Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hol van az a határ amikor...

Hol van az a határ amikor vendégségben a házigazda előtt felvállaljuk az ellenvéleményüket s amikor illendőségből eltitkoljuk?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 11. 09:21
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
A kérdés nem egy konkrét esetről szól hanem különböző emberek véleménye érdekel.
2017. ápr. 11. 12:05
 12/36 A kérdező kommentje:

félbszakadt hozzászólás folytatása:

vita ugy is kialakul, ha miközben a másik fél egyre jobban orditozik, egre durvábban személyeskedik, én magam nem emelem fel a hangom s nem személyeskedem, csak a véleményemet támasztom alá további érvekkel.

Persze a következő hozzászóló erre is irt egy lehetséges megoldást.

Akkor mondhatjuk, hogy a határ az amikor a házigazda "nem megengedett" vita módba csap át?

2017. ápr. 11. 12:32
 13/36 anonim válasza:
szerintem ha valakinek nem tetszik valami akkor akár tovább is állhat. nyugodtan vitázz, veszekedj, hord le mindennek a másikat ami jól esik, sőt panaszkodj másokra a házigazdáról. csak aztán ne vendégeskedj tovább nála, mert szerintem illetlenség és hálátlanság azzal szembe szállni aki ételt vagy szállást vagy szórakozást..stb. biztosít nektek. ((ugye B.M. és S.Z.?))
2017. ápr. 13. 14:57
 14/36 anonim ***** válasza:

Ezt a házigazda,és vendége IQ-ja határozza meg.

Az intelligens ember nem harcol a vendégével,s a vendég sem harcol vendéglátója terepén.

Amikor a harci zaj előjön,egy "Érdekes vélemény!"kijelentéssel zárnám a csatát.

2017. ápr. 15. 19:30
 15/36 anonim ***** válasza:
van akivel lehet, és jó dolog vitatkozni, van akivel lehetetlen beszélgetni is. monológot mond.. nem tudsz szóhoz jutni. nem szoktam véka alá rejteni a véleményemet, és az se igazán izgat, mi a gazda titulusa, ha van neki ..persze nem nézem le, nem szégyenítem meg.
2017. ápr. 18. 07:58
 16/36 anonim ***** válasza:

Az agrai maharadzsa megkéri a falu vakjait - fáradnának ki a falu szélére, és mondanának véleményt a frissen ajándékba kapott elefántjáról. A vakok persze kimennek a maharadzsával a falu szélére.

- Az elefánt egy hatalmas oszlop! - magyarázza, aki a lábát tapogatja.

- Az elefánt egy vékony bőrredő - mondja, aki a fülét fogja.

- Az elefánt olyan, mint egy ostor! - véli, aki a farkába kapaszkodik.

- Az elefánt egy hegyes tőr - mondja, aki az agyarát simogatja.

Kinek van igaza?

Mindnyájan a világot tapogatjuk, mint az agrai maharadzsa vakjai. És valamilyen módon mindnyájunknak igaza van. Abból a nézőpontból, abból az élethelyzetből amiben mi vagyunk, az látszik, amit mi mondunk.

És nagyon valószínű, hogy más ember, más elethelyzetből másként látja a világot.

Elmondani azt, ahogy mi látjuk, azt lehet. De vitatkozni ezen nem érdemes, veszekedni meg kár lenne...

2017. ápr. 18. 10:03
 17/36 A kérdező kommentje:
ha a házigazda kezd sértegetni mert az övétől eltérő véleményed van akkor mit teszel?
2017. ápr. 18. 11:22
 18/36 anonim válasza:
akkor fogod magad es elmesz a hazabol. en ugy tartom az en hazam az en szabalyaim ha nem tetszik ellehet menni. bar valoszinuleg ha valaki serteget valakit akkor az nem ok nelkul van.
2017. ápr. 19. 12:53
 19/36 A kérdező kommentje:

nem ismered azt amikor személyeskedni kezdenek azzal akinek más a véleménye? pedig ez itt is mindennapos...

bár tekinthetjük a más véleményt is oknak...

mindenesetre szerintem kifizetődőbb gyorsan egyetérteni mindennel s felfalni mindent amit kínál.

2017. ápr. 19. 12:58
 20/36 anonim válasza:

szerintem meg 100reteg bor van a pofadon, ha ezt meg teszed.. es 200szor melyebbre asod magad, a hazigazdanal.

(gyere le te jo Isten miert leteznek ekkora tahok?)

ja es szerintem ezzel csak azt bizonyitod hogy egy ertektelen alak vagy aki inkabb a gyomraval foglalkozik a becsete helyett.. en inkabb ehen halnek az utcan, mint sem hogy olyantol elfogadjak valamit akivel elotte osszevesztem

2017. ápr. 19. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!