Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hol van a határ a bókolás és...

Hol van a határ a bókolás és a nyalizás között?

Figyelt kérdés

Meg szoktam néha dicsérni az embereket (ők is engem) mert ez olyan pluszt ad, de nem szeretném ha nyalizásnak vennék.

Hogy csináljam? Gondolom ha "fölfelé" bókolnék pl: tanárt dícsérnék meg akkor az már nyalizás lenne.

De akkor hogy? Csak a korombelieket dicsérjem meg pl: ha tetszik a cuccuk?

2013. ápr. 2. 17:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Nyalizás az, amikor valaki erőltetetten és majdnem mindig bókol, és általában eközben túlzásba viszi a dicsérés mértékét.

Tanárt is lehet dicsérni úgy, hogy az nem nyalizás.

pl:

dicsérés: Tanárnő, nagyon jó a blúza! Hol vette?

nyalizás: jaj Tanárnő maga olyan szép, gyönyörű, a blúza tökéletes, pont magára illik stbstbstb

2013. ápr. 2. 17:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Nyalizni bárkit lehet, főleg ha valaki valamit el akar érni.

A "nyalizásnál" általános az, hogy a dicsérés mértékét (ahogy az első írja) nagyon túlzásba viszi az illető, mindig mindenért megdicséri, de ami a legfontosabb : azért dicsér meg ilyen túlzottan mindig valakit, mert el akar valamit érni, ha olyan van, akkor az ő körébe szeretne tartozni.

Ha szimplán megjegyzed, h XY, szép a felsőd, az nem nyalizás, hanem dicsérés.

Ha csak belegondolsz az esetekbe, akkor eléggé el lehet különíteni a kettőt.

2013. ápr. 2. 17:54
 3/4 anonim ***** válasza:
A bók őszinte, és nem azért adod, hogy cserébe kapj valamit, hanem mert akkor éppen úgy érzed, hogy ezt szeretnéd mondani a másiknak. A nyalizás ennek ellentéte.
2013. ápr. 2. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyszer egy könyvben olvastam, hogy a bók szívből jön, a hízelgés meg szájból.
2013. ápr. 15. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!