Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit lehet tenni a hangosan...

Mit lehet tenni a hangosan üzekedő szomszédokkal?

Figyelt kérdés

A házunkba költözött egy bejelentetlen albérlő pár. Nagyon ordenáré stílusban, tök hangosan élik a nemi életüket. Még a vécéből is az ő hangjuk jön fel. Többször udvariasan megkértük őket, hogy hát már mégis, legyenek tekintettel, kisgyerekesek vannak stb. Dafke se, teganp éjjel is őket kellett hallgatni. Én nem akarok háborúzásba belemenni, dörömbölni, zenélni, fapapucsban járni.

Milyen hivatalos jogi lépéseket lehet tenni az ügyben?

köszi a válaszokat,

egy, a házban lakó pihenni akaró a sok közül

2010. márc. 10. 10:25
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én egy két emeletes házban lakom, igaz, az mi szomsédaink nem csinálják hangosan, de egy barátnőm szokta mesélni.

Ő tíz emeletes panelban lakik, aminél tudjuk, a lift melllett van mindig két lakás "elkerítve", saját ráccsal. Rakott már ki papírt, hogy halkan csukják a rácsot, mert hangos. Szerintem ez is egy kultúrált módja, igen. Tudom, ez nem pont a dugás, de a dugást is szokta mesélni. Egyszer igazán kiakadhatsz, én a végén biztos átmennék, de nem normálisan. A szomszéd csaj egyébként alkoholista, egyszer ülünk itthon anyával, valami kurv@nagyot koppan, oké, csináljuk tovább a dolgunkat, majd viszem ki a macskaalmot takarítani, és a bűnügyi technikusok kinnt beszélgetnek a másik szmszéddal, mega csaj szülei, és a mentők is nem egyszer voltak már itt, mert nekimegy az apjának ha eljön látogatni. A múltkor apuka elvitte a cipőjét, így mezitláb ment le a boltba. És olyan is volt, hogy mivel itthon figyelték, a ház mellet a füves fás területen zacskóba eldugta a piát, és oda járt le.. Érdekes emberek vannak, és tuti nem tűrném sokáig. Modnjuk (magamra gondolok, elég szabad szájú vagyok azt hiszem:S), hogy ha ittlenne kisgyerek rokon, vagy lenne kistesóm, tuti átmennék, hogy ugyan fogják már be, a gyerek nem tud aludni, meg mit mondjak itt a rokonoknak, akik eljönnek öt évbe egyszer, és ezt kell hallgassák.. Mondjuk ha egy 15 éves kislány szólna rájuk, talán elgondolkoznának, oké, hogy ez magánélet, de azért szerintem elég kínos, hogy ezért már szól valaki.. Ha én véletlen nem kopogok a vécéajtóna suliban, és rányitok valakire, már akkor is el tudnám magam ásni a szégyentől, nemhogy minden nap rámszóljon valaki, hogy fogjam vissza magam.. Szerintem egyszer igazán kiakadhatnál, és oltsd le, hogy annyiszor zóltatok már kultúráltam, hogy olyanok mint az állatok, és bírjanak már magukkal..:S Jogos lenne, ne te érezd magad kellemetlenül, hogy a gyereked ebbe nő fel, hogy ezt hallgatja. Nem mindenki teheti meg nyilván, hogy kertes ház, meg saját tanya, stb.. Ez nem azt jelenti, hogy akkor mindenki él mintha csak ő lenne. Tudom, nem a kérdésre válaszoltam, és gondolom, nem fogsz átmenni és leüvölteni őket, de egyszer egy erősebb hangvételű megszólalás lehet jót tenne. :)

2010. okt. 2. 22:51
 32/34 A kérdező kommentje:
az utolsó előtti hozzászólónak írnám, hogy szerintem mindenkinek joga van nem tudni, mikor menstruál a szomszédja...
2010. okt. 22. 04:53
 33/34 A kérdező kommentje:

utolsó hozzászóló: én is épp így érzek, de nem mindenki...

mindenesetre a helyzet megoldódott, mert sok lakó szólt, a vonyítók tojtak bele, végül emiatt felkereste őket a közös képviselő, és közölte velük, hogy feljelentést fog tenni az önkormányzatnál, emellett meg is szívják, mert bejelentés nélkül laknak a lakásban.

akkor elhallgattak, és vettek egy kutyát, ami ugyan csöndben volt, de folyamatosan összevizelte a lépcsőházat, és nem takarítottak fel utána.

most kirakta őket a főbérlőjük, és jött helyettük egy 3 gyerekes család, akik minden hétvégén este 8-tól technóznak, és másnap 11-ig alszanak. a gyerekek nem tudnak beszélni, csak visítani, de az is nyilvánvaló, hogy nem a gyerekek a hülyék, hanem a szüleik.

2010. okt. 22. 04:57
 34/34 A kérdező kommentje:
ja, a slusszpoén az, hogy a munkatársam most költözött egy új lakóházba, és náluk csinálja ezt a szomszéd. éjjel többször arra ébredt, hogy egy nőt bántalmaznak, aztán kiderült, hogy "csak" üzekedett a szomszédasszony. hát, ez már az ő küzdelme az ő szomszédaival, mindenesetre nagyon rossz érzés ezt éjről éjre végighallgatni.
2010. okt. 22. 04:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!