Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Az emberek miért 'ítélik' el...

Az emberek miért 'ítélik' el a nem a mainstream zenét?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt azt a réteget, akik a divatzenét hallgatják, illetve a nem mainstream zene alatt akár a különböző szubkultúrális zenéket, komolyzenét stb. Az is fura nekem, hogy menő egy adott zenei stílus, előadó [Rihanna, David Guetta vagy kicsoda] és csak azt hallgatják, azért ne mondják már nekem, hogy ez egységesen minden embernek tetszik :-) ! Nem vagyok vén csont, 24 éves vagyok :D. Nem provokáció, de érdekelne más szemszöge is.
2013. máj. 6. 11:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mert annyi eszük van, amennyit az a mainstream zene ér.
2013. máj. 6. 11:32
 2/13 anonim ***** válasza:
59%

Mindenki azt ítéli el, aki olyat hallgat, amit ő nem szeret. Lásd a te hozzáállásodat vagy az első kommentelőt. Anti-divatmajomnak lenni ugyanaz, mint divatmajomnak, csak más szemszögből.

Egyébként te mit hallgatsz?

2013. máj. 6. 12:29
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem mindenki azért hallgat egy dalt, mert igényes. Van aki a hangzás miatt, van aki mások miatt, van aki csak háttérzenének és tökmindegy mi szól. Szerintem semmi probléma nincsen azzal, ha valaki mainstream előadókat (is) hallgat, de ha rossz szemmel néznek valakire, mert nem csinálja ugyanazt az mindenhol rossz és gyerekes.
2013. máj. 6. 12:31
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

@Belagezapista

Ezt el is fogadnám, ha a divatzene jó lenne, vagy érne annyit, amennyiért a lemezeket árulják, de nem. Az többnyire rossz zene, amit reklámokkal felfuttatnak, hogy aztán drágán eladhassanak.

2013. máj. 6. 13:08
 5/13 anonim ***** válasza:
66%
Nekem a mainstream zenékből is sok tetszik, meg a kevésbé ismertek közül is. Szerintem gáz, ha valaki arra veri magát, hogy mennyire ismeretlen előadók zenéit szereti, mintha ettől ő több lenne másoknál. Mindenki hallgassa azt, ami neki tetszik, függetlenül attól, hogy az éppen népszerű-e vagy sem.
2013. máj. 6. 13:25
 6/13 anonim ***** válasza:

Miért ítélik el a nem mainstream zenét? Mert ahogy írtad, nem az a menő, a tömeg meg mindent elítél ami nem menő.

"Az is fura nekem, hogy menő egy adott zenei stílus, előadó [Rihanna, David Guetta vagy kicsoda] és csak azt hallgatják, azért ne mondják már nekem, hogy ez egységesen minden embernek tetszik :-)"

Egy olyan közegben ahol ezek a zenék a menők, a legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy lehet van más zene is. Nem mindenki keresgél zenék után magától, sokan azt hallgatják amit az ismerősöktől ismernek, vagy TV-ből, stb., semmi meglepő nincs ezen, hogy ezeket hallgatják a legtöbben. Rááll az agyuk, hogy ez a jó zene.

#5-nek meg igaza van.

2013. máj. 6. 14:06
 7/13 anonim ***** válasza:
Mást mint embert úgy en bloc elítélni a zenei stílusa miatt ciki. Tök mindegy, hogy aki cikiz, az mainstream vagy nem mainstream zenét hallgat. Én is-is, és ugyanúgy idegesít az, aki bele sem hallgat azokba a dalokba, amik épp divatosak, és úgy fikázza őket, mert ami népszerű, az biztos egy rakat fos, és az is, aki szt ha nem top40-es a dal, vagy éppen furcsa nekli elsőre a stílusa, akkor az gáz.
2013. máj. 8. 02:13
 8/13 anonim ***** válasza:

gyakorivalasz2 :

Totál relatív, hogy kinek mi a jó, nekik az a jó, és a te zenédet fikázzák, neked meg a tied a jó, és az övéket fikázod.

Mellesleg sokkal többen hallgatnak nem mainstream zenét, mint azt, csak ugye az szétszóródik, mivel a mainstreamtől ezerféle irányban lehet eltérni. Például egy death metal rajongó és egy underground hip-hop rajongó ugyanúgy nem mainstreamet hallgat, mégsem fognak elmenni ugyanarra a koncertre. Aki tényleg mainstreamet hallgat, az úgy az emberek legfeljebb 20-30%-a lehet, de mégis ők a legnagyobb célcsoport, hiszen az utánuk következő második legnagyobb, nagyjából homogénnek nevezhető csoportok egy nagyságrenddel kisebb létszámúak.

Mellesleg 5-ösnek nagyon igaza van, és rengetegen vannak, akik azért hallgatnak nem mainstream zenét, mert úgy menőbbnek érzik magukat, közben saját ízléssel nem vagy alig rendelkeznek. Ők még nagyobb divatmajmok, mint akik mainstream zenét hallgatnak.

2013. máj. 8. 09:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az is általános jelenség, hogy ha egy zene népszerű lesz, akkor sokan csak emiatt pártolnak el, mert túl populáris, és ők nem akarnak divatmajomnak tűnni, azt szeretik, ha kifelé az egyediséget tudják mutatni. Pedig ettől még sokkal nagyobb divatmajmok lesznek. Én pont ellenkezőleg gondolom, kimondottan örülnék ha a kedvenc metal zenekaraim lennének a legnépszerűbbek, és még a rádió és a TV is őket nyomná, ez nekem csak jó lenne, hiszen amit szeretek, az folyna a csapból is.
2013. máj. 8. 09:19
 10/13 anonim ***** válasza:

Kilencessel teljesen egyetértek. Sosem értettem azt a felfogást, hogy a kedvenc nem mainstream együttesüket nem szabad hirdetni, mert akkor híresek lesznek, és akkor az mekkora baj. Sok ilyen emberrel találkoztam, el sem hittem.

Pedig ha tényleg szeret az ember egy zenét, akkor azért ha rákérdeznek már csak meg kéne mondani. Ez a zenekarnak is jó, a többi ember pedig megismer egy jó, kevésbé ismert bandát.

2013. máj. 9. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!