Az emberek miért 'ítélik' el a nem a mainstream zenét?
Mindenki azt ítéli el, aki olyat hallgat, amit ő nem szeret. Lásd a te hozzáállásodat vagy az első kommentelőt. Anti-divatmajomnak lenni ugyanaz, mint divatmajomnak, csak más szemszögből.
Egyébként te mit hallgatsz?
@Belagezapista
Ezt el is fogadnám, ha a divatzene jó lenne, vagy érne annyit, amennyiért a lemezeket árulják, de nem. Az többnyire rossz zene, amit reklámokkal felfuttatnak, hogy aztán drágán eladhassanak.
Miért ítélik el a nem mainstream zenét? Mert ahogy írtad, nem az a menő, a tömeg meg mindent elítél ami nem menő.
"Az is fura nekem, hogy menő egy adott zenei stílus, előadó [Rihanna, David Guetta vagy kicsoda] és csak azt hallgatják, azért ne mondják már nekem, hogy ez egységesen minden embernek tetszik :-)"
Egy olyan közegben ahol ezek a zenék a menők, a legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy lehet van más zene is. Nem mindenki keresgél zenék után magától, sokan azt hallgatják amit az ismerősöktől ismernek, vagy TV-ből, stb., semmi meglepő nincs ezen, hogy ezeket hallgatják a legtöbben. Rááll az agyuk, hogy ez a jó zene.
#5-nek meg igaza van.
gyakorivalasz2 :
Totál relatív, hogy kinek mi a jó, nekik az a jó, és a te zenédet fikázzák, neked meg a tied a jó, és az övéket fikázod.
Mellesleg sokkal többen hallgatnak nem mainstream zenét, mint azt, csak ugye az szétszóródik, mivel a mainstreamtől ezerféle irányban lehet eltérni. Például egy death metal rajongó és egy underground hip-hop rajongó ugyanúgy nem mainstreamet hallgat, mégsem fognak elmenni ugyanarra a koncertre. Aki tényleg mainstreamet hallgat, az úgy az emberek legfeljebb 20-30%-a lehet, de mégis ők a legnagyobb célcsoport, hiszen az utánuk következő második legnagyobb, nagyjából homogénnek nevezhető csoportok egy nagyságrenddel kisebb létszámúak.
Mellesleg 5-ösnek nagyon igaza van, és rengetegen vannak, akik azért hallgatnak nem mainstream zenét, mert úgy menőbbnek érzik magukat, közben saját ízléssel nem vagy alig rendelkeznek. Ők még nagyobb divatmajmok, mint akik mainstream zenét hallgatnak.
Kilencessel teljesen egyetértek. Sosem értettem azt a felfogást, hogy a kedvenc nem mainstream együttesüket nem szabad hirdetni, mert akkor híresek lesznek, és akkor az mekkora baj. Sok ilyen emberrel találkoztam, el sem hittem.
Pedig ha tényleg szeret az ember egy zenét, akkor azért ha rákérdeznek már csak meg kéne mondani. Ez a zenekarnak is jó, a többi ember pedig megismer egy jó, kevésbé ismert bandát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!