Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A Tanárnak vagy nekem volt igaza?

A Tanárnak vagy nekem volt igaza?

Figyelt kérdés

A következő eset,tegnap történt:

Osztályfőnöki óra volt,és félévi bizonyítvány osztás.A tanárnő mondta,hogy mondjunk a rajztanárról véleményeket,mert valami nem klappol a rajz jegyekkel.

Második véleményezőként én szólaltam meg.A párbeszéd a következő:

-Az egyik rajz órán a tanárnő(rajz) odajött hozzám és elnézést a kifejezését de elég bunkón viselkedett velem.Elkezdte...

Komoly hangnemű:-Jó most akkor kezdje újra a mondanivalóját.Nem lehet egy tanárra mondani ilyet,egy felnőtt ember...

-Akkor nem szeretnék véleményt nyílvánítani már.

-De mondja végig,vagy behivatom a szüleit.

Jó,ezután elmondtam úgy,mint egy ügyvéd az egészet.

Aztán ma kémia óra volt(kémiát is az of. tanítja)és alacsony hangnemmel,mosoly nélkül,komoly hangnemmel válaszoltam a tanárnő kérdéseire(Egyébként nagyon vidám ember vagyok,szinte meg se tudok szólalni mosolygás nélkül)Aztán kérdezte a tnő,hogy most megvagyok-e sértődve,és azt is mondta hogy neki volt igaza,de a kérdésére nem válaszoltam.Nos?

2010. jan. 22. 13:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
53%
A tanárnak volt igaza.
2010. jan. 22. 14:30
 12/32 anonim ***** válasza:
37%
Neked van igazad, csak a tanárok azt várják el, hogy tisztelettel beszélj róluk. Ezek ilyenek. Nem tudsz mit csinálni. Külön állatfaj, meg kell szokni :)
2010. jan. 22. 14:35
 13/32 anonim ***** válasza:
30%

14:35

de te persze normális vagy és azt várod el másoktól még az ovis törpéktől is hogy sértegessenek téged, mi?

2010. jan. 22. 14:38
 14/32 A kérdező kommentje:

Valószínű hogy itt mindenki azthiszi rólam,hogy egy újabb tizenéves vagyok,aki azthiszi mindent megengedhet magának és hogy mindig neki van igaza:D

Nem.Mélységesen tisztelem azokat az embereket,akik meg is érdemlik.A rajztanárt,viszont mindenki utálja,csak én voltam az,aki fel is merte vállalni a véleményét...:)

2010. jan. 22. 14:42
 15/32 anonim ***** válasza:
30%

megkérdezem tőled, hogy mi is a gond a rajz jegyekkel?

azt válaszolod, hogy "Há' a rajztanár idegyütten és bunkóan viselkedött velöm..." itt én is lelőnélek. mert nem ez volt a kérdés. Főleg mert arról nem fogsz bezsélni a tanárnak, hogy vajon kiérdemelted e, hogy a tanár nem mézesmázosan viselkedik veled.

Elkezdted mondani, hogy mi a baj a jegyekkel? nem? Akkor meg?

2010. jan. 22. 14:50
 16/32 anonim ***** válasza:
50%

Nincs igazad.

1. Nem a kérdésre válaszoltál.

2. Nem beszélünk így egy tanárról. Még ha tényleg bunkó, akkor sem. Hogy miért? Mert tiszteletlenség.

3. Nem sértődünk meg, csak mert a tanár szólni merészelt a szóhasználatod miatt. Azért van ott, hogy neveljen. Ennyi.

2010. jan. 22. 15:03
 17/32 anonim ***** válasza:
90%

A tisztelet nálam komolyabb dolog annál, mintsem hogy minden hülyét tiszteljek, csak azért, mert azt mondják, hogy tisztelni kell.

Felőlem lehet az tanár, vagy bárki, de a tiszteletemet ki kell érdemelnie. Már ha elvárja hogy tiszteljem.

2010. jan. 22. 15:13
 18/32 anonim ***** válasza:
72%
A tanárnak volt igaza. Azzal, hogy megsértődtél igenis bizonyítod, hogy olyan tizenéves vagy, aminek nem akarsz látszani...
2010. jan. 22. 15:13
 19/32 anonim ***** válasza:

A tanár nem ért a gyerek nyelvén, ennyi.

Képes lenne elvárni, hogy tiszteljen a gyerek valakit,

akit esetleg utál, hát az nem fog menni.

Nevelni ezzel a módszerrel nemigen lehet, szerintem.

2010. jan. 22. 15:16
 20/32 anonim ***** válasza:
A tanárnak volt igaza. Ha tetszik ha nem a tanárod a feljebbvalód és mint olyan, igenis tisztelned kell. Majd ha dolgozni fogsz, a főnököd lehet akármekkora gyökér ezt neki nem mondhatod el. Sőt másnak sem, mert mindenhol van talpnyaló aki direkt visszamondja neki. Inkább szokd ezt meg az iskolában, ahol végül is nincs tétje, minthogy a munkahelyedről rúgjanak ki.
2010. jan. 22. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!