Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az időssek miért utálják a...

Az időssek miért utálják a fiatalokat? Részletek lent!

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem.Én szinte minden idősebbtől csak a rosszindulatú megjegyzéseket kapom.6hós a kisfiam,amikor terhes voltam nem hogy nem adták át a helyet mé éengem álítottak fel hogy nem vagyok én beteg...

A legdurvább az volt amikor volt a nagy hó és pont úgy volt eltakarítva hogy a babakocsi épp elfért.Aki akart az megtudott előzni,de egy idős hölgy teljessen felháborodva nekem esett hogy menjek már arrébb.Én megkérdeztem hogy hová?Mire ő(és most nagyon vulgális leszek de így volt):Miért gondolom hogy azért mert a redvás pi..ámból ki nyomtam egy rohadt gyereket nekem mindent lehet.Vissza kérdezetem erre ő:MIért nem a redvás pi...ból tólta ki a rohadt gyerekét?És még millió esetet tudnék mondani.A kiskocsist dolgokat még kisem emeltem.Szóval nem értem miért ilyen ellenségessek???

2010. ápr. 10. 21:48
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
68%

azért mert ezekre az idősekre gyerekkorukban sz@rtak a szüleik nagy ívben. És így nem is tanították meg őket jómodorra, illemre. Aztán jött a munkásosztály felemelkedése a kommunizmus, ahol elég volt a 8 általános, de leginkább a kevesebb osztály. Sőt, még ők érezhették nyeregbe magukat, szemben a lenézett polgári réteggel.

És így felnőtt egy iszonyatosan alulművelt, ostoba, bunkó réteg- a mai öregek. Hát, de most meg már nem sokat lehet tenni velük, ha már az anyjuk nem nevelte meg őket.

2010. ápr. 12. 00:27
 32/42 anonim ***** válasza:
49%
Az ő fiatalkorukban az idősebb félnek mindig igaza volt, gondolom.
2010. ápr. 12. 01:46
 33/42 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos erre Veszprém megyében is hasonló a helyzet az idősekkel.

Azt vettem észre, mintha direkt a kismamákra "mennének" rá a szekálással.

Minta mi ( én is kismama, anyuka vagyok) védtelenek lennénk, vagy nem is tudom.

Barátnőmmel beléptünk az orvoshoz pocakosak voltunk mindeketten, az orvos nem is volt még a rendelőben csak az aszisztensnők, és mindössze valami papírt akart beadni a barátnőm. Bekopogott, mire egy mami beszólt neki, hogy nem ér rá? Hiszen kismama van ideje!Várja ki a sorát.

A múltkor meg álltunk a sorban a boltban a kislányommal, szalámit akartunk venni előttem éppen kértek már és mögöttem is álltak páran, erre egy nénike szépen beállt elém, és a húzkodós szatyrával fellökte a lányom.És még neki állt feljebb, hogy minek viszem vásárolni a gyerekem, mert így nem fér el. Legközelebb pórázt kötök rá, és a bolt elé kötöm a biciklitárolóhoz...... Amúgy az eladó jó fej volt, mert megvárta míg összeszedem a lányom és nem szolgálta ki a nénit, meg kellett várnia még a mögöttem állókat is. :)

Nem tudom kinél mitől függ idős korban ez a fajta viselkedés, de nagyon kétségbeejtő.

Az én nagymamám 71, a nagypapám 79 éves, de soha nem láttam, hallottam hogy bárkivel is kínlódtak volna.

Remélem én se leszek ilyen gonosz és utálatos öregasszony.

2010. ápr. 12. 10:54
 34/42 A kérdező kommentje:

Nagyon ismerős amiket írtál.Itt ugyan ez a helyzet.Mikor megszületett a kisfiam bele estem egy csúnya köhögőgös betegségbe.próbáltam húzni hogy ne keljen orvoshoz menni.Maszk,homeo semmi sem segített.Így neki indultam az alig párhetes kisfiammal.De muszály voltam vinni magammal,mert segítségem nincs akire rábízhatnám.Szóval ott áltam sorba,rcomon a maszk kezemben a gyerek,mert a babakocsit akkoriban nem szerette.A dokim nem látott minket,mert nagyon sokan voltak.Én meg nagyon köhögtem.Na erre egy ilyen jóindulatú vénasszony:Minek jön ide ha így köhög?És még a saját gyerekét is leköhögi(maszkban).Na erre elmagyaráztam neki miért is jöttem.Ekkorra úgy felhúzta magát hogy már ő üvöltözött velem hogy mást is megfertőzök.(maszkban!!)

Erre kijött a dokim megkérdezete hogy mi van.A nénike felháborodva magyarázta neki.A doki meg finoman elmagyarázta neki hogy valószínű nem beszélgetni jöttem,mint egyesek...

És soron kívül behívott minket.Azóta ki van írva az ajtajára hogy a gyerekesek és a kismamák soron kívül bemehetnek.Nagy betükkel hogy mindenki jól láthassa.

Egyébként vásárlásnál már én is megkaptam hogy minek viszem a gyerekeimet de ez nem egy néni volt hanem egy tanuló pénztáros kiscsaj akit zavart hogy a kisfim sírt...Először megkérdeztem hogy van e gyereke.arra nem mondott semmit.Aztán közöltem vele hogy egy ilyen felfogású nő férfit sem fog maga mellé találni aki gyereket csinál neki.Erre nem mondott semmit.Én bolt vezető vagyok de ha valamelyik tanulóm így beszélt volna egy kismamával úgy kirugtam volna mint a pinty.

2010. ápr. 12. 13:33
 35/42 anonim válasza:
100%
Hát jókat fogsz ki... Én is pesti vagyok, de nekem ellenkezőek a tapasztalataim. Mikor terhes voltam, mindenki kortól függetlenül tök kedves volt velem - furcsa is volt ebben a közönyös világban. Volt, h épp kismamajógára mentem, és egy idős néni átadta a helyét, nem volt pofám elfogadni, mert ha jógázni tudok, akkor állni is, de csak erősködött, hogy üljek le. És mióta "kint" van a kisfiam, azóta is csak csupa jó szót hallok a buszon, vele is kedves mindenki. Szörnyű lehet ilyeneket hallani. A gyerek egy csoda, és így megmérgezik a babázás örömeit :(
2010. ápr. 12. 13:40
 36/42 anonim ***** válasza:
100%

teljes mértékben igaza van a 16.46 osnak. Nem lenézem a szüleimet, mert valóban 14 éves koruktól dolgoztak.

De elvégezték a 8 általánost, volt munkahelyük, kaptak lakást, volt autójuk, nyaralni jártunk minden évben, sőt valójában egész nyáron kirándultunk, mindig volt kaja, étterembe jártunk minden hónapban, és volt egy kis hétvégi kertjük.

És anyukám volt 21 éves apukám 27 éves, mikor összeházasodtak.

Ma mutass egy 21 évest, aki önállóan (szülői segítség nélkül, ahogy annó a szüleim)meg tud venni egy panellakást, fenn tudja tartani és még a gyerekét is el tudja tartani. Nem luxusban- átlagos körülmények között. Én úgy gondolom, hogy nem volt nekik annyira rossz sorsuk.

Most nyugdíjasok és 100000 a nyugdíjuk. Apukám sírt, hogy ő kisnyugdíjas, és amikor elé tettem a GYEDről a csekket, hogy apukám- nekem erre a pénzre van ám még két gyerekem is- hát egy pillanatra elnémult.

Nem panaszkodom, de nekik azért sokkal egyszerűbb volt az életük. Mert nem kellett azon aggódni mi lesz ha megszűnik a munkahelyem, hogyan teremtem elő a lakást, miből fogom fenntartani.

2010. ápr. 12. 17:14
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekem is voltak rossz tapasztalataim idősekkel, bár nagyon sok a kivétel is. Általában az öregasszonyokkal van a baj, az idős férfiaknál nem tapasztaltam bunkó viselkedést. Náluk inkább azt látom, hogy simán odamennek idegenekhez és elkezdenek unalmas vagy kevésbé unalmas történeteket mesélni, ezzel különösebb bajom nincsen.

Buszra várakozásnál amúgy úgy néz ki a dolog, hogy egy rakat ember áll sorban, aztán jön néhány néni és nekiállnak táskával utat törni. Ha valaki nem veszi észre őket, és nem áll el előlük, azt fellökik. Aztán ha bunkó a buszsofőr egy fiatal vagy középkorú utassal, akkor mindig ott van néhány nyanya közönségnek, akik még a legvadabb helyzetben is védik a buszsofőrt, bunkózzák az utast. Aztán simán megkérik a sofőrt, hogy álljon meg egy nem megállóhelyen, ha ezt más teszi, azt nekiállnak lehurrogni. Ja és távolsági buszon beülnek egy kettes helyen a belsőre, az ablak mellé meg betesznek egy nagy táskát, ha valaki meg megkérdi, hogy leülhetne-e oda, azt lehordják, hogy milyen bunkó. De mondhatnék még 1000 dolgot, erről könyvet lehetne írni, a legdurvább az hogy akármit is tesznek, utána még mindig ők vannak felháborodva.

Amúgy barátnőm még igen kicsi kislány korában azért kelt fel korábban, mert a buszon amivel eredetileg járt, mindig ott volt egy néni aki folyton cseszegette, természetesen egyes szám harmadik személyben beszélve róla a többi néninek. Valójában semmi bűne nem volt, csak talán egyszer nem engedte előre, de onnantól kezdve naponta mindennek lehordta, pedig csak egy átlagos általános iskola alsós kislány volt.

2010. ápr. 13. 23:46
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát és ha már ezt leírtam, akkor egy vicc is belefér:

Kikent öregasszony száll fel a buszra, nincs ülőhely, odaáll követelő arckifejezéssel egy ülő punk mellé, majd egy idő után a punk feláll és ilyet szól:

- Na tessék, üljön csak le, vén k urva.

Erre az öregasszony odaszól egy közelben ülő öregembernek:

- Hallotta mit mondott?

Erre a férfi:

- Ne húzza ezen fel annyira magát, tudja én is már nyugdíjas vagyok, de még mindig sokan doktor úrnak szólítanak.

2010. ápr. 13. 23:49
 39/42 anonim válasza:

én szmély szerint baromira utálom ha vki babakocsival van, mert: rohadtul azt hiszi h övé az egész út!! megállnak az út közepén beszélgetni, akár ketten, akár egyedül, nekiáll pakolni a bolt bejáratában, fellök a zebrán... és nem csak a babakocsisok, hanem ha gyereke van! arrébb nem hívná! volt egyszer h mentem az úton egy kis 3 éves kölyök meg odeszaladt és belémrúgott csak úgy... pislogtam... néztem az anyjára h most mi van, az meg csak annyit mondott a kölyöknek h gyere ide. odakiálltottam h legközelebb belerúgok! erre még ő nézett rám rossz szemmel. semmi olyan h kérj bocsánatot v vmi! cigány kölyök volt persze...

párommal ott tartunk h veszünk egy babakocsit és akkor mindenki ki fog minket kerülni, h ne lökjük fel...

más. ha te ne ilyen vagy annak örülök, és szivesen megismernék egy ellenpéldát végre, pl téged! szóval nem csak az idősek utálják őket. elszemtelenedtek...

ettől függetlenül szeretem a gyerekeket!

25L

2010. szept. 30. 20:36
 40/42 anonim ***** válasza:
Esőfelhő:Ha vesztek egy babakocsit ültesd bele a párod és úgy közlekedjetek...,tuti mindenki kikerül titeket!:D
2010. szept. 30. 22:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!