Hol van az a határ amikor vendégségben a házigazda előtt felvállaljuk az ellenvéleményüket s amikor illendőségből eltitkoljuk?
félbszakadt hozzászólás folytatása:
vita ugy is kialakul, ha miközben a másik fél egyre jobban orditozik, egre durvábban személyeskedik, én magam nem emelem fel a hangom s nem személyeskedem, csak a véleményemet támasztom alá további érvekkel.
Persze a következő hozzászóló erre is irt egy lehetséges megoldást.
Akkor mondhatjuk, hogy a határ az amikor a házigazda "nem megengedett" vita módba csap át?
Ezt a házigazda,és vendége IQ-ja határozza meg.
Az intelligens ember nem harcol a vendégével,s a vendég sem harcol vendéglátója terepén.
Amikor a harci zaj előjön,egy "Érdekes vélemény!"kijelentéssel zárnám a csatát.
Az agrai maharadzsa megkéri a falu vakjait - fáradnának ki a falu szélére, és mondanának véleményt a frissen ajándékba kapott elefántjáról. A vakok persze kimennek a maharadzsával a falu szélére.
- Az elefánt egy hatalmas oszlop! - magyarázza, aki a lábát tapogatja.
- Az elefánt egy vékony bőrredő - mondja, aki a fülét fogja.
- Az elefánt olyan, mint egy ostor! - véli, aki a farkába kapaszkodik.
- Az elefánt egy hegyes tőr - mondja, aki az agyarát simogatja.
Kinek van igaza?
Mindnyájan a világot tapogatjuk, mint az agrai maharadzsa vakjai. És valamilyen módon mindnyájunknak igaza van. Abból a nézőpontból, abból az élethelyzetből amiben mi vagyunk, az látszik, amit mi mondunk.
És nagyon valószínű, hogy más ember, más elethelyzetből másként látja a világot.
Elmondani azt, ahogy mi látjuk, azt lehet. De vitatkozni ezen nem érdemes, veszekedni meg kár lenne...
nem ismered azt amikor személyeskedni kezdenek azzal akinek más a véleménye? pedig ez itt is mindennapos...
bár tekinthetjük a más véleményt is oknak...
mindenesetre szerintem kifizetődőbb gyorsan egyetérteni mindennel s felfalni mindent amit kínál.
szerintem meg 100reteg bor van a pofadon, ha ezt meg teszed.. es 200szor melyebbre asod magad, a hazigazdanal.
(gyere le te jo Isten miert leteznek ekkora tahok?)
ja es szerintem ezzel csak azt bizonyitod hogy egy ertektelen alak vagy aki inkabb a gyomraval foglalkozik a becsete helyett.. en inkabb ehen halnek az utcan, mint sem hogy olyantol elfogadjak valamit akivel elotte osszevesztem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!