Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit lehet tenni a hangosan...

Mit lehet tenni a hangosan üzekedő szomszédokkal?

Figyelt kérdés

A házunkba költözött egy bejelentetlen albérlő pár. Nagyon ordenáré stílusban, tök hangosan élik a nemi életüket. Még a vécéből is az ő hangjuk jön fel. Többször udvariasan megkértük őket, hogy hát már mégis, legyenek tekintettel, kisgyerekesek vannak stb. Dafke se, teganp éjjel is őket kellett hallgatni. Én nem akarok háborúzásba belemenni, dörömbölni, zenélni, fapapucsban járni.

Milyen hivatalos jogi lépéseket lehet tenni az ügyben?

köszi a válaszokat,

egy, a házban lakó pihenni akaró a sok közül

2010. márc. 10. 10:25
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

béke, igen :)

persze, a dolog pikantériája, hogy én is kis büdös albérlő vagyok, de nekik ezt nem kell tudni :) én már csomó mindent kiküzdöttem a háznak (világítás, utcai világítás), szóval, én tettem ezért a közösségért.

a legjobban a mellettem lakó lányt sajnálom, szimultán hallgatja alulról és balról. de neki legalább van egy jó hangos kutyája, aki éjjel is ugat, ha pisilnie kell :)

viccet félretéve: most minek menjük bele hülye szomszédokkal a háborúskodásba? mennyivel könnyebb lenne megérteni egymást...?

2010. márc. 10. 11:56
 12/34 anonim ***** válasza:
76%

Az a baj, hogy ha ennyire nem toleránsak, nagy ívben tojni fognak rá,mint mondd nekik más. Csakis a tulajon keresztül lehet őket befenyíteni. Én is voltam panel albérlő, hozzám is jöttek fel azért, mert a szomszéd kölyök ugrált. Ugyanúgy belém kötöttek mindennel, pedig csendben voltam (a kommentekre gondolok). Végül elköltöztem egy másikba, ahol a fölöttem lévő reggel hattól vallási zenét bömböltetett. Onnan egy másikba, ahol fapapucsban járkált fölöttem a nő. Most kertesbe jöttem (mondván, nincs kutya, másik lakó, csend lesz)...ehhez képest, van, hogy egész éjjel nem alszom a szomszéd újdonsült kutyájától:)

akinek épp ma hajnalban írtam kulturált levelet. De ez nem jelenti azt, hogy elnézést kér,és tesz az ügy érdekében. Nem mindenki tud alkalmazkodni, mint a te problémád is mutatja. Sok sikert.

2010. márc. 10. 12:37
 13/34 A kérdező kommentje:

hát, köszönöm mindenkinek. jó volt az, hogy bár nem mindenben értettünk egyet itt a topikban, mégsem estünk egymás torkának.

remélem, otthon is így lesz. ha esetleg vki tudja, hogy ha ne adj isten mégsem jönne össze a dolog, milyen hivatalos jogi lépést lehet tenni, az írja meg.

a közös képviselő azt mondta, hogy szabálysértési eljárást kell kezdeményezni az önkormányzatnál. és ahogy az első válaszolók is írták: az apeh is egy jó érv...

2010. márc. 10. 14:10
 14/34 anonim ***** válasza:
44%

Megértem hogy kellemetlen folyton a bizonyos hangokat hallgatni, de azért nem kellene ilyen irigynek lenni. Neked is volt rá lehetőséged hogy kiéld magad (akár vadasan is), hát ne sajnáld a másiktól sem. Ha nálad már a gyertya lángja lohad, nem a hangosan szexszelő szomszéd váltotta ezt ki - ez korral jár. Próbálj többet sétálni, hallgass zenét, járj el társaságba. Voltam én is főbérlő is és albérlő is, és amikor kellett albérlőként is rászóltam a szomszédra, igaz nem a hangos kéjelgés miatt.

Ha annyira zavar, mikor találkozol a "hangos" lánnyal, miért nem tereled viccesen a szót arra hogy "tetszett a tegnapi masztis ordibálása, de biztos-e benne, hogy akarta hogy te is halld..." Lehet ő nem is tudatosítja hogy más is hallja, s ha tudná lehet kellemetlen lenne neki is. Tudod ez úgy van, mint amikor a cigány ment a paptól kölcsönkérni a targoncát. Egész úton azt hajtogatta: "az a pap nekem nem fogja kölcsönadni", "az a pap biztos nem adja ide..." amíg oda nem ért a pap házához, fogott egy nagy követ, bedobta az ablaküvegen, mire kinézett a házból a pap. Erre a cigány neki: "Tudod mit, b@szok én a targoncádnak!"

2010. márc. 11. 08:29
 15/34 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Őslakos!

Itt a kertes házban éppen hétvégén ültettük el boldogan a répát és a különböző zöldségeket, de ahogy jön a tavasz egyre keserűbb az életünk és teljesen átérzem a problémádat , mert itt nálunk a madarak minden reggel valami ordenáré módon csiripelnek azt pedig külön megemlíteném hogy a kutyák éjszaka ugatnak.

Többször szóltam Buksinak és Morzsinak hogy ne ugasson, erre csak annyit mondtak : Vau,vau...

Ezek után nem tehettem mást és összes szomszédot feljelentettem az apehnál hogy ugyan miből tartják el ezeket a hangos kutyákat, a rendőrségen pedig azért, mert az egyik szomszédom kutyája feje 1 centimétert kilóg a kerítésen.(erről fényképes bizonyítékom van).

Azt tanácsolom neked amit nekem is tanácsoltak a különböző hivatalos szerveknél :

"Zajmérőt beszerezni és fényképezni,fényképezni,fényképezni...."

üdvözlettel,

egy, az utcában lakó pihenni akaró a sok közül

ui.:

Olyan jólesne, ha csak egy picit megcsavargathatnám a füledet és az orrodat :D

2010. márc. 11. 09:29
 16/34 A kérdező kommentje:

utolsó előtti... irigykedés? miről beszélsz? én is fiatal vagyok, nekem is van magánéletem.

a kiscsaj munkanélküli, és unalmában magához nyúl a vécében, amit mindenki hall.

irigység... ugyan már...

volt olyan csoptársam, aki kollégista volt, aludtak volna a koliszobában, a szobatársa bevitte a pasiját. ebbe még mindenki bele is egyezett, de aztán elkedztek mellettük dugni.

na, ez a szitu dettó ugyanez...

2010. márc. 11. 11:10
 17/34 A kérdező kommentje:

uccsó, semmi bajom a poénoddal, és persze, értem is, csak asszem, te nem látod át. én soha senkit nem üldöztem, nem jelentettem fel, a cégnél nem én vagyok a tégla... és az egészet úgy utálom, ahogy van. egyszerűen szeretném, ha az emberek az élni és élni hagyni elv alapján tiszteletben tudnák tartani egymás határait... ennyi...

én se szarok az ajtajuk elé, mert nekem az úgy tetszik...

és egyébként pedig nem névtelenül jelentgetek. kétszer is megkértem őket, teljesen vállaltam magam, kulturáltan szóltam. a közös képviselőnek is megmondtam a nevem, és mondtam, hogy nyugodtan hivatkozzanak rám...

és egyébként tegnap a közös képviselő fel is hívott, és mondta, hogy épp átmenni készül hozzájuk, mert teljesen egyetért, és ne érezzem magam magam kellemetlenül emiatt, szívesen teszi.

amúgy pedig szabálysértési eljárást von maga után, ha vki nincs tekintettel a szomszédaira...

és egyébként még mindig remélem, hogy a bites agyú kislány megérti, mit szeretnék, és ezzel az egész ügy le van zárva, hogy szólt a képviselő neki (egyébként a házból már más is jelezte, hogy nem kíváncsiak a sz---le, fel, meg, át csatakiáltásokra).

2010. márc. 11. 11:17
 18/34 anonim ***** válasza:
43%

Még az a tény hogy fiatal vagy nem zárja ki azt hogy ne irigykedj. Lehet valaki fiatal és "gyepes" gondolkozású.

Máskülönben ha a csaj munkanélküli és naphosszat magához nyúl a wc-n, hogyan és mikor hallod azt te amikor te nem vagy munkanélküli.

Feltételezem ha ilyen konzervatív gondolkodásod van és nincs tartós kapcsolatod akkor fokozottan irritálnak a lentről jövő ingerek. Lehet jobb lenne számodra egy kollégium.

2010. márc. 11. 13:35
 19/34 anonim ***** válasza:
igaza van a kérdezőnek! olvassatok már vissza, miket csinálnak ezek! mint az állatok, azért írtam, hogy a tanyától is 3 km-re kéne lakniuk...az emberi együttélés alapvető szabályait kell betartani, ennyi! mi kertes házban lakunk, de a férjem sem nyír füvet pl. délelőtt, mert a szomszéd felesége állandó éjszakás, és délelőtt alszik...alapvető tapintat, udvariasság...másnak is van nemi élete, mégsem zeng tőle az utca/ház...viselkedni kell, attól vagyunk emberek...
2010. márc. 11. 13:45
 20/34 anonim ***** válasza:
65%
Az én közvetlen szomszédom is éjszakás, a másik délutános, s az utcában sokan nappalisok vagy 7 napon át dolgoznak 2 munkanap 1 szabadnap st. Akkor most ha mindenkire ennyire tekintettel lennék az én füvem égig érne. Te biztos vagy benne hogy a másik szomszédod nem délutános például. Nem tudod, mert azt nem ismered. A fűvágást el lehet hallani a szomszéd utcába is nem csak a közvetlen szomszédba. Aki pedig álmos, az tud aludni még ha tüzijáték van az ablaka alatt is.
2010. márc. 11. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!