Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha idegen lakására mentek, és...

Ha idegen lakására mentek, és nem szól, hogy le kell venni a cipőt, leveszitek magatoktól?

Figyelt kérdés
Tanítani járok többnyire a tanítványok lakására, és hát alapból nem szívesen veszem le a cipőm, mert fázós a lábam, és ugye mégis csak az öltözékem része, és dolgozni megyek, nem mulatni, szóval ebben a helyzetben cipőben érzem magam jobban. Szóval én nem szoktam ilyenkor levenni, hacsak nem kérik... nyilván belépéskor alaposan lábat törlök, nem csak csoszogok a lábtörlőn.
2017. márc. 4. 11:44
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
78%

29.vagyok

igen szerintem is ez a természetes, csak valaki írta hogy az orvossak biztos nem vetetném le és arra írtam.

2017. márc. 4. 22:10
 32/36 anonim ***** válasza:
14%

Valaki írta, hogy nem engedne be a lakásába, ha nem veszem le a cipőt. A dolog kölcsönös. Én sem engedem be, ha le akarja venni.

Vendéglátóként és vendégként is nagyon ellenszenves dolog.

2017. márc. 4. 22:24
 33/36 anonim ***** válasza:
37%

Soha nem vetem le, s soha nem is vetetem le.

Ha magam invitáltam a lakásomba jövőt, akkor nem azt nézem, mekkora meló lesz a takarítás. Engem feszélyez a cipőtlen láb. Ha az izgat, mit hord be, akkor enni és inni sem adok, mert majd az is sok munkával jár.

Aki meg hivatalból jön, azt sem teszem ki annak, hogy levetetem vele a cipőt.

Egyébként Etikett címszó alatt nem azokat kellene ostorozni, akik hasonlóan gondolják, mert az illem szerint neveletlenség lábbeli nélkül tartózkodni idegen helyen.

A személyes álláspont eltérhet, de az illem ez.

S ahogyan mi elfogadjuk azt, aki más gyakorlatot követ, el kellene fogadnotok azt is, aki azt írja, hogy ő nem.

2017. márc. 4. 22:56
 34/36 anonim ***** válasza:
0%

Le, de másra pedig rászólok, hogy legyen szíves nem behordani az utcai kitudjamit.

Leveszi, kap papucsot, és bejöhet a lakásba, pont, hah isztizik, akkor sem maradhat rajta.

2017. márc. 7. 13:11
 35/36 anonim ***** válasza:
72%
Én leveszem, és elvárom hogy mások is levegyék. Én a kérdező helyében vinnék váltócipőt.
2017. márc. 13. 21:29
 36/36 anonim ***** válasza:
Én leveszem. Nem illik cipőben bemenni. Viszont azt szívesen veszem, hogy ha kapok egy vendégpapucsot.
2018. márc. 20. 23:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!