Ha idegen lakására mentek, és nem szól, hogy le kell venni a cipőt, leveszitek magatoktól?
"Nem veszem le, s ha ilyen irányú kérést intéznek hozzám, akkor udvariasan, de elköszönök.
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. "
valaki magyarázza már el, hogyan lehet az, hogy a hasznos válaszom nullát ér? Ti talán jobban tudjátok, én mit szoktam tenni? Aligha. A kérdés ugyanis teljesen szubjektív választ vár, a választ adok szokásairól.
Én nem teszem be a lábamat olyan helyre, ahol le kell venni a cipőmet. Soha. Sarkon fordulok, és kész.
>> valaki magyarázza már el...
Nehéz dolog... Az itt válaszolgatók nagy többségét gyermekkorában még megverték, mert az állatok etetése után nem húzta le a s.zaros cipőjét és úgy ment be a szép szobába. Aztán bekerült városra, de a szokásokat nehéz megváltoztatni - meg minek... ha lehúzatom mindenki cipőjét, akkor kevesebbet kell takarítsak. Ez a paraszti logika.
Ezt a bunkóságot inkább kenjük a kommunizmusra...
Ugye tudod, hogy nem csak a sár a kosz?
Ha felveszed az új cipőt és végigsétálsz benne a ház előtt a betonon száraz időben, akkor is koszos lesz. És hiába porszívózol, az a kosz csak mosással jön ki. Az nem csak morzsa vagy szösz.
Lehet én vagyok a fura, de szeretek a saját lakásomban, szőnyegemen bármikor elterülni.
"Aztán bekerült városra, de a szokásokat nehéz megváltoztatni - meg minek... "
Igazad van.
Köztudott tény hogy csak vidéken lesz koszos a cipő talpa ha az utcán járnak benne. Csak ott sz*rnak a kutyák, macskák, madarak a földre, csak ott sodor mindenféle szemetet a szél az útra, csak a vidéki utakon rakódik le a sár, a kipufogógáz szemcséi,csak ott köpnek kultúrlények a földre...
A városokban egy kiadás séta után akár nyalogathatod is cipőd talpát minden gond nélkül.
Én ha látom belépéskor, hogy sorakoznak a cipők akkor leveszem. Ha ránézünk a lábára annak aki beengedett abból is látszik. Ha meg szólnak hogy nem kell levenni akkor hagyom, bár olyan is van akik cipőben vannak otthon, minden csupa kutyaszőr és kosz én meg leveszem és nem szólnak hogy nem fontos. Jártam már úgy, hogy a zoknim csupa kutyaszőr lett meg kosz és alig bírtam nagyjából letisztogatni mert a cipőmet távozáskor felvettem. Ha nem szól attól még figyelhetünk a szokásokra.
Amúgy meg vegyél egy kellemes vagy benti cipőt a munkádhoz vagy valamilyen papucsot és kész.
Vendéglátóként meg kitehetünk (nyilván tiszta) vendég papucsokat (egyszeri használat után nyilván mosás). Vagy nedves törlőrongyot vagy akár nedves lábtörlő rongyot kiteríthetünk. Megoldható ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!