Mi okból javítgatod ITT mások helyesírását? Mi motivál, hogy válasz helyett másokat javítgass?
én azért javítom ki ha valaki nem helyesen ír, mert borzasztóan zavar, hogy alapvető helyesírással nem rendelkező emberek nyilvános fórumra irogatnak sokszor ostoba kérdéseket ahelyett, hogy a helyesírási kézikönyvet a kezükbe vegyék, ha már általános iskola első néhány osztályában erről lemaradtak.
irritál, ennyi. ezért.
talán egyszer volt, hogy kijavítottam, de akkor meg is válaszoltam a kérdést, és nem voltam bunkó. amit a lány rosszul írt, az nem is igazi helyesírási hiba volt, korrektor helyett kollektort írt :) nem bírtam ki, hogy ne javítsam ki.
Máskor ha látok hibát, nem javítom ki, hiszen mindig megteszi más helyettem. Szerintem aki rosszul ír valamit, főleg ha az durva hiba, akkor meg is érdemli, hogy kijavítsák és ne a kérdésével foglalkozzanak. Pl. egyszer valaki tej helyett tely-t írt. Engem felháborít, hogy egyesek milyen igénytelenek a helyesírásukra. Legtöbbször csak magamban mérgelődök és nevetek azon, ahogy mások leosztják, ha mégis kijavítom, akkor sem bunkó módon.
Megértem azokat, akik ha hibát látnak, szólnak, hátha így a kérdező rádöbben, hogy változtatnia kellene.
Ha valaki abszolút nem ügyel a helyesírására az butaságot, ill. igénytelenséget sugároz. Szerintem alapvető elvárás, hogy ha valaki egy nyilvános oldalra ír valamit (legyen az fórum, blog, gyakorikérdések, komment akármi) akkor ügyeljen arra, hogy a lehető legérthetőbb fogalmazással, átlátható mondatszerkezettel, és helyesírási hibáktól mentesen tegye.
Gyakran javítok azonban mentségemre legyen, hogy csak akkor, ha a kérdésre is tudok értékelhető választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!