Mit lehet tenni a hangosan üzekedő szomszédokkal?
A házunkba költözött egy bejelentetlen albérlő pár. Nagyon ordenáré stílusban, tök hangosan élik a nemi életüket. Még a vécéből is az ő hangjuk jön fel. Többször udvariasan megkértük őket, hogy hát már mégis, legyenek tekintettel, kisgyerekesek vannak stb. Dafke se, teganp éjjel is őket kellett hallgatni. Én nem akarok háborúzásba belemenni, dörömbölni, zenélni, fapapucsban járni.
Milyen hivatalos jogi lépéseket lehet tenni az ügyben?
köszi a válaszokat,
egy, a házban lakó pihenni akaró a sok közül
Hello,
Én lennék a gonosz poénos a kertes házból.
Elmesélek neked egy rövid történetet csak hogy jobban megértsd gonosz "poénomat" és választ fogsz kapni kérdésedre.
Íme :
Vidéki gyerek vagyok, 5 éve költöztünk pöstre az Árpád Hídhoz egy 46 nmes lakásba amit 50e forint+ rezsiért béreltünk havonta.A lakást teljesen felújítva kaptuk, viszont a munkások némi törmeléket ott felejtettek a lakásba amit mi kivittünk a közös szemetesbe(ez hétfői nap volt)! Kedd reggel indultam munkát keresni és amint a lakás ajtót kinyitottam ott várt az ajtónk előtt az egész kuka tartalma egy ajtónkra tűzött "welcome" levéllel együtt aminek a tartalma az volt hogy mi mekkora bunkók vagyunk és azonnal takarítsuk el a szemetünket mert ez meg az lesz. Az ott eltöltött 3 év alatt rengeteg welcome levelet kapunk még amire nem szolgáltunk rá és szívesen elküldöm neked privibe, amúgy a napiszaron már fent van :)
Szóval , csak hogy nehogy azt hidd hogy mi jómódban élünk, de vettük a fáradságot és béreltünk egy 80nmes szuper családi házat nagy kerttel, igaz nem pöstön, de csak 5 kmre vagyunk és happy life :)
...és ez ha mindent számolunk kb. ott állunk meg mint a pösti gagyiba.
Ezért nem tudom igazán átérezni a problémáidat és egyik hozzászólóét sem aki a "kényelmes" panelban tervezi leélni a hátralévő életét :)
ui.
Mivel lassan bejön a jó idő szívesen meghívnálak egy kerti bográcsos karaoke partyra ahol a szomszéd nem maszturbál üvöltözve a vécében :)
Old meg!!!
kár, hogy nem tudlak teleportálni, mert most is hallani őket úgy, hogy tőlem 4 méterre megy a tévé, és próbálok még itthonról dolgozni egy kicsit...
tudod, elég abszurd, hogy maga a kérdésfelvetés arról szól, hogy vki ránk próbálja nyomni a magánéletét, és mi ebből nem kérünk, majd itt a csevej az alattunk lakó kiscsajról meg a micsodájáról szól. Pont EZ AZ, ami nem érdekel... Nem fogok vele beszélgetni a maszturbálási szokásairól, mert nem érdekel... Nem beszélgetek vele arról, hogy kinek mikor mit hova tesz be, vesz ki, mert nem érdekel az ő nemi élete.
Nem az volt a kérdés, hgoy mit lehet csinálni az üzekedő szomszédokkal, mert azt csinál mindenki a négy fal között, amit akar, hanem az, hogy mit lehet csinálni a HANGOSAN üzekedő szomszédokkal. mert itt a hangerővel van a gond.
én nem minősítettem őket semmilyen jelzővel, nem is társítottam semmilyen negatív dolgot, én csak a hangerőszabályozást kértem. így, azt gondolom, senkinek semmi joga az én magánéletemet (amiről ráadásul nem is tud semmit) minősíteni.
az a kiscsajék problémája, hogy a csaj itthon van, munkanélküli, a srác éjjel jár dolgozni (leginkább), eltartja anyut, fizeti az albérletet, és a csaj még ráadásul nemhogy elintézi magát egyedül, de még ráadásul úgy, hogy más is hallja, hogy neki a srác nem elég. sztem ez gerinctelen dolog, de ez az ő magánügyük, majd leverik egymáson.
egyébként megértem, amit az előző írt, és tényleg teljesen igazságtalan és méltatlan a történet, de hát az ember álljon ki magáért, védje meg magát, ha igazságtalanul megvádolják. és ahogy írtam, én nem szemétkedem, nem járok fapapucsban a kitudjaidegesítenijobbanamásikat versenyben, mert nem hiszem, hogy ezt így kéne megoldani.
Írok még neked , mert úgy látszik rokonlelkek vagyunk :-D
(kertes ház)
Amúgy panelban is nőttem fel, de amikor itt pöstön igazán betelt a panelpohár, kaptunk ajándékba egy kis westiet :)
4 hónapos volt, gondolom el tudod képzelni milyen aranyos.
A barátnőm meglátta és megőrült érte, játszottunk vele beszéltünk hozzá stb...
Kb. 1 hét múlva kinyitom a lakásajtót, megyek ki a kutyával és a tőlünk 2 ajtóval lévő szomszéd azt mondja nekem hogy : szóval ő a Luluka!
Akkor elkezdtem rajta gondolkodni hogy, wazze, ezek itt mindent hallanak amit mi csinálunk?!
Ettől a ponttól csak 30 nap volt és béreltünk egy családi házat, pedig még sosem laktam előtte kertes házba és nem tudtam hogy fogom kezelni és féltem tőle hogy éves szinten sokkal drágább lesz mint a panel.(NEM AZ,hidd el)
Nos, így 2 év kertes házban való élet után el kell neked mondanom hogy olyan csend van, ha most kimegyek a konyhába és éppen nem ugat egy kutya sem, akkor hallom a számítógép ventilátorát kint a konyhában :).
Ezt csak azért írom le neked, mert én is itthonról dolgozom és teljesen átérzem azt ami veled történik, de igazából semmit nem tudsz csinálni, csak annyit hogy megmakacsolod magad és lelépsz onnan :)
Van egy panelblog.blog.hu vagy valami ilyesmi oldal, keress rá a gugliba. Néha szoktam olvasgatni és a sztorikon igencsak jókat derülök, de némelyik olvasása után visszajönnek a panel rémálmok és hetekig gyógyszert szedek :)
Ha teheted lépj le!Az életed is jobb lesz és 30E forintért úgy elköltöztettnek hogy hozzá se kell nyúlnod semmihez :)
Ja...A kerti partyt komolyan gondoltam :)
és elkaraokézzuk a "szólj rám, ha hangosan énekelek"-et? :DDDDD
válasz később, mert most dolgozom, csak a fenti gondolatot nem tudtam kihagyni.
Akár :-D, de arra ne számíts hogy valaki rád szólna.
A vécében hangosan masztizó lány meg marad otthon a pi*csáján :-D
kertipartis:
én soha életemben nem laktam kertes házban, engem nemhogy nem zavar az általános morajlás, de talán még rossz is lenne, ha síri csendben lennék.
a másik dolog, hogy miért én költöznék el? miért én hagynám itt a biztos megélhetésem, hoznék anyagi áldozatot, amikor másnak csak annyit kéne tennie, hogy betartja az elemi együttélés szabályait? az az igazság, hogy én baráti alapon, kedvező áron bérlem az albérletet, és ennek minimum a kétszereséért kapnék albit máshol. én meg, hogy most már visszafizettem a diákhitelemet, elkezdtem lakásra gyűjteni, és kb. két és fél múlva lesz annyi pénzem, hogy talán saját lakásra fel tudok venni hitelt. (ez nem panel, hanem ötvenes években épült tégla, ahol szintén vékonyak a falak, de a rezsije állítólag nem magas. nekem sok :) )
egyébként a mi házunknak is megvan a maga Lulukája - pont csak egy fal választ el minket, mert az én hálószobám az ő konyhája mellett van... De úgy vagyok vele, hogy egy kutya azért ugat, mert nála ez a hangadási eszköz. Beszélni nem tud, ez nyilvánvaló... Azt persze nem értem az észjárásában, hogy a tolvajokon kívül mindenkit megugat, de ez legyen a gazdája baja :)
Vagy említhetném azokat a bunkó szomszédokat is, akik a lakásban nem dohányoznak, de kimennek a folyosóra, kinyitják télvíz idején az ablakot, amit aztán nem csuknak be, és mindenki lakásába viszi be a huzat a bagószagot. Szóval, én ilyen elemi együttműködésekre gondolok...
Mondok egy másik példát. Állítólag kötelező a metrón a jobb oldalra állni. Én nem hallottam erről, mert őslakos vagyok, és nem olvasgatom a táblákat (de persze, utólag megnéztem, és láttam, hogy csak ajánlás).
Karácsony előtt utaztam a mozgólépcsőn, előttem senki, és úgy nagyjából a baloldalon álltam, erre vki elkezdi kopogtatni a hátam. De épp sms-t írtam, vagy olvastam, nem tudom, nem figyeltem. Ösztönösen teljesen lehúzódtam a baloldalra, hogy el tudjon menni a jobboldalamon, ahol kiválóan elfért volna. Erre hátulról belém vágott ököllel, és lelökött, lezúgtam 3 lépcsőfokot (egy szalagszakadás miatt nem tudok stabilan állni, engem viszonylag könnyű fellökni), az előttem álló kamaszlány fogott fel, a f.sz meg rohant lefelé, azt se mondta, bocs.
Na hát, ezt a bunkópesti stíluson ki vagyok akadva...
Nekem nem derogál átmenni a másik oldalra, de ha ő akar közlekedni, nem én, ha ő van késésben nem én, akkor kerüljön már ki... És ugyanezt csinálják botos nénikkel, babakocsis kismamákkal... És mi van, ha látássérült vagyok vagy hallássérült, és nem hallom, látom, hogy őméltósága érkezik, és nekem pattannom kéne?! Neki meg csak annyit kéne tennie, hogy S-alakban megy a lépcsőn...
Látom, hogy ez a város morálisan eléggé kezd lecsúszni, megértem, hogy az életkörülmények egyre rosszabbak, az emberek egyre rosszkedvűbbek, de ezek a bunyevácságok akkor sem segítenek a helyzeten, sőt.
Nem hiszem, hogy a világból való kimenekülés lenne a megoldás ;)
Persze, hogy normálisak vagyunk mindketten :) Méltányolom, hogy Luluka miatt önkritikát gyakoroltatok. Igen, van, hogy az ember nem veszi észre, mit csinál. Én pl. az előző alattam lakóra egy párszor ráöntöttem a virágokról a vizet, aztán szólt. Ennyi volt, megértettem, nem kell ezen megsértődni :)
köszönöm a meghívást, kedves vagy :D mindazonáltal kicsit bizarr, ha vkinek a sunája miatt ismerkednék bárkivel is ;)
Egy nagy vágyam van: nem akarok az alattam lakó sunájával foglalkozni. Se hallani nem akarom, se a hallás miatt magam előtt látni :)
atyaisten.. én agliában élek nemrég jöttem ki.. egy sobát bérlek és egy gipszkarton fal válazt el a mellettem lévőtöl.. és mégsem sirok mikor a koreai csaj hajnali 4 kor skypeol a szüleivel vagy mikor a barátjával dug 3 kor.. vagy mikor este belerug a radiátorba.. ha nem tetszik az élet menyél kertesházba.. nehogymár azért legyenek ők a szarok mer élvezi az életet.. ti nem voltaok fiatalok? nekik msot adatik meg h éljenek toleráld am meg nemhiszem h oyan nagy szám h hallod h dug valaki.. vagy zavar h te már nem csinálhatod azt amit ők? am meg egész nap otthon ülsz h őket halgasd? mennéyl el a parkba sétálni vagy akárhova.. meki mozi bárhova... otthon meg ma ásnincs füldugó 100 forint legvégső esetben.. vagy vegyél egy hifit.. vagy menny le a csávóhoz és verd szájba vagy szard le a kilincsét... most komolyan neked jó lesik itt panaszkodni mindenkinek vannak problémái de teis ugyanugy ránknyomatod a saját életedet mint ők rád.. szal te sem vagy külömb 1 fikarcnyit se...
jajaj és nemtom helyesen irni ezvan ezt is lehet tolerálni én másba vagyok jó mileőtt ezt fikáznád :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!