Ti szólnátok előre vagy megvárnátok a meghívót?
Most abból csinálsz problémát, hogy a kollégád rákérdezett még mielőtt a meghívót átadta volna, hogy el tudsz-e menni az esküvőjére? Nem értem a felháborodásodat.
Illemből miért hívna meg?
Nem a hagyományos protokoll szerint járt el az illető ez biztos. De mentségére legyen mondva, hogy ma már annyi az egyéni (és egyénieskedő) megoldás, hogy az a ritka, ha valahol a hagyományos illem szerint járnak el. Sok helyen már azt sem tudják mi az :)
Én mondjuk azon egy cseppet sem sértődnék meg, ha diszkréten megérdeklődik tőlem azt, hogy van-e kedvem és időm részt venni, illetve van-e 20-30-50 ezer fölös forintom nászajándékra meg menyasszonytáncra :)
Mert ha te ezen meglepődsz, és megsértődsz, akkor képzeld el azt a szitut, hogy meghívnak téged, és te mégsem prezentálod azt az anyagi hozzájárulást, amit elvárnak egy meghívottól. Nem biztos, hogy az ifjú pár várja el, lehet, hogy az após-anyós.
De az is lehet, hogy a szintén meghívott közös kolléga fog a szájára venni, hogy feleannyit nem dobtál a kalapba, mint ő.
Vedd úgy, hogy csak jó fej akart lenni a házasulandó, és ezektől akart megkímélni.
Az "esküszik" volt a helyes, az "esküdik" nem az. :)
Amúgy, ha azt mondta hogy később megkapod a megívót is ami nektek szól akkor szerintem nem gáz amennyiben ugyanakkor kapja meg mindenki más is. Lehet megérne még egy beszélgetést, olyan "csak úgy eszembe jutott" stílusban, hogy amúgy tényleg akarja e hogy menjetek. Én ettől a két dologtól tenném függővé. De ha már mondta, hogy amúgy is volt nektek meghívó akkor nem kellene rajta rugózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!