Neha nehez tudni egy szituacioban, hogy az ember hallgasson vagy mondja el a velemenyet, mert mi van, ha bunkonak fogjak tartani akkor is, ha nem sertesnek szanja a mondandojat es normalis stilusban kozli.
Ti hogy definialnatok az oszinteseget es bunkosagot? Meddig erdemes elmenni, ami meg nem bunkosag? Pl. ha a velemenyedet kerdezik valamirol, de neked negativ a velemenyed es ez akar meg is sertheti a masikat.
Finoman kell tálalni, tapintatosan, és a tudomására hozni, hogy nem bántásból mondod (de ne úgy, hogy "ne vedd sértésnek", "nem akarlak megbántani, de", mert engem pl ezekkel lehet legjobban megbántani, lehet, hogy másokat is). Én is őszinte embernek tartom magam (és a környezetem is), és régen bunkó is voltam, már nem vagyok - az ember idővel kinövi, és saját maga érzi is, hogy mikor lőtt túl a célon).
2011. febr. 19. 19:39
2/11 anonim válasza:
Kiegészítés az első válaszomhoz: ha kellőképpen fejlett az értelmi és érzelmi intelligenciája a beszélgetőpartnerednek, feltételezheted, hogy nem fog megsértődni (illetve ha vagytok olyan viszonyban)
2011. febr. 19. 19:41
3/11 anonim válasza:
Az őszinteség és a bunkóság között sehol nincs határ. Attól, hogy bunkóság, amit mondasz, még lehet igaz.
2011. febr. 19. 19:52
4/11 A kérdező kommentje:
Ugy ertem, hogyha igazat mondok, nem akarom, hogy a masik megsertodjon, de van, hogy egyesek megsertodnek az igazsagert akkor is, ha teljesen normalis hangnemben mondod el.
2011. febr. 19. 19:54
5/11 anonim válasza:
A bunkóság nem megfelelö módon tálalt öszinteség - ha kellöen tapintatosan mondod, amit akarsz, akkor meg soha sem bunkóság.
2011. febr. 19. 20:06
6/11 anonim válasza:
Ha valaki megsértödik az igazság hallatán, az NEM azt jelenti, hogy TE voltál bunkó, illetve TE közöltes a véleményedet bunkó módon, hanem sok esetben csak annyit, hogy a MÁSIK az, akire ezt lehet mondani.
2011. febr. 19. 20:07
7/11 anonim válasza:
"A kérdező kommentje:
Ugy ertem, hogyha igazat mondok, nem akarom, hogy a masik megsertodjon, de van, hogy egyesek megsertodnek az igazsagert akkor is, ha teljesen normalis hangnemben mondod el."
Hallgatni arany-ennyit tehetsz.de ha muszály elmondanod és mégis megsértődik,akkor sértődjön meg,tojni kell rá magasról.
2011. febr. 19. 20:12
8/11 anonim válasza:
A szándék.
2011. febr. 19. 20:52
9/11 anonim válasza:
Utolsóval értek egyet. A szándékon van a hangsúly. Szerintem egy értelmes ember leveszi milyen szándékkal mondod, és akkor nem sértődhet meg.
Nálunk pl. van egy lány, aki mindig rögtön ki mondja mit gondol legtöbbször nagyon aranyos evvel a stílusával, (noha néha kicsit otrombának tűnhet). Összességében mégis nagyon szimpatikus, mert látszik, hogy olyan jó szándékkal mondja a magáét. Ellenben van egy másik csaj, aki nagyon illedelmesen, simulékonyan tudja előadni magát, mégis egy sunyi dög, és ez is bizony látszik.
Szóval ha tényleg őszinte vagy és jóindulatú, nem tűnhetsz bunkónak!
2011. febr. 19. 22:54
10/11 anonim válasza:
Szerintem a két dolog között a tálalásban van különbség. Fontos, hogy ne úgy add elő magad, hogy az a másiknak rosszul essen. Pl. vesz egy új gatyát a bnőd. És neked nem tetszik, nem feltétlen kell mondani, h de rosszul áll vagy ilyesmi. Ha kérdezi akkor meg csak tapintatosan megmondod, hogy "nem rossz, de neked annyira nem tetszik". Szerintem a kettő között lehet különbséget tenni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!