Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi okból javítgatod ITT mások...

Mi okból javítgatod ITT mások helyesírását? Mi motivál, hogy válasz helyett másokat javítgass?

Figyelt kérdés
2010. febr. 15. 13:33
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
82%
azért, mert ha senki nem javítja ki, nem is tudna róla, hogy valamit rosszul írt... nekem is voltak olyan hibáim, melyeket mások többször kijavítottak, így sikerült megjegyeznem és azóta tudom :)
2010. febr. 15. 19:41
 12/33 anonim ***** válasza:
34%
engem is soksszór javítának, de nem h tudom hogy mér, pedig én aztán igyekszem há és dógozok
2010. febr. 15. 21:09
 13/33 anonim ***** válasza:
77%
Nem bunkó módon, de szoktam néha javítgatni, de csak akkor, ha a kérdést is megválaszolom. Azért javítok ki vmit/vkit, mert engem rettentően idegesít, ha vkinek az írása tele van hibával. (Lehet, h ez azért is van, mert sok helyesírási versenyre küldtek annak idején :D) Az elgépelések, helyes rövidítések természetesen nem zavarnak (rövidítést én is sokat használok:), de ha vki alapvető szavakat nem tud helyesen leírni, hát azt nem bírom megállni, h olyankor ne szóljak. De csak normálisan szoktam, rosszindulat nélkül.
2010. febr. 16. 22:24
 14/33 anonim ***** válasza:
32%

"én azért javítom ki ha valaki nem helyesen ír, mert borzasztóan zavar, hogy alapvető helyesírással nem rendelkező emberek nyilvános fórumra irogatnak sokszor ostoba kérdéseket ahelyett, hogy a helyesírási kézikönyvet a kezükbe vegyék, ha már általános iskola első néhány osztályában erről lemaradtak.

irritál, ennyi. ezért."

Hát, ez nagyon jó!!!! Szóval irritál? És a Helyesírásiban nincs benne, hogy mondatot nagybetűvel kezdünk? Az érettségin ennyi hibáért jól meghúznak, hiába nem hagytad ki az általános iskola első néhány osztályát.

Én egyáltalán nem szoktam kijavítani embereket, pont azért, mert néha csak elgépelik amit írnak.

Azt meg kifejezetten sajnálom, aki egy vitából azzal a szöveggel száll ki, hogy, "Jó bunkó vagy, még helyesen írni sem tudsz, nem is vagy intelligens". Akik csak ezekkel tudnak visszavágni másoknak, azok igazán szánalmasak....

Szerintem aki tényleg értelmes, az ezt szóba sem hozza.

2010. febr. 16. 23:13
 15/33 anonim ***** válasza:
71%

23.13

Jót nevettem rajtad, azzal kezded, hogy leírod, mit írt a másik rosszul, majd kijavítod, hogy nagy betűvel kell mondatot kezdeni, majd azzal folytatod, hogy te nem szoktál mást javítani :)

Ez aranyos volt, kicsit ellentmondásos, de nagyon édes :)

De nehogy támadásnak vedd, amit írtam :)

2010. febr. 17. 14:11
 16/33 anonim ***** válasza:
82%
"És a Helyesírásiban nincs benne, hogy mondatot nagybetűvel kezdünk?" Viszont az is benne van, hogy és-el nem kezdünk mondatot:D
2010. febr. 17. 14:23
 17/33 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 23:13-as!

Éssel nem kezdünk mondatot. Hogy után nem használunk vesszőt. Névmások előtt viszont igen. ;)

2010. febr. 17. 15:09
 18/33 anonim ***** válasza:
71%

"Éssel nem kezdünk mondatot" Akkor te miért kezdted és-el?:D

Amúgy azt kihagytad hogy 3nál több felkiáltójelet nem teszünk a mondat után:)

2010. febr. 17. 17:28
 19/33 anonim ***** válasza:
75%
hat én mostan igen dógozok, de dógozok nagyon a hejesirasért, mán elnzést, de dógozok, jol irtam, he ?
2010. febr. 17. 18:05
 20/33 anonim ***** válasza:
54%

Olyan nincs, hogy 'és-el'.:)

Nem 'És'-sel kezdtem, hanem 'Éssel'-lel.

:D

2010. febr. 17. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!