A Tanárnak vagy nekem volt igaza?
A következő eset,tegnap történt:
Osztályfőnöki óra volt,és félévi bizonyítvány osztás.A tanárnő mondta,hogy mondjunk a rajztanárról véleményeket,mert valami nem klappol a rajz jegyekkel.
Második véleményezőként én szólaltam meg.A párbeszéd a következő:
-Az egyik rajz órán a tanárnő(rajz) odajött hozzám és elnézést a kifejezését de elég bunkón viselkedett velem.Elkezdte...
Komoly hangnemű:-Jó most akkor kezdje újra a mondanivalóját.Nem lehet egy tanárra mondani ilyet,egy felnőtt ember...
-Akkor nem szeretnék véleményt nyílvánítani már.
-De mondja végig,vagy behivatom a szüleit.
Jó,ezután elmondtam úgy,mint egy ügyvéd az egészet.
Aztán ma kémia óra volt(kémiát is az of. tanítja)és alacsony hangnemmel,mosoly nélkül,komoly hangnemmel válaszoltam a tanárnő kérdéseire(Egyébként nagyon vidám ember vagyok,szinte meg se tudok szólalni mosolygás nélkül)Aztán kérdezte a tnő,hogy most megvagyok-e sértődve,és azt is mondta hogy neki volt igaza,de a kérdésére nem válaszoltam.Nos?
lehet, hogy ezt a rajztanárt a többi tanár is utálja, honnan tudod, hogy nem? de mivel kollégák, az ofődnek kötelessége megvédeni őt a diákkal szemben, még akkor is, ha gyűlöli, mert őt rúgják ki érte, ha kiderül, hogy pl egyetértett egy diákkal abban, hogy egy másik tanár a bunkó... tudod, ilyen a rendszer sajnos, mindenkin bilincs van, nem csak rajtad, a tanárokon is, és mindenkin, aki tisztességesen próbál élni....
20/L
Most a BUNKÓ kifejezésen akadt ki az oszifőd? Szerintem ez nem olyan csúnya szó, főleg, hogy előtte úgymond elnézést kértél a kifejezésért. Egy tanár, egy felnőtt ember nem lehet bunkó??
Na, mindegy! Vannak ilyen rigolyás emberek. Máskor inkább kérj elnézést, és folytasd a mondanivalódat! Túl kell lépni az ilyeneken, ne sértődj meg. Fogsz még találkozni ilyen helyzetekkel, add meg a tiszteletet és legyél "uriember" :-)) Akkor is, ha nem értesz vele egyet, de ne hagyd magad lerázni, mondd el az érzéseidet, csak válogasd meg a szavaidat. Nem vagyunk egyformák. Szerencsére! :-))
Na mind1 majd máskor máshogy csinálom,de persze utólag mindig könyebb gondolkodni,ott az indulat hevében nehéz volt...:D
Hétfőn odamegyek hozzá,és elnézését kérem.
Kösz a válaszokat!
Tegyük fel, hogy bunkó volt...
Mond ezt úgy: Megbántott,mert...
Azt, mond, amit okozott.
Ezzel nem közvetlenül őt minősíted, a lényeget mégis elmondod.
(bunkósága - egyébként szó nélkül adja majd magát....bizonyos lassú felfogással el jut majd az agyukig, ezt nem tudod siettetni, gyorsan meg csak megbántod őket, tehát ugyanott tartanál, ahol ők, mert megbántanád őket...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!