapesti mecsetek elég tapintatosak és normális felfogásúak. Menj be valamelyikbe(egész sok van egyébként :) ), vagy akár néhányat fel is hívhatsz és kérhetsz tanácsot. Én minden esetre úgy tudom lehet. Nálunk is úgy alakult, hogy kénytelenek voltunk a polgárival sietni jobban, de mivel az iszlám esküvőt akartuk igazán megünnepelni, így annak a szervezésével még nem végeztünk. Senki nem szólt érte egy rossz szót sem.:)
"hülyeséget"
NEKED lehet hülyeség.
Annak a nőnek, akit emiatt majdnem kivégeztek, elég komolynak tűnik, nem?
Nemzetközi botrány lett belőle, államfők mozgósították magukat, hogy életben maradjon.
Most él, de az országot nem hagyhatja el, gyakorlatilag fogoly.
Pedig ő sem akart kitérni, csak megházasodott. A férje sem várta el tőle ezt.
Bocs de vegyes családba született, vegyes házasságban élő emberként talán kicsit több fogalmam van a dologról mint neked ;)
Ott valószínűleg a nő akarattal vagy tudtán kívül, komolyan vagy viccből de kimondta a sahadat amivel már valóban muszlim leszel de ennek semmi köze a házassághoz.
Ha így lenne akkor meséld már el, hogy miért csak ez az egyetlen ilyen eset jött veled szembe a hírekben? Ja mert rajta kívül több ezer nő ment már hozzá, majd vált el és házasodott újra gond nélkül, mivel a házasságnak nem kötelező eleme az hogy a nő muszlim legyen. Remélem végre felfogtad, mert ennél jobban már nem fogom a szádba rágni mivel nem először írod ide a marhaságot, és nem először kell kijavítanom a téves képzeteidet. :)
Ilyen alapon ne éljen egyáltalán kapcsolatban se, mert jaj mennyi nőt megölt a féltékeny férj/barát...
"Ja mert rajta kívül több ezer nő"
Esetleg más országban, ahol már nem a saria van?
Ott meg, ahol TUDJÁK, hogy kivégzik őket, nem merik ezt megtenni?
És nem az újraházasodást büntetik, még mindig...
"Annak a nőnek, akit emiatt majdnem kivégeztek, elég komolynak tűnik, nem?"
Mert ha egy ilyen eset történt, ami lehet nem is igaz, biztosan az összes ilyen. Ha a hírekben azt hallom hogy egy magyar férfi összeverte a feleségét, biztosan az összes magyar ezt teszi :D
"ami lehet nem is igaz"
Elmész te a fenébe.
Most képeld magad a szerencsétlen nő helyébe, aki már azt hiszi, holnap viszik kivégezni. Mondom: nemzetközi nyomás kellett, hogy egyáltalán elhalasszák. Ha ilyen nincs, vagy nem elég erős, már halott lenne.
És igen: NEM általános. Nincs ilyen minden nap. Nem hülyék az ottani nők, és nem házasodnak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!