Tisztességes fiú/férfi nem üt meg egy lányt/nőt. Na de hol a határ?
Habár csak 14 éves vagyok, de tapasztaltam/hallottam már, hogy néhány lány/nő mennyire ,,visszaél" ezzel a dologgal...
Például direkt cseszeget egy fiút, esetleg még ütögeti is és nem játékosan, a fiú megunja egy idő után és ad neki 1 pofont, nem is erőset, inkább csak a ,,jobb ha észhez térsz" fajtából.
Ezután persze a fiú az agresszív, bunkó állat, és el van hordva mindennek.
Tudom, van olyan fiú is aki egy lányt is képes megütni egy rossz szóért, de nem róluk beszélek.
Mit gondoltok, hol van a határ a fiúk részéről? Hol van az a pont ahol már kijárna egy ilyen hölgynek egy pofon?
Vagy mit gondoltok erről az egészről? Várok minden választ, köszi.
Hol a határ? Megfoghatod a karját, magad felé fordítod, az arcát is megfogod, ha kell és a szemébe nézve elmondod, hogy ne feszítse tovább a húrt, mert leöntöd egy pohár vízzel, ha nem hagyja abba.
Ha szereted, mert családtag/kedves ismerős: mosolyogva befoghatod a száját, a párodat csókkal is elhallgattathatod. Egy tisztességes férfi nem üt meg egy nőt, pláne nem "idegből", mert nem is méri föl az erejét és hogy lelkileg milyen károkat okoz. Ha direkt bosszantják, ha megalázzák, akkor sem. Ő sokkal jobban megalázza saját magát, ha elveszti a hidegvérét. Ott is lehet hagyni a nőt, hadd hisztizzen magában.
A kulturált emberrel szemben elvárás, hogy csak önvédelemből üssön. Ha a férfi nem erősebb annyival a nőnél, hogy ütés nélkül "lefegyverezze", akkor az a férfira nézve szégyen.
Ha egy férfi üt, akkor kb. bevallja, hogy fenyegetve érzi magát.
Nincs határ.
Nem ütünk meg nőt.
Kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!